diumenge, 2 de desembre del 2007

La classe de l'Estat del Benestar?

El dret a una llar digne (Constitució espanyola) no existeix.

A Catalunya hi ha un 15% de pobresa relativa.

Tenim menys poder adquisitiu (allò que importa en economia base). Però en macroeconomia tot va bé, pels que es reparteixen el pastís. Els de sempre. Els rics, els grans empresaris.

I tot i això per Nadal... consumisme! i sense cap sentit!

No, companys, no és això.

Hem passat de treballadors a consumidors.

No hi ha moviment obrer. El nostre sou retorna a l'empresari en forma de compra.

Però tampoc coneixem els nostre drets com a consumidors. La OIC està allà com si res.

La classe mitjana es creu classe burgesa

Si, això molt cert. Volem ser burgesos. Volem viure la vida sense preocupacions (el Carpe Diem que es porta molt avui: botellón, follar sense condó, etc.). Vaja, la decadència, la falta d'interès per la política, l'egoisme, el patriarcat, el capitalisme portat a l'extrem neoliberal; i la gent, que s'enganya.

Portem els nostres fills a la ESO perquè després vagin a Batxillerat, on s'aprenen més coses, on un té un sentit crític sobre les coses, on es parla de tot, on es madura. I després? El portem a la universitat, i ell vol? Vol Cicles o vol universitat? Home, té més prestigi la carrera. I si té sort cobrarà més.
Això és. Mobilitat social, tenir un millor lloc de treball que el teu pare en comptes de canviar el sistema de mercat laboral.

Així funciona la cosa.

Anem a la universitat per convertir-nos en burgesos. Això només ho podem fer els de classe mitjana. Qualsevol estudi sobre escola pública ens ho afirma. Els de classe obrera o els pobres no van a la universitat. Les desigualtats de classe exiteixen. No ens auto-enganyem. La vida no és de colors de rosa.

Solució? Estat liberal pro-socialista? Com el de la República o el de Chávez o en part, el de De Gaulle? O Keyness?

Tria. Escull allò que vulguis, però no acceptis el sistema si no t'agrada. Millora'l coi! No costa res.