dissabte, 13 de setembre del 2008

Post de Kaos en la Red propi

Ja no ens podrem ni manifestar!
El sociòleg Ramon Folch li molesten les manifestacions. Per això, conseqüentment cal suprimir-les. Això si, per raons "democràtiques".
Joan Gil Oliveras | Per a Kaos en la Red | Hoy 1:34 | 30 lecturas | 1 comentario
www.kaosenlared.net/noticia/ja-no-ens-podrem-ni-manifestar

Aquesta és la meva humil opinió sobre un article d'opinió del diari El Periódico del sociòleg Ramon Folch. Per cert, és estrany trobar sociòlegs tan dretans com ell; tenint en compte, que si existeix Sociologia, en part és perquè Karl Marx va saber definir la Estructura Social en classes socials.

Gairebé mai un escrit d'aquesta talla al haver-lo llegit m'havia sentit insultat. I encara menys no m'havia deixat indiferent tot i saber en quin diari estava escrit.

No sé si és que no ha sabut comunicar prou bé la seva opinió però el seu article "Artefactes mediàtics" m'ha deixat K.O. Llegeixo sempre que puc tot tipus de diaris perquè tot i saber de quin peu calcen és bo saber que expliquen (o millor dit, que opinen les seves Editorials) a través de les notícies, i sobretot de les columnes d'opinió ja que els qui allà escriuen és perquè han passat pel filtre del Llibre d'estil i per tant exposen allò que volen els grans magnats de la comunicació.

Bé, al gra. Algú/na pot estar d'acord en part amb el que ell exposa. No és cap problema. Però no en la essència ja que al cap i a la fi podríem resumir el seu escrit en que "El sociòleg Ramon Folch li molesten les manifestacions i per això, conseqüentment cal suprimir-les. Això si, per raons que ell anomena "democràtiques"

La raó de que li molestin les manifestacions al acabar de llegir l'escrit t'adones que és allò que exponen (la defensa de drets laborals, anar en contra del Pla de Bolonya). Ho sigui, si es manifestessin els grans empresaris (no els cal) per demanar més subvencions estatals i menys impostos, no li faria mal.

Li hauríem de recordar que tot i que et molesti que et tallin la Nacional els d'Unió de Pagesos és una mica egoïsta no donar-lis suport. Aquesta poca solidaritat de la classe treballadora forma part del tipus de societat liberal en que ens han endoculturalitzat i que han anat gestant tots i totes els poderosos, sobretot, els Falsymedia.

Darrere de tot article doncs, cal veure la intenció, l'interès de l'escriptor. Si és que realment en té algun, a vegades, és pura repetició del que diu la gent o dels cànons preestablerts de la opinió estàndard. És la meva fita. Saber quina intenció tenen els escrits perquè això és la clau de l'escrit. La raó per la qual Ramon Folch ha escrit l'article és per desprestigiar les manifestacions. Ho sigui, que és un enorme perill per als drets humans i democràtics.

Si fem un repàs pel que exposa descobrirem la seva intenció. Al principi de l'escrit Ramon Folch exposa que li passa a la resta de persones que no es manifesten. No sé si us heu adonat però últimament els MMCC tradicionals estan donant més èmfasi en les vagues del sector públic als problemes ocasionats (que són reals però molts cops es magnifiquen) als usuaris que a la clau de la notícia. Que és la raó per la qual es manifesten i la seva situació laboral. Que molts cops es deixen d'explicar, ves per on, els MMCC tradicionals. És la nova aposta dels Falsymedia: dividir la classe treballadora entre "pobres usuaris afectats" i "manifestants o vaguistes violents, radicals, estranys i sense cap mena de reivindicació amb cap i peus". Divideix i venceràs deia Juli César. Això passa a Bolívia, a Catalunya amb el tema de la llengua, i a tot arreu on l'status-quo es veu perillar.

