dissabte, 10 de maig del 2008

Encara hi ha molt per fer

Una xerrada interessant i controvertida:
http://amadeo.blog.com/repository/1170713/2972097.jpg
http://ajlescorts.blog.com/2867543/

A favor de la aconfessionalitat de l'Estat

Manifest per la llibertat de culte i no apostant per la laïcitat de l'Estat

Sé que hi ha cristians laics, però jo no sóc tan "progressista". Crec que darrere d'aquest laïcisme de la Esquerra, sobretot, de la Esquerra radical i de l'anarquisme, ve pel fet de que la Església catòlica, en la seva majoria d'edat, es va posar al costat dels poderosos, del seu estatus quo, dels seus privilegis; tot contradient els textos bíblics amb un Vaticà ple de luxe i d'hipocresia. Jo no formo part del cristianisme social, en la seva vessant més laica, perquè tot i tolerar totes les idees, i evidentment, no voler imposar la meva, perquè a saber qui té la raó i la veritat, si és que realment aquesta existeix, ja que jo crec que solament existeix en les nostres ments, en la fe i en les nostres relacions socials amb els altres, etc. Jo intento formar part del cristianisme que creu que la seva religió és la verdadera ja que sinó fos així, no tindria sentit la força de la fe. M'agrada el comunisme cristià, la Teologia de l'Alliberament (no tan per la teoria com per la acció social), la Església plural, les bases cristianes, la Campanya a la qual em vaig adherir per uns Bisbes Cristians, Càrites Diocesana de Barcelona, etc.

Jo no vull laïcisme. Entenc però que alguns agnòstics, i sobretot els ateus es cansin de la influència de la religió al món; però no entenc perquè no se n'adonen com els anarquistes que fins i tot l'anarquisme és una influència social, un control social, uns "dogmes" que seguir, etc. I que tothom que pot intenta expandir allò en el que creu. Ningú té la veritat absoluta oi? Tots i totes ens respectem? La discussió com més lliure i plural més interessant i profunda oi? Doncs donem llibertat d'expressió, en l'àmbit privat, i també en l'àmbit públic a la Església, sigui quina sigui, sinó estaríem restringint la llibertat d'expressió. Altra tema, com passa amb el feixisme, és si des de les institucions s'ha de promocionar o deixar expressar aquells discursos propers a la barbàrie i al caos, incloent l'anarquisme, que tan bé em cau, però que tan criticat el deixo. Tot i que és una ideologia digne com una altra.

Jo vull Estat aconfessional. Ara que això no s'entengui com una cessió als acords del Vaticà, aquests perfectament es poden revisar. L'Estat no ha de tenir religió oficial, així tothom se sent representat a l'Estat, això si, qui vulgui jurar la Constitució ho pot fer. Vull un nou Estat aconfessional que faci que l'Església, tot jo considerar-la un "bé social" com a institució, només es financi a partir dels seus feligresos, he entès que l'Estat fes aquest procés llarg perquè l'autofinançament és quelcom molt difícil d'aconseguir. Moltes organitzacions, com sindicats, depenen d'aquestes; i no tindria perquè finançar sindicats. Potser així seria millor, ja que sinó l'Estat pot coaccionar a través dels diners l'actuació de totes les organitzacions. Perquè recordem que voldrem un Estat "neutral", però que aquest no existeix, no és pas neutral per Karl Marx i Engels, i menys per Antonio Gramsci. Per tant, tot Govern usarà eines de l'Estat per expandir la seva ideologia i "ideologitzarà" l'Estat, lo qual no m'estranya ja que és molt difícil no actuar segons la ideologia i canviar l'Administració sense tenir en compte unes idees o uns valors que conformin ideologia. Per tant, aquell Govern laicista, el que voldrà és imposar una religió oficial nova, la "creença de no creure-hi". I no estic fent demagògia, això no és ser agnòstic i ser tolerant i no intervenir o interferir en el "fet religiós" tant bo o dolent com ho pot ser qualsevol o altre "fet social" i privat.

