divendres, 9 d’octubre del 2009

Exposició 40 anys de la UAB






Manifestació contra Aznar a la UAB. El Claustre el declara persona inngrata de la UAB.


El que estimeu aquesta universitat, podeu visitar el web de l'exposició i podreu veure fotografies com aquestes (la pressa de possessió de la Rectora Ripoll, el programa de la Festa Major del 1986 i la ignauguració del Sincotró amb presència del president espanyol i Joan Botella i altres professors declarant-se contraris a la Llei d'Autonomia Universitària d'UCD).





dijous, 8 d’octubre del 2009

L'EPA ha estat present a la reunió per la Festa Major de la UAB

Avui he anat en representació d'EPA a la reunió de col·lectius convocada pel SEPC per dur a terme la Festa Major de l'Autònoma (cancelada a la pràctica ja que serà dia lectiu i no es destinarà cap pressupost per part del Rectorat, de moment). Allà, hi havia també el Joan Alginet (PEF), l'Andreu Espínola, Xavi Abad i el coordinador de la UAB (AJEC), en Guillem Carbó (de Ganàpies), gent de l'Hortet, companys de sindicat (AEP), l'Edgar pels Centaures i l'Assemblea de Veterinària, estudiants no organitzats, estudiants del SEPC, estudiants d'En Lluita, i moltíssima gent més. Un munt d'amics i coneguts. Una pluralitat pels sentits, espectacular.

La valoració personal sobre els fets és molt senzilla i l'he explicat al bloc sobre Bolonya.


La postura de l'EPA properament sortira publicada al web, de moment, és de denúncia.

diumenge, 4 d’octubre del 2009

Del bloc sobre Bolonya: El comunicat de l'AEP sobre el judici als estudiants del Rectorat de la UB

No pot ser que precissament la única acció que realment es va demostrar totalment pacífica, ben organitzada, ben ideada, exemplar per a la resta, força plural, totalment oberta, completament sensata, compromesa també per Nadal, amb la col·laboració dels veïns (que els duien menjar), ben vista per la majoria de la societat catalana; i de la qual en tinc un bon record tot i no assolir cap objectiu a llarg termini; ara quedi tacada per una altre actitud insensible a les legítimes reivindicacions dels estudiants tancats al Rectorat de la UB. La via judicial no és el camí. No saber canalitzar les protestes juvenils i sobretot, criminalitzar-les (com si una ocupació d'un espai de pas fos algun tipus de coacció o violència!), és una mala opció. Les generacions futures ho recordaran. Els responsables polítics i veus respectades de la societat civil catalana, en part, en seran responsables. Jo he vist coacció (entre companys de classe), violència policial i també estudiantil (violència a mobiliari per exemple); i dono fe pel que m'han explicat que UB-Rectorat era el millor exemple d'acció estudiantil mediàtica, plural, oberta, compromesa i pacífica, 100% pacífica. Una vergonya, com diu el comunicat del meu sindicat nacional, que al segle XXI encara ocurreixin fets com aquests. Duent a judici a simples manifestants.