dimecres, 9 de gener del 2008

Humanitat, valor universal; i éssers vius?

La humanitat és la única identitat que ens engloba a tots els humans. És un valor universal considerar que formem part d'una mateixa comunitat. Això està bé, però i la resta d'éssers vius?

A vegades crec que ens cregut superiors, fem i desfem el que volem a la Terra com si la resta d'animals no tinguessin dret a viure-hi. Cada cop ocupem més territori, som més població. Cada cop destrossem més el medi ambient. Cada cop ens "molesta" més la convivència amb els animals salvatges per raons justificables però que creen la idea de que no podem conviure en un mateix espai mediambiental.

El Canvi Climàtic, que no està produït per cap canvi sísmic o canvi climàtic cíclic; és la broma de mal gust dels humans a la resta d'animals. El regal. També per les següents generacions, però com que vivim en el Carpe Diem, en l'utilitarisme, el benefici econòmic com a gran valor, etc. (creat pel capitalisme extrem) no ens preocupem del que passi. Com si això no fos un cicle o una responsabilitat (fins i tot, moral).