El laïcisme, que no confondre amb la historia i el subconscient dels esquerrans propers a l'anticlericalisme, tot i que a vegades van de la mà. Aquesta "creença" serà la ideologia oficial de l'Estat. I la promocionarà per tot arreu, potser en algunes ocasions "fent fora de l'àmbit públic i social" a la Església i a la comunitat eclesiàstica com a tal, ho sigui, que no podràs ser una persona religiosa en certs espais estaran "desreligioritzats". Una religió imposada pels laics, acabant així amb tot el pes de l'EC a Europa. Això serà contradir la "realitat europea i la seva cultura amb moltes influències positives de l'Església catòlica i protestant".

Parlant de la protestant, crec que té raó en que no fa falta "intermedis" per contactar amb l'espiritualitat i amb la fe com passa amb la EC ja que la interpretació dels "intermedis" fa que no siguis lliure per interpretar tu sol el que entens als textos bíblics. Altre cosa és que facis cas a bisbes i teòlegs perquè creus que la seva interpretació és la bona; la correcte, la verdadera, etc.

Jo també m'indigno amb la Església conservadora (la que mana, no les Bases), però l'EC està formada per dos "ens", el Vaticà i els seus "fariseus del segle XXI" i la comunitat eclesiàstica en general: practicants, dubtosos, no practicants, capellans. I entenc que qui ha de canviar això ha de ser la pròpia comunitat i no les persones laiques que amb molta raó volen lluny de la roba aquest Vaticà poderós, antiquat i inútil per la seva funció religiosa i social; donem gràcies a la crítica de molts laics, sobretot, dels que no "ens volen fer desaparèixer" de la escena pública.

L'Estat ha de col·laborar amb una "realitat social" com ho és la EC, altra cosa és que la catòlica tingui preferència, però si és la majoritària s'entén. O no són els sindicats majoritaris els que reben més subvencions? (bé, hauria de ser així però no passa així pas com ho dic ara).

Llibertat pels laics per fer una Educació laica? Basada en els valors? Laics?

Llibertat si perquè proposin, però nosaltres haurem de dir-los, amb la mateixa llibertat. que una cosa és que no vulguin adoctrinament l'altre que no s'expliqui que la religió és una realitat social a la Escola. Ells no volen una Historia de les religions, entenc que explicada per professors o teòlegs, i no per persones que creuen amb una d'aquestes religions; però no entenc que ho diguin perquè a la resta d'assignatures ja surt la religió. Així podríem dir que no s'estudiés a Batxillerat Filosofia perquè a Història ja surt Marx i Plató. Una de les dos postures arribarà al poder i allà cadascú que faci el que vulgui, però jo aposto per la aconfessionalitat. L'Estat no ha de tenir cap religió oficial i tampoc la laica.

La religió és d'àmbit privat i públic i social: llibertat de culte! i llibertat per agnòstics i ateus perquè no es vegin obligats en l'espai públic a (no pas a estar conjuntament amb la religiositat) a col·laborar amb aquests "ens religiosos".

Si fos un Estat laic passaria com a França, que a classe no es pot anar ni amb vel ni amb la creu. Això és falta de llibertat individual i no afecta pas un dret col·lectiu. L'Estat però ha de continuar finançant la funció social.

Per la col·laboració Estat i Església! Per una Església més plural! Per la aconfessionalitat de l'Estat com a intent d'ens neutral.

diumenge, 4 de maig del 2008

Les cagades del Conseller Maragall

Bolonya, Bases i ara ante-projecte LEC, LUC, i ara, eliminar la opció del Batxillerat nocturn. Aquestes reformes fan que se solucioni el fracàs escolar? No oi? Doncs pensem quina lògica tenen, i a que és degut que l'activisme estudiantil i docent taxi les reformes com a "inici de privatització encoberta".

La excusa deu ser la eficiència. I la eficàcia. Abans quan dintre del PSOE hi governava gent d'esquerres els preocupava més la igualtat (almenys la d'oportunitats). Ara no, ara els preocupa que l'estat gasti poc en Educació, que tot sigui rendible, que tot i estar en la cua d'Europa en inversió en educació; les solucions són aquestes. I la excusa que et posaran és que estudiar per Internet és quasi gratis per l'Estat. Però tothom té Internet a casa? No ens penséssim pas que tots i totes som classe mitjana. No ens penséssim pas que els costa molts diners el Batxillerat nocturn. Això és un atac a la classe treballadora. En tota regla.

