dissabte, 21 de març del 2009

Ahir, divendres, va acabar la exposició "Corpus Diem"

El dilluns i dimarts es va iniciar des de la federació de l'AEP a l'Autònoma una jornada reivindicativa sobre el dia de la Dona treballadora. Es deia "Corpus Diem" i ens donava suport logístic des de l'Edifici d'Estudiants. El va organitzar el Grup Sectorial contra el Sexisme del sindicat; i sobretot a la UAB; la membre d'AEP, Lídia Brun. Els quadres eren de dues artistes i la "performance" era d'una estudiant de Belles Arts.

Durant la setmana varem penjar cartells per Econòmiques, Polítiques i Sociologia; i varem exposar una exposició de quadres sobre la temàtica de gènere al Hall d'Econòmiques. També es va dur a terme una xerrada a la Sala d'Actes on es va parlar de diverses reivindicacions laborals sobre la dona treballadora i sobre les desigualtats de gènere que es pateixen a la Universitat.

El professor Joan Botella presenta el seu llibre a TV3



Comentari d'una alumne assistent a un acte de presentació: Laura Calçada.

El professor de Dret Administratiu parla sobre la Polícia i els anti-Bolonya


Per qui vulgui un debat sobre el tema en els comentaris en trobareu d'opinions meves i d'un altre anti-Bolonya.

La llista electoral de PEF/EPA

De "ACORD POSITIU PELS ESTUDIANTS DE LA FACULTAT"

PLATAFORMA D'ESTUDIANTS DE LA FACULTAT

  1. GUILLEM CARBÓ ISERN ( PEF)
  2. JOAN ALGINET ALIAU ( PEF)
  3. JÚLIA MIRALLES DE IMPERIAL PUJOL ( EPA)
  4. NÚRIA GARRIGA FONT ( PEF)
  5. JÚLIA MAS MARESMA ( EPA)
  6. DAVID RODRIGUEZ GUERRERO ( PEF)
  7. ALBA MOHEDANO ROLDAN ( PEF)
  8. HECTOR SÀNCHEZ MARGALEF ( PEF)
  9. ORIOL IBÀÑEZ I ROIG ( EPA)
  10. GERARD DOMÍNGUEZ I REIG (EPA)
  11. NEREA PINILLA SÀNCHEZ ( PEF)
  12. RAFA CUENCA GAMIZ ( PEF)
  13. OSCAR SIERRA GAONA ( PEF)
  14. FRANCESC XAVIER VILA RABADÀN ( PEF)
  15. ANDREU ESPINOLA SERAL ( PEF)

Del bloc del Xavier Villalba

"Para que la conozcan, les transcribo lo que me ha contado un profesor de la Universitat Autònoma de Barcelona. Es la crónica de lo ocurrido la mañana del pasado día 12 en la facultad de Políticas y Sociología: “Tras dar un rodeo considerable porque han bloqueado la plaza Cívica, llego a la facultad. Hay unos sesenta alumnos presentes en el aula porque toca control parcial de la asignatura. Cuando hago aparición surge un piquete de tres o cuatro personas que (sin pedir permiso) arengan a los demás y les invitan a salir. Pido a los miembros del piquete, una vez han expresado su posición, que abandonen el aula y lo hacen acompañados de una decena de estudiantes. El resto se queda. Empiezo la clase, pero se hace difícil la tarea, pues los huelguistas instalan una ruidosa sirena en el pasillo y, además, gritan constantemente. Se producen varios intentos de entrar en el aula para obligarnos a suspender la clase. El decano, Salvador Cardús, y dos vicedecanos se colocan ante la puerta del aula para impedir el boicot. Hay tensión. Consigo terminar la clase y, a la salida, una estudiante dice (de buen rollo) que mi actitud es nazi porque no he respetado la decisión de los alumnos de hacer huelga”. Ni este heroico profesor de la UAB ni el admirable decano Cardús ni los vicedecanos que tuvieron que actuar como guardas de seguridad han tenido su titular. Pero ellos y los alumnos que acuden a clase son lo más importante de este conflicto. Lo demás, espuma del tiempo."

