dimarts, 16 de setembre del 2008

Nova etiqueta: Manresa

Tot allò que estigui relacionat amb Manresa ja no estarà al bloc de "Blocs Ciutadans Manresa Joan-Gil Bloc", estarà en tots els escrits propis amb etiqueta "Manresa" com aquest:

Posts-patata: Sobre Manresa

Els Verds d'IC-V i EUiA de Manresa (Fa 1 any, escrit al bloc personal del patatabrava, 31 visites, cap comentari)

Les coalicions (ICV-EUiA), les federacions (CiU) i en definitiva, tots els partits, tenen conflictes interns degut a la àmplia gama de objectius dintre d'una mateixa ideologia, les fòrmules per arribar a aquests objectius (democràtics i legals) són diferents (Carretero, Puigcercós i Carod), i també les persones (Maragall i Montilla). Això és bo, enriqueix un partit, i si vol ser ampli, ha de tenir diferents visions i sensibilitats.

El problema és que la disciplina de partits tan aferrima en aquest estat espanyol fa que una opció gairebé faci desaparèixer a una altra. En el cas del PSC, els autonomistes o espanyolistes han fet que els nacionalistes o catalanistes (com el Maragall) es vegin força apartats tot i encara tenir alguns al Govern. Al PP català la cosa ha estat més clara, el PP espanyol (amb vells records feixistes, amb tics dictatorials, i neo liberals) han fet dimitir a Vendrell i a Piqué (de tendència més moderada i liberal). Per tant, no troben un equilibri, i les noves generacions no troben un lloc (menys la Carme Chacón al PSOE, i ja fa temps que hi és). Jo crec que no és bo acabar amb tot un llegat (la moderació en el discurs del pro-Piqué, el catalanisme valent del Molt Honorable ex-president de la Generalitat de Catalunya Pasqual Maragall Mira). Tots aporten al partit, i els Joves de tots els partits a proten idees fresques que sovint no són escoltades, i que tenen poc pes. Els joves sóm els radicals, els que volem grans canvis; i per tant, els que aportem risc. I en aquest sistema político-econòmic (democràcia d'economia capitalista), qui no arrisca no guanya. Ara el risc en Borsa ens està portant a la crisis dels EEUU i de totes les borses del món (aquest cop però els BC liquiden diners, i fan correr més oferta monetària que en 1929, on es van equivocar i no van posar diners de les Reserves estatals). Però bé, això és un altre tema (com sempre me'n vaig). Tots els sistemes tenen pros i contres.

Jo volia parlar-vos dels Verds d'Esquerra Verda (d'ICV) que van desaparèixer com a partit dins de la coalició amb Iniciativa per Catalunya.

Els Verds eren els que aportaven la visió ecologista (moderada) a la "nova esquerra catalana", eren més d'esquerres (anti neoliberals), eren més sensibles amb el moviment anarquista (llibertat per la Núria), atacaven tot tipus de tortura i censura, i eren verdaderament un puntal en ICV-EUiA. I és que l'ecologisme a Catalunya és necessari per conservar el nostre territori en bones condicions medi ambientals.

Tot i això, encara queden forces ecologistes a ICV, ja que una cosa és que es converteixin en una organització social i l'altre que alguns de IpC tinguessin alhora visió ecologista (Herrera), i d'altres s'hagin quedat.

A Manresa però, hi ha problemes amb EUiA perquè ha dit que el grup de Núria Sensat, Xavier Rubio i l'actor (els tres de la llista d'ICV que tenen representació en la Sala Gran de l'Ajuntament i que formen part del Govern manresà) cobra massa. Val a dir que no hi ha cap d'EUiA que cobri, perquè no van obtenir representació (el primer d'EUiA estava el quart de la llista per Manresa d' ICV-EUiA Manresa). I diuen que podrien sortir-se'n de la federació d'ICV-EUiA a Manresa.

Nou look

Del vell look al nou format. I de la vella adreça web d'Internet que era molt llarga (http://elblocdeljoangiloliveras.blogspot.com/) a la nova més fàcil i comprensible: http://joangiloliveras.blogspot.com/

Posts-patata: Sobre la Crisis del PP a Catalunya

Piqué i Vendrell, PSN, i la Catalunya desolada (Fa 1 any, escrit al bloc personal del patatabrava, 41 visites, cap comentari)

Problemes amb RENFE i ADIF, caos per culpa de FECSA ENDESA i RED ELÉCTRICA, embussos impressionants a l'AP-7, problemes greus de retards i de maletes al Prat, carreteres col·lapsades i sense manteniment a Girona, etc.

Algú dubta que ens falten inversions en infraestructures a Catalunya?

