dissabte, 6 de juny del 2009

Ja han sortit les resolucions de les pràctiques professionals de 4rt curs

http://www.uab.es/servlet/Satellite/els-estudis/practiques-professionals/oferta-de-practiques-1233299011504.html

Jo ja tinc assignada la feina al Deganat. Aquest estiu hauré de millorar el meu coneixement d'Informàtica 2.0 que crec que és notable però no pas excel·lent. Sort que tinc uns amics informàtics que em podran aprofundir a l'estiu.

126 DEGANAT DE CIÈNCIES POLÍTIQUES I SOCIOLOGIA
Campus UAB - Edifici B 08193 - Bellaterra Administració Pública
Tasques de suport als professionals en projectes o activitats pròpies del funcionament de l'entitat Perfil: Tècnic/a de gestió

Projecte o tasques:
Suport a les tasques de difusió del coneixement i comunicació del Deganat amb tot el personal de la facultat. En concret, l’estudiant/a participarà en totes les tasques relatives a l’elaboració del Newsletter setmanal de la Facultat:
- cerca i sistematització d’informació
- recull d’accions i actes relacionats amb la difusió del coneixement
- lectura i recensió crítica de textos acadèmics
- notes de premsa sobre recerques

Requisits: idioma Anglès
Informàtica: Excel·lent coneixement Internet 2.0
Horari:
Espai de treball:
Període: d'octubre a març (normal)
Altres: Capacitat de redacció de textos periodístics matí
L'estudiant compatarà amb un espai de treball dins de l'entitat.
Ajuts Econòmics::
Lloc realització pràctiques: Vicedeganat d'Economia i Serveis.

dimecres, 3 de juny del 2009

Notícia del quart butlletí de la facultat

RESULTATS DEL REFERÈNDUM PER A LA MORATÒRIA DELS GRAUS

Segons els convocants, l'Assemblea de Ciències Polítiques i Sociologia i el grup Estudiants per una Política Activa (EPA), el referèndum celebrat els dies 19 i 20 de maig, ha resultat amb la participació d'un poc més d'un 33% del conjunt de la comunitat universitària de la Facultat, dels quals un 74% s'ha mostrat favorable a posposar fins el curs 2010-2011 l'aplicació dels nous graus. Per la seva banda, l'equip de deganat ja va manifestar en una carta, la seva disconformitat amb la celebració d'un referèndum.

Nou posicionament de la PEF reclamant un referèndum per una moratòria a tota la UAB


Tot just fa una setmana l’Assemblea d’Estudiants i l’EPA van realitzar a la nostra Facultat un referèndum per a una moratòria d’un any dels plans d’estudi de grau, aprovats a l’octubre del passat any.
La PEF, entenent que aquesta via no porta enlloc més que a un infructífer perllongament de l’actual nefast pla pilot, sabent que aquest referèndum no podria ser vinculant i considerant que el calendari establert pels organitzadors no era suficient per a garantir un període democràtic de debat previ a la consulta, va decidir no oposar-s’hi però, alhora, abstenir-se de participar en la seva organització.
Volem remarcar que en cap cas som contraris a cap consulta a la nostra facultat sobre una mesura d’aquest tipus, però creiem que caldria emplaçar la consulta per la moratòria a un nivell superior, amb temps suficient per considerar tots els aspectes del “sí” i el “no” i amb garanties que aquesta esdevingui vinculant per tal que això ens permeti una actuació real sobre la implantació dels graus.
Per això, la PEF va pronunciar-se a favor d’un referèndum global, que impliqui a tota la comunitat universitària, que condicioni el rectorat i que permeti una aturada d’uns graus implementats en condicions precàries. Sabent que el rectorat té potestat per imposar unilateralment la posada en marxa de les noves titulacions a partir del 2010 si aquestes són aturades des de les facultats, creiem que un referèndum a tota la Universitat Autònoma és més coherent amb l’objectiu de guanyar temps per incrementar els recursos amb què comptem, tant econòmics com materials i acadèmics o fer les revisions pertinents als diferents graus. No volem dir, amb això, que siguem contraris a una moratòria a la nostra facultat, sinó que considerem que cal ser més ambiciosos per obtenir les importants modificacions que volem.
Per tot plegat, a la propera sessió del Claustre de la UAB, la PEF demanarà la convocatòria d’un referèndum vinculant per una moratòria d’un any dels nous plans d’estudis, i que involucri a tota la universitat. Esperem que amb el suport dels altres grups d’estudiants, als quals convidem a sumar-se a la petició.

Plataforma d'Estudiants de la Facultat

A la facultat de Dret s'inicia una revolta de professors contra Bolonya

Profesores de Derecho piden sacar su carrera de Bolonia

El manifiesto ha sido suscrito por más de 3000 docentes, entre ellos Eduardo García de Enterría y Francesc de Carreras

Más de 300 juristas han suscrito ya el manifiesto 'Saquemos los estudios de Derecho del Proceso de Bolonia', impulsado por reconocidos juristas españoles de la talla de Eduardo García de Enterría, Enrique Gimbernat y Francesc de Carreras".

diumenge, 31 de maig del 2009

I ara a entregar els últims treballs!

  • Aquesta setmana he estat ajudant una amiga a fer un treball de beques -tot i que no sé si l'he pogut ajudar del tot bé perquè els entrevistables tenien poc temps- en el qual l'EPA ha consensuat http://materialsepa.blogspot.com/2009/05/entrevista-dos-membres-sobre-la-postura.html un posicionament sobre beques; necessari per continuar mantenint un nivell de discurs alt.
  • També he enviat a amics i companys de classe que hi havia revisió d'Hisenda, informant de temes d'horaris, d'adaptacions al nou grau, intentant gestionar com puc les queixes sobre el professorat, etc. Tot i que d'algunes coses vaig una mica fluix perquè el canvi a grau està sent un caos burocràtic i ningú té clar que passarà; tot i que ho intuïm: ens intentaran passar a tots (menys a nosaltres) al grau.
  • Les fantàstiques classes del gran professor Arcadi Oliveres s'han acabat. Classes d'esperit crític, amb debat, anant més enllà d'allò políticament correcte, més enllà dels tòpics, etc. Un professor que fa hores extres pels ERASMUS per poder donar en català totes les seves classes. Un professor que demana en fulls anònims la valoració de la seva docència als seus alumnes. Increïble, un exemple de professor amb compromís social i per la universitat.
  • Un professor en un seminari ens va tractar d'ignorants en certs temes i que només estudiàvem per memoritzar, aprovar i no enrecordar-nos de res (sistema ESO: vomitar i RESET). També es va queixar fa uns dies de Bolonya, de la poca docència que es pot fer i de la quantitat de treballs. I un company seu de la ràtio alumnes i professor i de no poder fer més debats i seminaris i no tanta classe teòrica. Alguns es van enfadar però altres coincidiem en que tenia raó. No tenim ni idea de coses bàsiques. I tot i que la pràctica es va desviar de la temàtica a tractar; jo em vaig adonar que no sabia coses bàsiques de la UE, i sort que alguna vaig contestar gràcies a haver fet un curs de dret constitucional europeu.