No em sembla malament el que explica però i els que varem fer vaga què som? I els que no varem anar a classe què som? Perquè no formem part "d'allò més important en aquest conflicte"?

Són les preguntes que em faig.

divendres, 20 de març del 2009

Informació sobre la UAB i la actuació policial vergonyosa

http://sites.google.com/site/coacciouab

Vídeos interessants sobre la UAB.

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/127725

Interessant article sobre la actuació policial vergonyosa.

Gràcies per tots els comentaris que estic rebent per facebook, hotmail i messenger

Nerea la Mejor

Joan estàs deprimit o ke? no has vingut a classe...que passa?? ha sigut una sorpresa no trovar-te a les llistes, tu vals per aquestes coses i ho saps...es una llastima el que has fet...
PD: estic fent un trevall d'investigació sobre el club BILDERBERG(i no bildenberg) qualsevol informació serà ben rebuda...ho dic pel noi aquest, pel Victor.
bon cap de setmana, relax i estudia Hisenda...ens veiem dilluns!!!class

Joan Gil Oliveras

A tots aquells que us he deixat un missatge és perquè reflexioneu fins a quin punt em vareu insistir perquè em presentés quan ja havia/em aconseguit un acord

Joan Gil Oliveras el 20 març a les 11:13
Jo no em vull presentar, més ben igual la cadira. Només vull que us adoneu que ahir estava fatal i que no vaig dir un "No" amb total claredat perquè no havia dinat ni esmorzat i eren les 7. I pk una sectària em va avisar d'una cosa. La facultat ja esta solucionada. Més de mig programa electoral ... Llegeix-ne mésés meu. No és per tirar-me floretes però és així. Només voldria que una de les propostes no la fessiu quan jo no us digui, pel bé no de la facultat; sinó de la Universitat. I també m'he decebut del que pensa molta gent de mi. Jo no sóc la mateixa merda que alguns. La cadira ja heu vist que més igual.

Joan Gil Oliveras el 20 març a les 11:15
Ni pel Claustre ni per la facultat. Aquests sacrificis els he fet al llarg de la meva vida, ningú els valora i és cert que dues setmanes després me'n arrepentejo però he fet bé i ho sabeu.

Joan Gil Oliveras el 20 març a les 11:16
El que em sap greu és que des d'ahir a les 9 fins ara a les 10 he estat parlant amb gent per fer-vos veure fins a quin punt heu pensat amb vosaltres mateixos o no. No poso en entredit a ningú; només m'agradaria que fossiu sincers amb vosaltres mateixos.

Joan Gil Oliveras el 20 març a les 11:16
No només no presentar-me és injust. Sinó que el més injust és que la gent no ho entengui. Universitat o facultat? L'etern dilema.

Joan Gil Oliveras el 20 març a les 11:17
I evidentment que si cal acabar de perfilar el programa està darrere incorporant idees. O que es creieu que no penso en els estudiants de la facultat? Quan m'he passat hores i hores intentant crear projectes per ells?

Julia Rosell el 20 març a les 12:02
(plasplasplas)

Gerard Domínguez Reig
T'hauries d'haver unitat a la candidatura col·lectiva per estudiants per la política activa, crec que és una pèrdua que hi faltis Joan.

Fi del bloc "No al Pla de Bolonya, si a un finançament digne"

Ho deixo

La millor candidatura pels estudiants: PEF/EPA

Així és. Després d'una setmana i mitja de contactes, negociacions, mal entesos, alguna jugada bruta, algun que altre interès personalista, algún que altre maldecap, la creació d'un bon discurs i una bona llista d'esquerres; i un acord final en un dia que no havia ni esmorzat, ni dinat, ni anat a classe. Després de tot això, crec que sent just, hi ha hagut candidatura conjunta, que és el millor pels estudiants de la facultat.

