dissabte, 20 de juny del 2009

L'assemblea es queixa

L'Assemblea, en plena setmana d'exàmens, denúncia que l'assignatura Identitats Nacionals s'hagi tret del nou grau de Sociologia de la nostra facultat. Exposen que és la millor assignatura (degut al seu interessant contingut) del vell pla d'estudis que s'ha tret en el grau.

dilluns, 15 de juny del 2009

OCUPACIONS: Una reflexió sobre el cost

------> OCUPACIONS: Una reflexió sobre el cost
per Joan Gil Oliveras

Les estratègies a qualsevol preu no serveixen de gaire i menys sense assolir cap objectiu rellevant; i dividint i creant tensió entre l'alumnat que són els nostres propis companys, també, de lluita. De cara al curs vinent i sense voler molestar a ningú en concret; caldria tenir en compte totes les variables alhora de fer noves mobilitzacions. No és una crítica al passat. Millor que quedar-se a casa, és manifestar el teu rebuig a aquestes reformes educatives neoliberals. Simplement, com que el que cal és sumar i això resta; he trobat interessant -estiguin del tot bé o no les dades- exposar-les aquí.
Que ningú s'ho prengui de forma personal. Només aporto informació útil per a la reflexió, no per als reaccionaris o per la conformació amb l'estatus quo; sinó no seria informació útil.

Segons les estimacions de la UAB, el cost per despeses de reparació i neteja dels béns malmesos en ocasió de les protestes i les ocupacions anti-Bolonya entre març de 2008 i febrer de 2009 van pujar a 347.784€. Pel que fa al cost de la suspensió de l'activitat lectiva, del total per la UAB de 4.808.601€, a la nostra Facultat va representar un malbaratament de 347.784€. És important que tinguem constància de totes les conseqüències de les nostres decisions.
[Butlletí de la facultat de Ciències Polítiques]

Ser que sóc repetitiu però el moviment estudiantil des de la estratègia iniciada al maig del 2008 s'ha donat de cops a la paret; per culpa en bona part d'unes institucions acadèmiques i un poder polític incapaç de tenir en compte la veu dels crítics i de canalitzar les reivindicacions. Però també per una línia estratègica mal enfocada. Tots i totes ens podem equivocar de forma estratègica. El que no val, és tornar a caure en l'error. Deixem als assemblearis independents i a les noves agrupacions d'estudiants; l'oportunitat de liderar el moviment estudiantil català del curs vinent.
Moltes gràcies a tots, i bona sort amb els exàmens!

Reconeixement a la feina feta pels estudiants

El degà al nou butlletí de facultat expressa l'activitat i responsabilitat dels representants d'estudiants de la PEF i l'EPA.

A PUNT PEL CURS VINENT


Mentre la Facultat bull amb el final de curs –atenció a les darreres tutories, preparació d'exàmens, discussió de notes…- l'equip de deganat treu fum amb la preparació del curs vinent. La posada en marxa dels graus significa prendre decisions que s'aparten de les rutines que ja s'havien adquirit amb el temps. Hi ha el temor pel risc d'una decisió que pugui ser equivocada, però també l'energia que proporciona saber que les coses es poden fer millor. Sovint, els marges de decisió són estrets. Però és en la resolució dels petits detalls que tota una estructura general es pot fer funcionar correctament o se la pot paralitzar.

Afortunadament, aquest deganat compta amb el suport entusiasta, pacient i professional de l'equip de Gestió Acadèmica. I, val a dir-ho, amb una participació exemplar de les i els estudiants: a la darrera Junta hi van assistir massivament i hi van participar amb els papers estudiats i amb una actitud exigent i responsable que ens obligarà a treballar amb una més gran transparència i diligència. En vam prendre nota. Els representants del professorat –també ho hem de dir- s'hauran d'espavilar si no volen quedar en evidència.

Salvador Cardús, degà

REUNIÓ DE LA JUNTA DE FACULTAT


El passat dimecres dia 10 de juny es va reunir l'òrgan col·legiat de la Facultat del qual es van renovar els representants de l'estudiantat, després de celebrar-se les eleccions dels representants d'estudiants.

La incorporació va permetre, també, renovar els representants a les comissions delegades. El reglament de la Facultat estableix els criteris de composició, funcionament i competències. En aquesta reunió també es van aprovar el Pla Docent i el Calendari per al curs 2009-2010, que incorporen novetats significatives en relació a l'inici dels nous graus.

El cost de les ocupacions

Tot i que és de molt difícil comptabilitat, la notícia cal tenir-la en compte. Ha sortit al nou butlletí de la facultat:

EL COST DE LES OCUPACIONS



Segons les estimacions de la UAB, el cost per despeses de reparació i neteja dels béns malmesos en ocasió de les protestes i les ocupacions anti-Bolonya entre març de 2008 i febrer de 2009 van pujar a 347.784€. Pel que fa al cost de la suspensió de l'activitat lectiva, del total per la UAB de 4.808.601€, a la nostra Facultat va representar un malbaratament de 347.784€. És important que tinguem constància de totes les conseqüències de les nostres decisions.