Algú dubta de la discriminació cap a Catalunya de tots els governs de Madrid (tot i que aquest és el que menys racista espanyol ha estat... però no ha sabut posar remei ràpid, ni tampoc ha invertit el suficient, tot i que diuen que s'ha millorat la inversió segons la ministra de Foment Alvárez).

Alvárez no dimitirà si no li ho demana qui la posat en el càrrec, el president del govern, per tant, no crec que passi.

En un altre ordre de coses, Piqué i Vendrell han sortit fora del Partit Popular. La etapa un xic moderada en el discurs és historia. Ara venen els "peperos" de debò.

Piqué, que ha passat pel PSUC, ERC, CiU i el PP marxa perquè el fan fora. Això vol dir, que amb ell i Maragall, un seguit de polítics històrics deixa (tot i encara tenir ganes de fer coses) la política per altres de no tanta "valia", al meu entendre.

Piqué deixa enrere els escàndols de corrupció de la Catalunya Central (que tapa anant al PP? és la meva teoria, no sé...) i de la empresa que va contaminar Flix (això cal recordar-ho tot i que no sigui jutjat per això, però està encara com a suspitós enjuiciat). Per tant, ho poso entre cometes. I torna a la empresa.

Zapatero fou elegit democràticament (més o menys) en Assemblea (i graciés al vot jove i del PSC va guanyar per escassos vots a Bono) com a president del PSOE. Actualment però, usa el sistema del PP. El "a dedo". Posa i treu gent del PSM i ara es dedica a vetar (la executiva del partit) les decisions del PSN. Aquesta federació del partit a Navarra no ha tingut llibertat per fer govern amb NaBai i IU, el president del PSN ha dimitit (acte per a recordar i aplaudir), alguns dirigents alts del PSN també han dimitit, i hi va haver manifestacions en contra al carrer.

NaBai no és ETA, vol unir Euskal Herria, però el partit de Uxué Barkos (que m'agrada molt al Congreso de Diputados) va pactar amb PSN deixant això i pensant més amb el progressisme i les reformes d'esquerres. Per tant, el canvi no tenia cap problema gran. Però les generals del 2008 el PSOE vol treure vot espanyolista aferrim (per això Bono torna), i equivocant-se deixa a la estacada al PSM (amb el fracàs de la decisió de ZP), veta al PSN (amb el desprestigi que això comporta), no ajuda a que el catalanisme del PSC se senti content amb el desenvolupmant de l'Estatut i les inversions en infraestructures i pel PSOE-PSPV els don el Sevilla per atacar en el sentiment nacional dels PPCC o del valencianisme real (no balveros) que puguin tenir alguns en el PSOE-PSPV.

Torna el Bloc Original. Torna "Joan Gil Bloc".

Això s'havia convertit amb un calaix de sastre desesperant per mi i per qui encara hi llegia alguna cosa. És cert, aquest ha de ser el bloc central, el meu bloc personal i la resta els he de tancar. Bé, tancar-los potser no, però deixar d'escriure-hi si. Per això posaré tots els antics posts-patata (bloc personal del patatabrava) aquí. Tots els que hem quedaven. I el calaix de sastre i continuarà sent però com una part a sota de cada post dedicar a "Altres articles d'interès del dia". Un bloc com a calaix de sastre és útil però no és un bloc. Per tant torna el bloc original, en el que prometo escriure-hi menys degut a la meva afiliació a diversos col·lectius, organitzacions socials i plataformes. Totes aquestes amb la seva pròpia web. Aquest bloc serà per opinar i destacar els escrits que escrigui en totes aquestes organitzacions socials. I notícies interessants. Torna "Joan Gil Bloc" amb canvi de look (tot i que això és el de menys), torna el bloc original.

Posts-patata: L'estat neoliberal

L'estat neoliberal (Fa 1 any, escrit al bloc personal del patatabrava, 39 visites, 2 comentaris)

Els dies sense llum a Nova York i la ciutat comtal són una prova dels neoliberals per tal de veure les nostres reaccions davant una davallada de drets socials.

La diferència entre l'estat neoliberal i l'estat del benestar és que el primer no té benestar. Per tant la llum i altres serveis bàsics no són coberts de forma gratuïta o barata. És la fi del sector públic, de les empreses estatals, del control dels estats a les empreses energètiques.

Val a dir, que FECSA-ENDESA tenia uns funcionaris que feien el control estatal a la empresa, per tant, no el devien fer gaire transparent...

