dimarts, 12 de febrer del 2008

Li falta això a Zapatero

Li falta sensibilitat. Ell com tot polític creu que ha servit bé a la societat de forma social demòcrata. Tot i que ha estat més centrista que centre-esquerra amb la mania del PSC i el PSOE per fer política d'esquerres per a tothom en busca de la pau social i de tenir contents també als empresaris/es. Doncs no, la macro economia ha anat bé (hem crescut força) però la micro economia (els preus dels aliments bàsics, el salari congelat) degut a la caiguda de la bombolla immobiliària (això provoca atur als obrers i immigrants) és un desastre. Com també ho és el fet que la economia de lliure mercat depèn dels EUA, la qual cosa és una economia poc sòlida. Alguns diuen que es controlin els preus però no sap que això és anar en contra del sistema. I l'Hugo Chávez que no sap on vol portar el socialisme modern, va crear el MERCAL (mercat d'aliments estatals a preus barats) i degut a això ha caigut la pobresa, però també s'ha fet enemics dintre dels empresaris/es. El món funciona així. A vera si ets més llest ZP.

La meva proposta

La meva proposta d'anàlisis per reivindicar un món millor, amb més progrés, justícia social i pau, és la de buscar l'arrel de les coses, buscar les causes de tot problema social i no quedar-nos en els estereotips o els debats estèrils.

Sempre aposto per passar de tants segles d'història i dubtar sobre tot allò que el sistema (sigui el que sigui) ha muntat per tal de fer un esforç d'abstracció i analitzar tot allò estructural que ens envolta ja que l'estructura és la que defineix els éssers que hi conviuen dintre d'aquesta estructura. Per tant, passant de la idea de Rosseau (idea esquerrana positiva envers l'home), i la idea dretana de Hobbes (l'home és dolent per naturalesa humana). Jo dic, que depèn, depèn de la fe; però que en tot cas és la estructura la que marca els rols socials i les formes que té la societat de sobreviure i adaptar-se (si ho fa) al sistema que li ve donat.

Jo trencant amb el sistema busco les arrels del problema: Perquè hi ha immigració? Perquè hi ha fam, hi ha guerres, perquè la situació econòmica del seu país és inestable, perquè busquen millorar el seu nivell de vida (no tots els que venen són pobres, les pasteres les fan pagar les màfies). I acabar amb el debat estèril del vel, del xoc de civilitzacions, etc.

Trencant amb això em faig preguntes com: Qui controla els recursos? L'estat i les empreses privades. Perquè les empreses privades controlen els recursos? Quin sentit té la propietat privada? Ens és útil? El món ha de ser un lloc per tots o calen fronteres? Si la llibertat de circulació és un DDHH perquè l'incomplim els estats poderosos? Perquè els estats més rics en recursos són els més pobres? Perquè existeix un sol Govern central en un Estat i no més? Perquè la hipocresia ens fa ser pitjors i en canvi, continuem usant-la com a rol social per despendre'ns dels problemes?