dimecres, 18 de juny del 2008

Una cosa més

18/6/2008 21:57 h ALLIBERAT AQUESTA MATINADA

Un dels detinguts pel segrest de l'empresari gadità és un cosí de Rajoy

  1. Els geos alliberen a Huelva Rafael Ávila, 16 dies després de la seva desaparició
EUROPA PRESS
MADRID

Un dels almenys cinc detinguts pel segrest d'un empresari gadità, que va ser alliberat la passada nit per la Policia, és José Javier Brey, cosí del president del PP, Mariano Rajoy Brey, han confirmat fonts policials. José Javier Brey és germà del catedràtic de Física Teòrica al qual Rajoy es va referir l'any passat al parlar del canvi climàtic.

Una ràpida intervenció de deu agents del Grup Especial d'Operacions (GEO) de la policia ha permès rescatar cap a les 2.15 hores d'avui l'empresari Rafael Ávila Tirado, que estava segrestat en un xalet del terme municipal d'Almonte (Huelva). Els membres del GEO han trobat l'empresari en una caseta de poc més de dos metres quadrats al darrere de la casa, encadenat i estirat en un matalàs brut.

Aquest no és l'únic indret on havia estat retingut, sinó que els segrestadors l'havien canviat de lloc en més d'una ocasió, segons s'anaven fent públiques notícies sobre el segrest. Les fonts consultades han assegurat que la banda de segrestadors va utilitzar un sistema de "cercles concèntrics" per contactar amb la família i demanar-li el rescat.

Així doncs, s'haurien servit de persones i empresaris del mateix sector que el segrestat que mantindrien una relació personal allunyada, perquè anessin contactant amb d'altres cada vegada més pròxims als familiars, fins a arribar a traslladar-los l'import del rescat i exigir-ne el pagament. La investigació per part de la UDEV d'aquesta línia seguida pels segrestadors va portar finalment a bon port la investigació.

Luis Rodríguez Pueyo, cap de la banda

El delinqüent Luis Rodríguez Pueyo està considerat per la policia com el cap de la banda que ha retingut 16 dies l'empresari de Sanlúcar de Barrameda (Cadis), han informat fonts de la investigació.

Rodríguez Pueyo va ser condemnat a un any de presó i a una multa de 12 mesos en el cas Arny i va ser qui va assenyalar fins a tres pantans com els llocs on els assassins d'Ángel Corella, El Nani, es van desprendre del cos.

L'aparició del nom de Rodríguez Pueyo en el desenvolupament de les investigacions pel segrest de l'empresari de Sanlúcar de Barrameda ha fet retrocedir fins a diversos casos anteriors els agents més veterans de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV). La culminació d'aquestes indagacions, amb l'alliberament d'Ávila Tirado la nit passada, ha permès situar Pueyo, arrestat a Sevilla amb una altra persona, al davant de la banda de segrestadors.

Rodríguez Pueyo ha estat a la presó per participar en desenes d'estafes milionàries. Aquest individu va intentar estafar Publio Cordón, l'empresari saragossà segrestat pels GRAPO i encara desaparegut, fent-se passar el 1994 per un intermediari en la venda al Real Saragossa del futbolista Rafael Martín Vázquez per part del Reial Madrid.

El cap, implicat en el 'cas Arny'

En la investigació del cas Arny, en què es va jutjar desenes de persones per presumptes abusos sexuals a menors en el pub sevillà del mateix nom, Rodríguez Pueyo va aparèixer com a organitzador d'orgies en un pis del carrer de Betis, on es rodaven pel·lícules de contingut pornogràfic que després s'exhibien a l'Arny.

El detingut avui ha aparegut també en el cas Nani, sobre la desaparició del delinqüent Ángel Corella a mans de membres d'una màfia policial. Rodríguez Pueyo era camarada en la pràctica d'estafes de l'aristòcrata Jaime Messía Figueroa, que va arribar a declarar públicament, durant la seva fugida, que ell va enterrar a El Nani. Per la seva part, Rodríguez Pueyo va arribar a donar el nom de tres pantans on assegurava que s'hi amagava el cos de Corella, que mai es va trobar.

El millor programa de TV3 s'acomiada

'La nit al dia', de TV-3, s'acomiada demà després de sis temporades en antena

  1. Terribas va deixar el programa a principis de maig després de ser nomenada directora de la cadena autonòmica
Albert Closas, presentador de 'La nit al dia'.
Albert Closas, presentador de 'La nit al dia'.
EUROPA PRESS
BARCELONA

El programa de TV-3 La nit al dia emetrà demà el seu últim programa amb una edició especial després de sis anys en antena i més de 1.150 programes i 2.000 convidats, segons ha informat avui la cadena catalana.

En l'última emissió, el presentador, Albert Closas, entrevistarà el filòsof i teòleg Raimon Panikkar i s'emetran alguns dels millors moments del programa, com extractes d'entrevistes i diàlegs amb els col·laboradors.

La nit al dia es va emetre per primera vegada el setembre del 2002 al Canal 33 i, tres anys més tard, el setembre del 2005, va passar a emetre's a TV-3 sota l'edició i la presentació de Mònica Terribas.

Terribas va deixar el programa a principis de maig, després de ser nomenada directora de TV-3. El seu lloc a La nit al dia el va ocupar Closas, que acomiadarà el programa després de presentar-lo aproximadament durant dos mesos.

Jo també sóc "Marea Azul"


Si. Us he de confessar una cosa, estic molt avergonyit d'això però com sempre la veritat per endavant, ens hem d'enfrontar a ella. Si. M'agrada OT. I sóc fan de la Virgínia. Ho sé, és penós. El programa en si i el fet de que jo sigui fan d'OT. Però tinc ganes de comprar-li un disc. A més trobo que el Risto Mejide - el personatge i la persona que hi ha al darrere - és un crack, necessitem gent com ella dient les veritats com cal (potser la falta de respecte el desprestigia). S'assembla a un professor que tenim que sembla molt dur per fora però que és el millor en la seva temàtica: Relacions Internacionals.

Visca la "Marea Azul"!