dimarts, 16 de setembre del 2008

Torna el Bloc Original. Torna "Joan Gil Bloc".

Això s'havia convertit amb un calaix de sastre desesperant per mi i per qui encara hi llegia alguna cosa. És cert, aquest ha de ser el bloc central, el meu bloc personal i la resta els he de tancar. Bé, tancar-los potser no, però deixar d'escriure-hi si. Per això posaré tots els antics posts-patata (bloc personal del patatabrava) aquí. Tots els que hem quedaven. I el calaix de sastre i continuarà sent però com una part a sota de cada post dedicar a "Altres articles d'interès del dia". Un bloc com a calaix de sastre és útil però no és un bloc. Per tant torna el bloc original, en el que prometo escriure-hi menys degut a la meva afiliació a diversos col·lectius, organitzacions socials i plataformes. Totes aquestes amb la seva pròpia web. Aquest bloc serà per opinar i destacar els escrits que escrigui en totes aquestes organitzacions socials. I notícies interessants. Torna "Joan Gil Bloc" amb canvi de look (tot i que això és el de menys), torna el bloc original.

Posts-patata: L'estat neoliberal

L'estat neoliberal (Fa 1 any, escrit al bloc personal del patatabrava, 39 visites, 2 comentaris)

Els dies sense llum a Nova York i la ciutat comtal són una prova dels neoliberals per tal de veure les nostres reaccions davant una davallada de drets socials.

La diferència entre l'estat neoliberal i l'estat del benestar és que el primer no té benestar. Per tant la llum i altres serveis bàsics no són coberts de forma gratuïta o barata. És la fi del sector públic, de les empreses estatals, del control dels estats a les empreses energètiques.

Val a dir, que FECSA-ENDESA tenia uns funcionaris que feien el control estatal a la empresa, per tant, no el devien fer gaire transparent...

Mentrestant, perquè ningú parli del neo liberalisme i la creació de la globalització del capitalisme extrem, els grans burgesos controlen les editorials per tal de que no parlin d'allò que volen:

Un clar exemple, l'amic de l' Aznar, que ha comprat el diari més prestigiós del món:
www.elpais.com/videos/economia/magnate/Ruppert/Murdoch/ compra/editorial/Dow/Jones/ elpvideco/ 20070801elpepueco_1/Ves/

La Dreta privatitza, i el Burgès empresari controla la informació. Tornen els temps més confrontats del sistema capitalista, però això no comportarà violència o cap tipus de reticència per part nostra ja que no ens hem manifestat gaire. El món va malament però com l'Estat social o del Benestar ens ha donat un nivell de classe mitjana baixa (un salari) bo; no ens queixem.

L' ha comprat per 5000 milions. I és que els "diners fan diners". Mentrestant els social liberals i els keynessians o liberals centristes (petis burgesos, Centre i Centre-esquerra) no fan res per evitar-ho; creix el comunisme entre la joventut. I això també és perillós.

Volen el control de la borsa mundial, aquest magnat vol tenir el control de la informació. I això significa menys vies per la llibertat de expressió.

Es creen monopolis. No hi ha llibertat de mercat com van dir els liberals clàssics, o Adam Smith.

Val a dir que "Don Jones es propietaria además del periódico 'The Wall Street Journal', del semanario financiero 'Barron's', así como de MarketWatch.com y de los hilos financieros de su mismo nombre.
News Corporation, por su parte, es un conglomerado de medios de prensa que incluye a Twentieth Century Fox, la cadena Fox de televisión, el portal MySpace, y decenas de periódicos en EE.UU., el Reino Unido y Australia" (extret de l' Aida Andreu).

Potser estic exagerant però el que estic segur és que el neo liberalisme s'està imposant a altres idees més progresssistes o esquerranes del liberalisme modern.

L'estat neoliberal: Comentaris

Arnau_ewok, fa 1 any
la gent no es mou fins que no té la merda davant de casa, saben que el món va malament però mentres a ells no els hi afecti no mourant un dit. Les coses només canviarant quan hi hagi una cris a nivell global que afecti les classes mitjanes.
Pel que dius sembla ser que ets socialdemocrata, jo em considero anarquista, i crec que ni la socialdemocracia ni el comunisme (amb això coincidim) solucionarant els problemes del planeta.

Aida Andreu, fa 12 mesos

"Extret de l' Aida Andreu".
Espera, m'he perdut res?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Joan, jo no t'ho volia dir perquè cadascú fa amb el seu blog el que vol, només faltaria, però ara que ho has dit tu, tens raó, últimament era una mica caòtic seguir el teu blog. Compte! no vol dir que no fos interessant, ens el contrari, però em donava la sensació que volies abarcar massa. De totes formes, continuaràs comentant com fins ara els articles que trobis sobre la universitat i Bolonya? eren molt interessants