dilluns, 15 de juny del 2009

OCUPACIONS: Una reflexió sobre el cost

------> OCUPACIONS: Una reflexió sobre el cost
per Joan Gil Oliveras

Les estratègies a qualsevol preu no serveixen de gaire i menys sense assolir cap objectiu rellevant; i dividint i creant tensió entre l'alumnat que són els nostres propis companys, també, de lluita. De cara al curs vinent i sense voler molestar a ningú en concret; caldria tenir en compte totes les variables alhora de fer noves mobilitzacions. No és una crítica al passat. Millor que quedar-se a casa, és manifestar el teu rebuig a aquestes reformes educatives neoliberals. Simplement, com que el que cal és sumar i això resta; he trobat interessant -estiguin del tot bé o no les dades- exposar-les aquí.
Que ningú s'ho prengui de forma personal. Només aporto informació útil per a la reflexió, no per als reaccionaris o per la conformació amb l'estatus quo; sinó no seria informació útil.

Segons les estimacions de la UAB, el cost per despeses de reparació i neteja dels béns malmesos en ocasió de les protestes i les ocupacions anti-Bolonya entre març de 2008 i febrer de 2009 van pujar a 347.784€. Pel que fa al cost de la suspensió de l'activitat lectiva, del total per la UAB de 4.808.601€, a la nostra Facultat va representar un malbaratament de 347.784€. És important que tinguem constància de totes les conseqüències de les nostres decisions.
[Butlletí de la facultat de Ciències Polítiques]

Ser que sóc repetitiu però el moviment estudiantil des de la estratègia iniciada al maig del 2008 s'ha donat de cops a la paret; per culpa en bona part d'unes institucions acadèmiques i un poder polític incapaç de tenir en compte la veu dels crítics i de canalitzar les reivindicacions. Però també per una línia estratègica mal enfocada. Tots i totes ens podem equivocar de forma estratègica. El que no val, és tornar a caure en l'error. Deixem als assemblearis independents i a les noves agrupacions d'estudiants; l'oportunitat de liderar el moviment estudiantil català del curs vinent.
Moltes gràcies a tots, i bona sort amb els exàmens!