dimarts, 16 de setembre del 2008

Nou look

Del vell look al nou format. I de la vella adreça web d'Internet que era molt llarga (http://elblocdeljoangiloliveras.blogspot.com/) a la nova més fàcil i comprensible: http://joangiloliveras.blogspot.com/

Posts-patata: Sobre la Crisis del PP a Catalunya

Piqué i Vendrell, PSN, i la Catalunya desolada (Fa 1 any, escrit al bloc personal del patatabrava, 41 visites, cap comentari)

Problemes amb RENFE i ADIF, caos per culpa de FECSA ENDESA i RED ELÉCTRICA, embussos impressionants a l'AP-7, problemes greus de retards i de maletes al Prat, carreteres col·lapsades i sense manteniment a Girona, etc.

Algú dubta que ens falten inversions en infraestructures a Catalunya?

Algú dubta de la discriminació cap a Catalunya de tots els governs de Madrid (tot i que aquest és el que menys racista espanyol ha estat... però no ha sabut posar remei ràpid, ni tampoc ha invertit el suficient, tot i que diuen que s'ha millorat la inversió segons la ministra de Foment Alvárez).

Alvárez no dimitirà si no li ho demana qui la posat en el càrrec, el president del govern, per tant, no crec que passi.

En un altre ordre de coses, Piqué i Vendrell han sortit fora del Partit Popular. La etapa un xic moderada en el discurs és historia. Ara venen els "peperos" de debò.

Piqué, que ha passat pel PSUC, ERC, CiU i el PP marxa perquè el fan fora. Això vol dir, que amb ell i Maragall, un seguit de polítics històrics deixa (tot i encara tenir ganes de fer coses) la política per altres de no tanta "valia", al meu entendre.

Piqué deixa enrere els escàndols de corrupció de la Catalunya Central (que tapa anant al PP? és la meva teoria, no sé...) i de la empresa que va contaminar Flix (això cal recordar-ho tot i que no sigui jutjat per això, però està encara com a suspitós enjuiciat). Per tant, ho poso entre cometes. I torna a la empresa.

Zapatero fou elegit democràticament (més o menys) en Assemblea (i graciés al vot jove i del PSC va guanyar per escassos vots a Bono) com a president del PSOE. Actualment però, usa el sistema del PP. El "a dedo". Posa i treu gent del PSM i ara es dedica a vetar (la executiva del partit) les decisions del PSN. Aquesta federació del partit a Navarra no ha tingut llibertat per fer govern amb NaBai i IU, el president del PSN ha dimitit (acte per a recordar i aplaudir), alguns dirigents alts del PSN també han dimitit, i hi va haver manifestacions en contra al carrer.

NaBai no és ETA, vol unir Euskal Herria, però el partit de Uxué Barkos (que m'agrada molt al Congreso de Diputados) va pactar amb PSN deixant això i pensant més amb el progressisme i les reformes d'esquerres. Per tant, el canvi no tenia cap problema gran. Però les generals del 2008 el PSOE vol treure vot espanyolista aferrim (per això Bono torna), i equivocant-se deixa a la estacada al PSM (amb el fracàs de la decisió de ZP), veta al PSN (amb el desprestigi que això comporta), no ajuda a que el catalanisme del PSC se senti content amb el desenvolupmant de l'Estatut i les inversions en infraestructures i pel PSOE-PSPV els don el Sevilla per atacar en el sentiment nacional dels PPCC o del valencianisme real (no balveros) que puguin tenir alguns en el PSOE-PSPV.