Primer, tenen més raó la resta de persones ja que aquests són milers. Això intenta exposar en el seu article. La raó la té la majoria. Ho sigui, que ja d'entrada ja s'ha equivocat. Després, exposa que són "aliens al tema". Això és per debatre-ho. Quan jo em manifesto en contra de Bolonya i molesto a algú que estava passejant pel carrer (molestar pels Faslymedia vol dir que uso el carrer per expressar lliurement la meva opinió), potser el seu fill serà el pròxim en fer-ho si va a la universitat. Per tant, i tenint en compte que tot està força relacionat. Aquesta desvinculació (alienació) pròpia de la dreta rància de la classe treballadora no em val.

Exposa que mai se sap que reivindiquen. Potser és que no hi para prouta atenció. Un que no li molesta la manifestació, és solidari o indeferent al tema, si és solidari s'interessarà per conèixer les raons de la manifestació; sinó li passarà com el Ramon Folch criticarà allò que no s'ha parat a informar-se. L'economia del temps en el periodisme també fa pecar d'això molts cops.

És fals que no ens sapiguem comunicar i sapiguem resumir les nostres reivindicacions. És una feina que ens costa, però la fem amb molt de guts. Tothom que ajuda a organitzar una manifestació ho sabrà. Però l'autor vol distorsionar la visió del "mobilitzat" com a persona estúpida que es manifesta perquè si. Ho sigui, m'està insultant de forma molt "moderada" però m'està insultant igualment.

Després no sé que diu de que una "ONG subvencionada" i ja està ... ja t'ha colat el tema de les subvencions a les ONG i la seva independència. Com volguen dir "compte que viviu del sistema". Si és que subtilment Ramon Folch ens està persuadint. I en un mateix escrit exposa tot el que ell vol.

Aleshores exposa que la manifestació és "una classe (deplorable) d'expressar la opinió". No ens enganyem, ell vol que no surtim de casa. Tot el seu escrit és un llarg etcèra d'ambigüitat, cinisme i intencionalitat dretana. Després diu que manifestar-se és anti-democràtic! Però en quin món vivim que una persona (amb prestigi com ell) s'atreveixi a dir això! Doncs en un món de persones manipulades pels Falsymedia.

Ens tracta de reaccionaris! D'escàs interès? Però com pot generalitzar tant. Ah, clar, perquè així de pas es carrega tot tipus de manifestació. Perquè així comencem a acabar amb la llibertat d'expressió, que mica mica "porra rere porra" ens està deixant a tots la impremta de que qui mana et don drets per cridar, però mai per actuar. Quan cridar vol dir mobilitzar (quan les manifestacions són moltes i amb molta asistència), l'status-quo perilla i cal acabar amb aquests drets.

Per ell però aquestes manifestacions estan "policialment protegides", ho sigui, que les porres és allò mínim per ell. Diu que s'hi manifesta poca gent (i què? estem en un procés de desmobilització i el teu escrit desprestigiant-nos ajuda a això), que se'n fan moltes (potser perquè no ens fan cas?), etc.

Després usa el hitlerià ministre Gobbels per continuar el seu escrit. Un bon periodista mai faria (seria capaç) d'usar una cosa que no té res a veure i comparar-la amb tota la tranquilitat del món.

Bé doncs acabo aquí. Doncs això, que ell vol acabar amb la llibertat d'expressió (la que ens deixen) i jo no, i hi volia exposar. Cal anar alerta amb aquest tipus d'articles, són molt subliminals i ens passen per la cara sense que ens adonem. Despertem el poble abans de que sigui massa tard.

A sobre en un altre article d'opinió s'usa Karl Marx amb una total desconeixença i una demagògia insuperable, brutal.
http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_pk=46&idioma=cat&idnoticia_pk=542666&idseccio_pk=1006&h=

Más información:
Análisis de la Comunicación
Derechos Humanos
Països Catalans

Comentarios (1)
de los comentarios

#1.- No vull que aquest home sigui censurat

Joan Gil Oliveras|13-09-2008 16:39

No vull que els seus insults siguin censurats, que quedi clar que només uso la mateixa llibertat d'expressió que ell per contestar a seva opinió que va en contra de la llibertat d'expressió però no per això li treure la seva. Però tampoc per això, no el contestaré.