Manifest 1 de Maig de Izquierda Unida (IU)

MANIFIESTO 1º DE MAYO

POR UNA LEY ELECTORAL JUSTA
POR EL EMPLEO DIGNO, POR UN MODELO DE DESARROLLO SOSTENIBLE, POR LA IGUALDAD

Los años de crecimiento económico que ahora terminan han traído beneficios históricos para las grandes empresas multinacionales del mundo. El modelo económico predominante ha favorecido el incremento de la brecha de desigualdad entre la elite económica y la inmensa mayoría de la población trabajadora. Las desbordadas tasas de beneficios multimillonarios contrastan con los índices crecientes de los niveles de pobreza de parte de la población mundial. Todo ello se ha dado en un mundo controlado por el mercado, incapaz de redistribuir la riqueza generada, que concentra en cada vez menos manos el control energético y financiero.

La situación actual de la Unión Europea ampliada está también marcada por la falta de cohesión social y fiscal, y por una política económica puesta a disposición del mercado frente a la calidad de vida de las personas. La inmigración procedente de países anquilosados en guerras y desolados por la pobreza es utilizada impunemente como mano de obra barata, sin que se reconozca a sus víctimas una mínima igualdad de derechos ciudadanos. Se renuncia sistemáticamente a impulsar políticas reales de cooperación al desarrollo de los países de origen.

El paradigma del patrón económico de la UE lo marca la Directiva del Mercado Interior de Servicios, que con la óptica liberalizadora pretende ahondar en las políticas de privatizaciones y de atomización de un sector que pretende ser dinamizado solamente a través del abaratamiento de costes laborales y la flexibilidad y movilidad de las empresas, despreciando derechos laborales y cualquier política de control de los movimientos meramente especulativos. La transposición legal de esta Directiva en nuestro país ha de realizarse durante la legislatura recién iniciada y, sin duda, marcará un proceso donde una vez más se pretenderá continuar con el recorte de derechos laborales, salariales y de seguridad en el empleo.

El modelo productivo actual de nuestro país, tras casi década y media de elevados niveles de crecimiento económico, se ha mostrado insostenible e incapaz de redistribuir de forma continuad y equilibrada la riqueza generada. Mantiene los niveles europeos más elevados en economía sumergida, en déficit comercial y en incumplimiento de los compromisos medioambientales de Kioto, así como un endeudamiento de las familias que iguala el PIB del país.

Es urgente un cambio estructural de modelo por otro que sea medioambientalmente sostenible y tecnológicamente avanzado, basado en una nueva industria limpia y el avance de la sociedad del conocimiento como eje vertebrador de nuevas políticas económicas con mayor valor añadido. Una economía tan financiarizada no sostiene expectativas de desarrollo social y económico para toda la población.

La política económica de un país democrático, moderno y avanzado sólo puede girar en torno a la prioridad del pleno empleo digno, seguro y de calidad. En nuestro país, la precariedad e incertidumbre laboral pesan sobre más de diez millones de personas. Continuamos liderando las tasas más altas de temporalidad y de siniestralidad en los puestos de trabajo.

La apuesta y coincidencia entre anteriores gobiernos de la derecha del PP y del actual Ejecutivo socialista que ahora inicia la legislatura insiste en la lógica de disminuir la presión fiscal sobre empresas y grandes fortunas, a la vez que abdica de aplicar políticas que actúen a fondo sobre la economía sumergida y el ‘dinero negro’ que circula en cantidades desorbitadas. Casi uno de cada cuatro euros forma parte del círculo del blanqueo de dinero, del fraude, de la corrupción económica y de la delincuencia de ‘cuello blanco’. La única manera de igualar los niveles de gasto social con la UE-15 es garantizar una reducción significativa de nuestra economía sumergida, así como dotarnos de un sistema fiscal justo y realmente progresivo.

