dissabte, 1 de març del 2008

Contra el Maltractament animal

Animalistes, ecologistes i humans unim-nos pels drets dels animals!

Llibertat d'expressió i pensament únic

És cert que encara hi ha elements de censura, que no són pas majoria.

És cert que el pensament capitalista és l'únic que se'ns mostra com a vàlid.

Però i perquè no fem servir els espais lliures per opinar i expressar-nos lliurement?

Perquè perdem tant temps en criticar el pensament únic i no acabem de perfilar una alternativa a aquest pensament i aquest sistema econòmic (o a aquest mal ús del sistema econòmic de mercat)?

Perquè no unim forces i ens cohesionem i de tant en tant diem allò de bo que entre tots em construït; i som més positius (i sincers amb nosaltres mateixos)?

Críticar al millor, és millorar-lo

Llamazares, perquè dediques tan temps al Second Life?

Llamazares, perquè fas videos estúpids, inecessàris i poc seriosos? Perquè no adaptes els de l'Herrera que exemplifiquen qui sou i que voleu?

Llamazares, perquè has estat tan bo amb ZP? Perquè no l'has presionat tan?

Llamazares, perquè no et valores més?

Llamazares, estem amb tu, com amb l'Herrera.

Dret a al vida

Perquè tothom acaba jugant amb això?

I perquè molta gent opina de temes que no coneix pel simple fet de que no li agrada la guerra i el conflicte armat?

A mi tampoc m'agrada però no desinformo del que no m'he informat anteriorment i vaig alimentant mentides (em refereixo als països àrabs o Kenia).

Palestina és una nació oprimida. Els kurds van ser enganyats pel Regne Unit. I també els israelians es mereixen la fi de les accions de Hamas. Abbas volia pau però Israel sota EUA a optat per la indecència i la mort. MAL FET.

Jo votaré Herrera

ICV i EUiA juntament amb IU han donat la talla al Congrés de Diputats tot i que han donat massa suport incondicional a Zapatero en depriment de lleis econòmiques dretanes votades amb el PP.
No obstant, coherència, Esquerra, compromís, catalanisme, federalisme, llibertat, igualtat, solidaritat, seriositat (que li falta molt a l'esquerra europea), i frescor són característiques que alhora comporten (i liderades pel millor candidat possible) que recordem que ICV és de fiar. Ara diu el mateix que fa 4 anys: Prioritzar Rodalies (encara recordo quan m'escoltava els primers debats del jove Herrera i pensava és l'únic que té seny):

Sóc demòcrata i aniré a votar. Si vas tu, opino que el millor serà votar ICV i EUiA, un projecte ecologista seriós i congruent. O sinó vot nul, el blanc afavoreix PP i PSOE; i el seu bipartidisme "a la pràctica".

No obstant, tinc objecció de consciència pel que fa als temes morals i ètics. Sóc catòlic. Espero doncs llibertat de vot per tots els d'ICV per temes que no cal frivolitzar i que són molt interiors i personals.

Allò que importa i jo mateix

Allò que més m'interessa és allò en que la majoria no si fixa.

M'agrada saber la influència dels mitjans de comunicació i el seu control per part de Govern, grans empreses i elements alternatius o anti-sistema.

En busca de les arrels de tot conflicte, la objectivitat i imparcialitat m'ajuda a trobar grans veritats sobre grans temes, però mai la veritat absoluta; en la qual hi crec per ciència i fe.

També m'agrada saber les conseqüències de certes polítiques. Aquells efectes col·laterals d'una bona política per estar més segur de que n'és molt bona. L'efecte vinguda de la política d'immigració del Zapatero, la "normalització" de qualsevol tipus de droga prèviament legalitzada, etc.

La pressió dels sindicats també m'importa, com a element de reivindicació. No obstant, a vegades em contradic en el dogma (tot i que sóc pragmàtic i pràctic; i canvio quan crec que per coherència i experiència cal canviar de mètodes), però mai en les idees socials i socialistes.

M'interessa saber les intencions i el que s'amaga darrere decisió política ja que vull descobrir si el Poder econòmic mana per sobre del Poder polític (la dictadura neoliberal per sobre de la democràcia formal-legal). Vull que la gent participi i opini, i sigui crítica amb si mateixa i la societat. Vull responsabilitat per part de la societat i no que li donin al culpa tot als polítics. M'agrada el sistema estatal per organitzar una societat (sóc estatalista). Crec que fins i tot (perquè no generalitzo) que hi ha persones liberals que és creuen el liberalisme i el lliure mercat (i la competència) però que l'home porta la teoria liberal a la corrupció. Respecto a totes les ideologies i idees; i no imposo res. No sé, crec en les persones, i les bones intencions de les persones.

Intento ser feminista.

Vull respecte i classe en el debat polític però sobretot pluralisme i llibertat d'expressió tant per la extrema esquerra com per la extrema dreta.

En definitiva, en política el que importa de debò és la felicitat de la humanitat, els valors i la pau.

Al cap i a la fi, els polítics es deuen al poble, i aquest necessita tranquil·litat, esperança i confiança en el present. El Govern necessita que la societat vagi de la mà de la política i que tots junts construïm el present.

dilluns, 25 de febrer del 2008

Eleccions a Rússia

Putin i Putin?

El futur de Cuba

El decidiran els cubans i no la Casa Blanca i el decidiran els demòcrates i no els que no creuen en el pluralisme polític o el continuisme.

Dèficits democràtics

El debat electoral d'avui serà un èxit per a la democràcia parlamentària espanyola? Doncs per mi no; ja que democràcia i Constitució espanyola es basen en el pluralisme. Una de les característiques d'una democràcia real (i no formal) és el pluralisme polític. En aquest debat ni IU, ni ERC, ni CiU podran ser-hi presents (entre d'altres) i això semblem normalitzar-ho; doncs no, això és anti-pluralisme polític. A part de que va en contra del sistema parlamentari, aquell pel qual el tripartit és un govern legítim i legal, i pel qual ens diferenciem de primàries i segones voltes dels sistemes presidencials (EUA) o semi-presidencials (França). Estem confonent el personal, votem diputats i no Govern. Però el PSOE i el PP els interessa el bipartidisme, per acabar amb el pluralisme al Parlament espanyol i aconseguir Majories absolutes que tants dolents resultats ens han donat (GAL, corrupció, PHN, Guerra de Iraq, decretazos, etc.).

Als EUA també es parla de Gran democràcia, però tot i que tot hom pot votar no tothom pot presentar-se a les eleccions. Això és dèficit democràtic. Els diners (el poder econòmic) per sobre la moral democràtica. És un aspecte del qual no se'n parla. Pobre John Edwars.