Primerament contextualitzaré el tema. Hi havia una setmana per fer llistes electorals per a la Junta de Facultat. La Júlia Miralles em va proposar crear una llista d'esquerres. I finalment, després de pensar-m'ho bé i consultar-ho, vaig decidir implicar-m'hi a fons. El discurs, les formes i les propostes entre la Júlia i jo eren semblants, eren coherents ideològicament i eren de diàleg entre ambdues parts. Varem buscar entre els dos, diversos estudiants de la facultat interessats en una candidatura d'esquerres: gent de JEV, algun ex-militant de la JC, gent independent i gent de JERC.

No obstant, l'Andreu Espínola (de la PEF) ens va oferir un acord. Nosaltres ho varem discutir amb algun professor, i ens varem adonar que o anavem de la mà de la PEF o guanyarien els assemblearis perquè hi havia probabilitats de dividir el vot ja que en temps de confrontació i bipolarització constant no hi ha cabuda (espai electoral) per a les "terceres vies". Alguns exemples molt clars són Ezker Batua, Askatasuna, Polo Democrático Alternativo, IU, etc. Per tant, varem decidir que el millor era pactar un programa electoral conjunt, una candidatura conjunta i una autonomia d'ambdues organitzacions estudiantils de la facultat. Llavors ens varem posar en contacte amb l'Alginet (portaveu de la PEF) juntament amb el coordinador (David Heredia). Algun altre company ens va animar a continuar amb el projecte de candidatura d'esquerres si realment fèiem una bona campanya.

Tot i això, jo vaig desistir ja des de la tarda d'ahir a presentar-me conjuntament amb la PEF. Una persona desagradable de la facultat que no ha fet res per la facultat, em va recordar que hi havia interessos contradictoris en joc. Interessos que contraposaven Universitat a Facultat. Per tant, vaig apostar perquè la Júlia Miralles juntament amb l'Oriol Ibañez duguessin el timó de les negociacions (tot i que van estar en tot moment al meu costat i jo al seu en les negociacions) perquè acabessin fent un bon acord pels estudiants en pro de deixar fora de joc la Assemblea (que en la nostra facultat és el mateix que dir, el SEPC). A hores d'ara, encara no sabem si es presentarà la Assemblea. Però bé, al cap i la fi la meitat del Programa Electoral (recull de firmes, part del PIF i pre-acord amb el Degà sobre un posicionament) serà en part, obra meva. Per matitzar bé, en el recull de firmes hi ha propostes d'AEP de la UB. I la majoria de les propostes de la PIF foren fetes pel David Heredia i el David Rodriguez. I la resta són bones propostes d'altres estudiants a titol individual.

Jo m'ho he currat per la facultat i això per fi, ha servit per quelcom. La majoria de les coses que es poden fer en una facultat seran dutes a terme si guanya PEF/EPA. I alguna que surt de les competències pròpies de la facultat; també. Moltes hores (masses segurament) pensant en el bé dels estudiants. Moltes propostes i projectes fracassats (fer que la Assemblea fos plural i democràtica, crear una carta de funcionament, crear un ambient de pau, etc.) que he dut a terme amb diversos companys de la facultat. Vaja, al final penso que m'he sacrificat massa. El que he deixat clar és que el meu no és un interès personalista. És el que tenim els que intentem seguir l'exemple de Crist. Sé que alguns no ho entendran; però bé.

La postura dels meus companys de la EPA ha estat en tot moment formidable. Políticament i personalment. Us estic agrait perquè us preocupessiu per mi, sobretot tu Oriol, ahir a la nit. I també tu Júlia per empenyem a fer la candidatura i recolzar-me quan volia deixar córrer tot, ja des del dimarts amb alguns merders entre amics barrejant política i amistat. També a tu, Gerard, per demostrar que tot i no coneixer-nos també t'has interès perquè no em presentava. I tu Júlia Mas, doncs ja ens anirem coneixent i bona sort en la campanya.

