dijous, 23 d’abril del 2009

El Deganat modernitza la web

El nou web de la facultat. La EPA per exemple, ha participat enviant quatre línees sobre qui som. I jo mateix he exposat que l'ETC està mal explicada.

dimecres, 22 d’abril del 2009

Opinió de CCOO sobre el Pla de Bolonya

Què opina CCOO de Bolonya?

Doncs m'ha decepcionat en el discurs un xic acrític amb el Procés de Bolonya vinculant noves metodologies docents que ja s'apliquen anteriorment a la declaració de Sorbona del 1998 o deixant que Moreso s'esplalli en la seva forma de descriure la aplicació i el procés. Parlen bé del Llibre Blanc; però només parlen bé, aquí és el problema. Perquè la jerarquia universitària que proposen sense elecció directe del rector?
Tot i que és molt interessant la història de l'equilibri territorial que sustenta el sistema universitari català; i que jo veig perillar en certa mesura amb lògiques de rendibilitat econòmica. I també algunes dades que donen sobre despesa estatal per estudiant, etc. També està força ben tractat el tema de la mobilitat i les desigualtats que es regeneren entorn ella. Així com la reproducció de desigualtats de la universitat espanyola; parlant en genèric.

Debat sobre la Assemblea PDI i PAS amb Xavier Villalba

  1. Joan Gil Oliveras Diu:

    És vergonyós que a la mínima organització del PDI entorn un tema, la resta de PDI els critiqui. Munteu un altre lobbie i dieu el contrari. Demostreu que teniu opinió carai!

  2. Joan Gil Oliveras Diu:

    Com més serem; millor.

  3. Joan Gil Oliveras Diu:

    Jo conec alguns dels professors que hi són al darrere i no em negaràs que no queda molt bé davant el rectorat que un departament -que és qui rep el finançament de la universitat- es desmarqui del rectorat. Per això, no els agrada posar cap nom. També perquè estan en contra de personalismes i volen crear un grup de PDI plural i transversal. Tot i això, hi ha gent de tot. Però tampoc hi ha molts ganduls com tu sembla que preconitzes perquè si ho fossin no muntarien cap tinglado com els que estan muntant. Jo només demano que el PDI es manifesti públicament. No en una comissió on ningú el va a escoltar. No en alguns òrgans pretesament democràtics en els quals un estament universitari té tot el poder i amb el coorporativisme universitari no ens hi posem…

Bon debat entre Assemblea i PEF (i) EPA

Bé, els debats han estat força interessants, el to ha estat correcte i els que han parlat ho han fet molt bé i han buscat la unitat. El problema és que a la tarda hi havia poca assistència; i ha estat un xic més insip. No obstant això, s'ha demostrat que la PEF i la EPA estan preparats per representar els estudiants. El que jo vaig haver d'assolir discursivament amb 1 any i mig, els nous estudiants de la llista de la PEF i la EPA ho ha aconseguit en la campanya electoral amb molt poc temps. Amics i companys de classe que val molt la pena que voteu i que participeu en les seves organitzacions estudiantils; tant a la PEF o la EPA. Les seves organitzacions estudiantils són democràtiques, obertes i plurals i volen fer canvis en la facultat; més enllà del debat sobre el Procés de Bolonya que també el tenim molt clar; en base al diàleg amb la Assemblea.

dilluns, 20 d’abril del 2009

El butlletí de la facultat. Una molt bona eina.

El butlletí de facultat. Una molt bona eina.

El degà incita a la participació a la facultat

[Missatge a destacar, enviat pel Campus Virtual amb informació de les competències de la Junta de Facultat i de la campanya electoral i de les eleccions a estudiants a la Junta de Facultat].

"Dilluns 27 se celebren les eleccions per escollir la representació d'estudiants al principal òrgan de govern de la Facultat. Els estudiants hi teniu un 30 per cent de membres, és a dir, quinze dels cinquanta membres de la Junta. I, a diferència de la resta de Junta que és elegida cada tres anys, els estudiants renoveu la vostra representació anualment.

No cal que us digui fins a quin punt el moment que viu la universitat europea, i la universitat catalana en particular, fa imprescindible la participació dels estudiants per tal de garantir que els processos de canvi es facin amb totes les garanties de transparència i rigor. Com ja sabeu, el curs vinent posarem en marxa els nous graus que la nostra Facultat ja fa anys que ha experimentat com a centre pilot. Alhora, hem de garantir que el pla anterior també es vagi extingint amb tota normalitat. I tot això, sense deixar de treballar a favor de la qualitat, l'equitat i l'excel·lència. A més, una de les primeres feines dels estudiants escollits, serà la redacció del reglament intern del Consell d'Estudiants que ha de coordinar les diverses associacions d’estudiants i proposar noves activitats.

D'altra banda, pensem que precisament una Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia, vist el vostre elevat perfil de compromís cívic i polític, hauria de ser exemplar dins del Campus de la UAB a l'hora d'aconseguir la màxima participació en aquestes eleccions i, així, esdevenir referència de responsabilitat acadèmica. És per això que us fem arribar aquesta informació bàsica i us demanem que seguiu atentament la campanya electoral -especialment els debats públics que hem organitzat pel dimecres 22- i que aneu a votar massivament als vostres representants.

Com a degà, i en nom de tot l'equip de govern, us en dono les gràcies per endavant.

Salvador Cardús i Ros, degà."

diumenge, 19 d’abril del 2009