Tras meses de negar la evidencia de la crisis económica por motivos electorales, las medidas de impulso a la actividad económica adoptada por el primer Consejo de Ministros del nuevo Gobierno de Rodríguez Zapatero son fiscalmente regresivas y socialmente injustas. Pero, sobre todo, ponen de manifiesto que el Ejecutivo socialista abdica de un cambio de modelo productivo por otro más sostenible, más justo y redistributivo, que se oriente a una modernización activa de nuestra herramienta productiva en el marco de una apuesta industrial y tecnológica.

Un gobierno que se diga realmente de izquierdas y progresista tiene la obligación política de favorecer, con medidas legales y presupuestarias, la corrección de las profundas desigualdades que genera este modelo de crecimiento en los sectores sociales más desfavorecidos.

La ausente política industrial, las sucesivas privatizaciones y los insuficientes niveles de gasto en Investigación, Desarrollo e Innovación perfilan un futuro muy alejado de las necesidades presentes y futuras de nuestra sociedad. Lo que sí se favorece así son las políticas de deslocalización empresarial e industrial, con las consecuentes dramáticas e irreparables de la pérdida de empleo, como ya se está padeciendo desde el proceso inicial de la desaceleración económica y la actual crisis.

Ante el deterioro y el ataque que los servicios públicos vienen sufriendo desde distintas administraciones de nuestro país hoy es urgente reivindicar el mantenimiento y reforzamiento de su calidad. Esto debe ser así en la Sanidad, la Educación, la Justicia o la administración de Hacienda, garantizando un servicio suficiente, con recursos profesionales y técnicos que supongan una mejora global que constituya un servicio público avanzado, moderno y eficaz para la ciudadanía.

Izquierda Unida mira al futuro con objetivos de solidaridad, justicia social y laboral e igualdad entre hombres y mujeres. Izquierda Unida reivindica y reconoce el papel central que le corresponde al trabajo en la sociedad y considera que hoy es posible hacer otra política de empleo más digno para todas y todos, especialmente para millones de jóvenes y mujeres que, de no remediarlo desde la izquierda transformadora, van a ser los primeros en pagar las consecuencias de la crisis. Es posible favorecer políticas de igualdad para todos, también para los trabajadores y sus familias que vienen a buscar un empleo y unas condiciones de vida que no tienen en su país.

¡¡ VIVA EL 1º DE MAYO ¡!

Manifest 1 de Maig de Izquierda Unida (IU)

MANIFIESTO 1º DE MAYO

POR UNA LEY ELECTORAL JUSTA
POR EL EMPLEO DIGNO, POR UN MODELO DE DESARROLLO SOSTENIBLE, POR LA IGUALDAD

Los años de crecimiento económico que ahora terminan han traído beneficios históricos para las grandes empresas multinacionales del mundo. El modelo económico predominante ha favorecido el incremento de la brecha de desigualdad entre la elite económica y la inmensa mayoría de la población trabajadora. Las desbordadas tasas de beneficios multimillonarios contrastan con los índices crecientes de los niveles de pobreza de parte de la población mundial. Todo ello se ha dado en un mundo controlado por el mercado, incapaz de redistribuir la riqueza generada, que concentra en cada vez menos manos el control energético y financiero.

La situación actual de la Unión Europea ampliada está también marcada por la falta de cohesión social y fiscal, y por una política económica puesta a disposición del mercado frente a la calidad de vida de las personas. La inmigración procedente de países anquilosados en guerras y desolados por la pobreza es utilizada impunemente como mano de obra barata, sin que se reconozca a sus víctimas una mínima igualdad de derechos ciudadanos. Se renuncia sistemáticamente a impulsar políticas reales de cooperación al desarrollo de los países de origen.

El paradigma del patrón económico de la UE lo marca la Directiva del Mercado Interior de Servicios, que con la óptica liberalizadora pretende ahondar en las políticas de privatizaciones y de atomización de un sector que pretende ser dinamizado solamente a través del abaratamiento de costes laborales y la flexibilidad y movilidad de las empresas, despreciando derechos laborales y cualquier política de control de los movimientos meramente especulativos. La transposición legal de esta Directiva en nuestro país ha de realizarse durante la legislatura recién iniciada y, sin duda, marcará un proceso donde una vez más se pretenderá continuar con el recorte de derechos laborales, salariales y de seguridad en el empleo.