Mentrestant, perquè ningú parli del neo liberalisme i la creació de la globalització del capitalisme extrem, els grans burgesos controlen les editorials per tal de que no parlin d'allò que volen:

Un clar exemple, l'amic de l' Aznar, que ha comprat el diari més prestigiós del món:
www.elpais.com/videos/economia/magnate/Ruppert/Murdoch/ compra/editorial/Dow/Jones/ elpvideco/ 20070801elpepueco_1/Ves/

La Dreta privatitza, i el Burgès empresari controla la informació. Tornen els temps més confrontats del sistema capitalista, però això no comportarà violència o cap tipus de reticència per part nostra ja que no ens hem manifestat gaire. El món va malament però com l'Estat social o del Benestar ens ha donat un nivell de classe mitjana baixa (un salari) bo; no ens queixem.

L' ha comprat per 5000 milions. I és que els "diners fan diners". Mentrestant els social liberals i els keynessians o liberals centristes (petis burgesos, Centre i Centre-esquerra) no fan res per evitar-ho; creix el comunisme entre la joventut. I això també és perillós.

Volen el control de la borsa mundial, aquest magnat vol tenir el control de la informació. I això significa menys vies per la llibertat de expressió.

Es creen monopolis. No hi ha llibertat de mercat com van dir els liberals clàssics, o Adam Smith.

Val a dir que "Don Jones es propietaria además del periódico 'The Wall Street Journal', del semanario financiero 'Barron's', así como de MarketWatch.com y de los hilos financieros de su mismo nombre.
News Corporation, por su parte, es un conglomerado de medios de prensa que incluye a Twentieth Century Fox, la cadena Fox de televisión, el portal MySpace, y decenas de periódicos en EE.UU., el Reino Unido y Australia" (extret de l' Aida Andreu).

Potser estic exagerant però el que estic segur és que el neo liberalisme s'està imposant a altres idees més progresssistes o esquerranes del liberalisme modern.

L'estat neoliberal: Comentaris

Arnau_ewok, fa 1 any
la gent no es mou fins que no té la merda davant de casa, saben que el món va malament però mentres a ells no els hi afecti no mourant un dit. Les coses només canviarant quan hi hagi una cris a nivell global que afecti les classes mitjanes.
Pel que dius sembla ser que ets socialdemocrata, jo em considero anarquista, i crec que ni la socialdemocracia ni el comunisme (amb això coincidim) solucionarant els problemes del planeta.

Aida Andreu, fa 12 mesos

"Extret de l' Aida Andreu".
Espera, m'he perdut res?

diumenge, 14 de setembre del 2008

Posts de Kaos en la Red

"Los grandes medios de comunicación privados ejercen un totalitarismo brutal"

En una breve entrevista, Emir Sader, expresó que no habrá democracia en América Latina sin la democratización de los medios de comunicación.
Kaos. Análisis de la comunicación | La Jornada | 13-9-2008 | 78 lecturas

J. M. de Pablos: “Es una utopía, pero las utopías están para llegar a ellas, no para admitir que son inalcanzables"

Entrevista con José Manuel de Pablos, catedrático de Periodismo: “Es una utopía [la objetividad informativa], pero las utopías están para llegar a ellas, no para admitir que son inalcanzables”
Salvador López Arnal | Para Kaos en la Red | Hoy 10:34 | 12 lecturas

Medios manipuladores, periodistas indignos: La matanza de campesinos en Bolivia según la prensa lacaya española

Un análisis del tratamiento informativo que la prensa capitalista española ha dado a la matanza de campesinos indefensos en Bolivia.
Pedro Antonio Honrubia Hurtado de Granada, Andalucía | Para Kaos en la Red | Hoy 7:40 | 46 lecturas

Bolivia, una flor de cuarzo acechada.

“Por que está vez no se trata de cambiar un presidente será el Pueblo quién construya una América muy Diferente”
Andrés Bianque | Para Kaos en la Red | Hoy 5:31 | 63 lecturas

Radiografía de los contratos petroleros

Los Contratos firmados con las transnacionales los días 27 y 28 de octubre de 2006 (hace 22 meses) constituyen uno de los aspectos esenciales de la política de hidrocarburos del gobierno de Morales
Humberto Claure Quezada | Rebelión | 13-9-2008 | 49 lecturas

11 de setiembre: el día en que los mandaron al carajo

Pocos dudan que la mano de EE.UU. está detrás de la desestabilización del gobierno de Evo Morales y se han mostrado pruebas contundentes de la conspiración golpista contra el presidente Hugo Chávez.
Irene Barros y Fernando López D’alesandro | Rebelión | 13-9-2008 | 111 lecturas | 3 comentarios

La Expo de Zaragoza se despide con pérdidas de 30 millones de euros

La Expo ha sido visita por un millón menos de personas de las previstas por los organizadores (5,5 millones en lugar de 6,5 millones)
el economista | Kaos. Estado Español | Hoy 10:15 | 17 lecturas