No cal que ho digui, però el millor és PEF/EPA.

dimecres, 18 de març del 2009

Debat a classe sobre el desallotjament

Avui 3 assemblearis han entrat a la nostra aula i de forma molt cordial i respectuosa han demanat encetar un debat sobre el vergonyós desallotjament policial a la UB per tal de condemnar-ho i que anéssim a les 12h per fer pública la crítica a Plaça Universitat. Han parlat dels dos desallotjaments de la UPF, sobretot em sap molt de greu el de la biblioteca que feia una vaga japonesa i no molestava ningú. Després un de la classe ha dit que han desallotjat perquè -es veia- que havien apallisat un estudiant. Jo també he intervingut per exposar que calia un canvi, i els ho demanava a ells perquè he dit "sou la direcció del moviment i heu d'acabar amb la estratègia acció -> reacció". També he dit que els Rectorats es passen i que a Lletres perquè les càmeres no gravessin es van tancar els llums. Però també vaig exposar que ahir era al Rectorat i vaig saber com havien tirat pedres, i com a la Caixa Catalunya davant l'espant d'uns quants treballadors va passar això. Entre la Júlia i jo els hem dit que esperem que tots anem a la manifestació de demà per la LEC i la LOU. Llavors han marxat.

Més tard s'ha tallat Gran Via. I a Plaça Un. hi hagut una carrega policial duríssima.

El mail que va enviar el Degà per la vaga del 12 de març

Email del degà sobre la vaga de dijous 12 de març


Benvolguda, benvolgut,

L’Assemblea d’Estudiants de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia ens ha informat per correu electrònic que “s’ha convocat”
–sense precisar per part de qui- una vaga per a demà dijous, dia 12 de març. Davant d’aquesta circumstància, us vull recordar l’obligació que tenim tot el professorat de mantenir la nostra activitat docent, horari de tutories i treball de recerca. Éssent que els informants tenen una presència minoritària a la Facultat, cal que garantim a la resta d’estudiants la possibilitat de rebre el servei públic al qual tenen dret.

Així mateix, us prego que vulgueu comunicar al deganat qualsevol incidència que es pugui produir en el desenvolupament normal de la classe, especialment si, per alguna causa de força major, l’heu hagut de suspendre.

Cordialment,

Salvador Cardús i Ros

Degà de la Facultat

diumenge, 15 de març del 2009

El vaguista critica la PEF

Del bloc del respectable vaguista de fam per la Pública del SEPC:


Crec que ha estat injust amb la PEF.

I el meu comentari al seu bloc:

Tens tot el meu respecte company. El que fas tu és “desobediència civil pacífica” i està molt bé. No obstant, ja saps la meva opinió sobre la direcció del moviment estudiantil. En sóc força crític. Però pel que fa a la meva persona, no cal que et destrueixis més. No és que et vulgui desanimar en la teva lluita però he pensat que això et pot conduir a tenir conseqüències irreversibles. Als 7 dies ja em va preocupar la teva situació. Al principi em sentia orgullós el fet de tenir a la UAB un estudiant que és d’una carrera tècnica i que és tant llest com tu que estigues fent vaga de fam. Però als 20 dies m’han dit estudiants del campus que és molt perillós. El respecte de molts companys ja el tens. Però cap governant ni gestor s’ha preocupat per tu ni pensa moure un dit. Si vols seguir és decisió teva i s’ha de respectar. Però tampoc ho pots fer en nom de tothom ja que hi ha molta gent amb la qual he parlat que no se sent responsable dels teus actes i li sap greu que tu diguis que lluites per tots. Al cap i a la fi és el que fas, sacrificar-te per una causa comuna i tu decidiràs quan acabes amb això. Et desitjo molta sort.