diumenge, 11 de maig del 2008

La naturalesa humana serà el que tu vulguis que sigui

La dreta posa per davant els drets individuals als drets col·lectius. La esquerra al revés. Tot i que hi ha matisos, diferents corrents i no sempre és així.

Un creu en la naturalesa humana egoista de Hobbes. I l'altra en la naturalesa humana de Kant i Rosseau molt més romàntica.

Uns lluiten per limitar llibertats i regular el comportament humà. I els altres busquen alliberar-se de totes les cadenes (nacional, religiosa, social, etc.). Tot i que la esquerra no té perquè considerar malament el fet de regular el comportament social ja que si el Mercat mana, la regulació de les relacions mercantils ha de ser un objectiu per exemple de la Esquerra que vol intervenció estatal al mercat comú europeu (l'únic mercat comú existent avui dia).

És ben cert que en una situació brusca i totalment desemparada els instints humans surten; però no sempre, hi ha gent que se suicida abans que fer mal algú o que usar els instints humans de la supervivència.

La llei de la naturalesa més usada per la dreta teòrica és "la llei del més fort". Jo crec que la naturalesa evoluciona i que podem arribar a "la llei de la fraternitat de l'ésser humà". Tot i això seguirem menjant conill per sopar.

Diuen que l'Estat de la naturalesa sense normes és l'anarquisme, el comunisme primitiu, les tribus dels cromanyons, etc.

La veritat no sé com actuaven però no van acabar desapareixent tots i totes; i ara amb la destrucció del medi ambient potser la societat "civilitzada" ho aconseguirà abans que els "primitius salvatges".

Masses mites i llegendes. En les antípodes existien normes i líders i no es pot comparar molt bé.

Per tant, i agafant com exemple el passat més immediat que diu la ciència al respecte: IGM i IIGM. L'home és el llop per l'home.

El mercat sense regulació no és l'anarquia?

La IGM i la IIGM la va comportar un boig o la naturalesa humana, o el mateix cicle capitalista?

Pensem una mica qui va donar suport a Hitler.

Jo crec que és allò que vulguem que sigui, treballem per la fraternitat dels pobles: la solidaritat, i ho aconseguirem de ben segur si hi posem canya i força per endavant.