dissabte, 1 de desembre del 2007

PDD, la manifestació

El 2006 amb un milió de manifestants (segons TV3, ja que segons la policia són pocs i segons els organitzadors són molts, i segons el PP no n'hi hagut ni de manifestació), la Plataforma pel dret a decidir (PDD: www.decideixodecidir.cat) va convocar una manifestació a favor del dret a l'autodeterminació, i en contra de les retallades de Madrid a l'Estatut del 30 de novembre de 2006.

Aquest any, en convoca una altra, amb moltíssimes entitats adherides (fins i tot de les Balears i del PV), amb la majoria dels partits polítics catalans (evidentment no conto a C'S i al PP que no ho són) menys el PSC (Maragall potser hi va, Nadal voldria anar-hi i algunes JSC potser hi aniran). Laporta portarà la pancarta, amb actors, actrius, etc. Un lema que fa que la convocatòria sigui per tot "català emprenyat": Pel dret a decidir ha volgut fer un primer lema únic per a tots: "Perquè som una Nació! I diem Prou! Pel dret a decidir en les infraestructures!

Mentrestant els imbècils i terroristes de l'aberztale radical (ETA) han disparat al PBF a un policia, aquí els independentistes (la majoria) més demòcrates que allà, demanem les coses com s'ha de fe en democràcia: manifestant-se. La manifestació és un dret d'esquerres democràtic que al cap i a la fi tothom el pot usar (sigui de dretes o no). És l'únic recurs per opinar. És la unió de part del poble en defensa del dret a queixar-nos, a dir ja en tenim prou, a sentir la nostra veu en massa (i així sortir per la Televisió). El dret a dir la nostra. Sense això, no cal eleccions lliures, secretes i directes. Amb un vot cada quatre anys no es fa res. Millor això que res, però en democràcia la participació té un sentit més ampli, més fort, més gran, més potent, més reivindicatiu, etc.

No ens quedem a casa. El PSOE vol guanyar vots com el PP, a base d'anti catalanisme. Se'ns han en fotut de tots els seus votants de Catalunya, ara no esn valem més promeses. Ens han fallat, o almenys això és el que jo crec.

Ni PP, ni PSOE, Catalunya!