El modelo productivo actual de nuestro país, tras casi década y media de elevados niveles de crecimiento económico, se ha mostrado insostenible e incapaz de redistribuir de forma continuad y equilibrada la riqueza generada. Mantiene los niveles europeos más elevados en economía sumergida, en déficit comercial y en incumplimiento de los compromisos medioambientales de Kioto, así como un endeudamiento de las familias que iguala el PIB del país.

Es urgente un cambio estructural de modelo por otro que sea medioambientalmente sostenible y tecnológicamente avanzado, basado en una nueva industria limpia y el avance de la sociedad del conocimiento como eje vertebrador de nuevas políticas económicas con mayor valor añadido. Una economía tan financiarizada no sostiene expectativas de desarrollo social y económico para toda la población.

La política económica de un país democrático, moderno y avanzado sólo puede girar en torno a la prioridad del pleno empleo digno, seguro y de calidad. En nuestro país, la precariedad e incertidumbre laboral pesan sobre más de diez millones de personas. Continuamos liderando las tasas más altas de temporalidad y de siniestralidad en los puestos de trabajo.

La apuesta y coincidencia entre anteriores gobiernos de la derecha del PP y del actual Ejecutivo socialista que ahora inicia la legislatura insiste en la lógica de disminuir la presión fiscal sobre empresas y grandes fortunas, a la vez que abdica de aplicar políticas que actúen a fondo sobre la economía sumergida y el ‘dinero negro’ que circula en cantidades desorbitadas. Casi uno de cada cuatro euros forma parte del círculo del blanqueo de dinero, del fraude, de la corrupción económica y de la delincuencia de ‘cuello blanco’. La única manera de igualar los niveles de gasto social con la UE-15 es garantizar una reducción significativa de nuestra economía sumergida, así como dotarnos de un sistema fiscal justo y realmente progresivo.

Tras meses de negar la evidencia de la crisis económica por motivos electorales, las medidas de impulso a la actividad económica adoptada por el primer Consejo de Ministros del nuevo Gobierno de Rodríguez Zapatero son fiscalmente regresivas y socialmente injustas. Pero, sobre todo, ponen de manifiesto que el Ejecutivo socialista abdica de un cambio de modelo productivo por otro más sostenible, más justo y redistributivo, que se oriente a una modernización activa de nuestra herramienta productiva en el marco de una apuesta industrial y tecnológica.

Un gobierno que se diga realmente de izquierdas y progresista tiene la obligación política de favorecer, con medidas legales y presupuestarias, la corrección de las profundas desigualdades que genera este modelo de crecimiento en los sectores sociales más desfavorecidos.

La ausente política industrial, las sucesivas privatizaciones y los insuficientes niveles de gasto en Investigación, Desarrollo e Innovación perfilan un futuro muy alejado de las necesidades presentes y futuras de nuestra sociedad. Lo que sí se favorece así son las políticas de deslocalización empresarial e industrial, con las consecuentes dramáticas e irreparables de la pérdida de empleo, como ya se está padeciendo desde el proceso inicial de la desaceleración económica y la actual crisis.

Ante el deterioro y el ataque que los servicios públicos vienen sufriendo desde distintas administraciones de nuestro país hoy es urgente reivindicar el mantenimiento y reforzamiento de su calidad. Esto debe ser así en la Sanidad, la Educación, la Justicia o la administración de Hacienda, garantizando un servicio suficiente, con recursos profesionales y técnicos que supongan una mejora global que constituya un servicio público avanzado, moderno y eficaz para la ciudadanía.

Izquierda Unida mira al futuro con objetivos de solidaridad, justicia social y laboral e igualdad entre hombres y mujeres. Izquierda Unida reivindica y reconoce el papel central que le corresponde al trabajo en la sociedad y considera que hoy es posible hacer otra política de empleo más digno para todas y todos, especialmente para millones de jóvenes y mujeres que, de no remediarlo desde la izquierda transformadora, van a ser los primeros en pagar las consecuencias de la crisis. Es posible favorecer políticas de igualdad para todos, también para los trabajadores y sus familias que vienen a buscar un empleo y unas condiciones de vida que no tienen en su país.



¡¡ VIVA EL 1º DE MAYO ¡!