dimecres, 21 de maig del 2008

Ens prenen el pèl

Tot és molt complicat, "Bolonya ve d'Europa", són els rols de partit i d'Estat que l'han conduit així al Zapatero, el problema del Zapatero són els barons del PSOE, els contractes indefinits són cars per a les empreses i això ho hem de comprendre, etc.

Prou. Prou de mentides. Prou de dir que no s'hi pot fer res, que tot està decidit. Perquè serveix doncs la política? Perquè serveix doncs la política universitària? Perquè serveix votar? Els polítics amb les seves mentides deslegitimen el sistema democràtic i el converteixen en un show clientelista. Els ciutadans són clients de programes polítics. Tot i això, hi ha "un ens fantasma" que és el que mana: el poder econòmic.

"El problema de l'habitatge és el mercat especulatiu, el problema de la ocupació és que la Xina apreta pel darrere", etc. Si, i què? On està el compromís social? Deixem-nos d'etiquetes, qui defensa que el benefici d'uns pocs passi a ser de tots? Parlem clar i alt. Per dir això sóc considerat "radical", per dir que totes aquestes actituds no m'agraden. No tot depèn de l'entorn i el sistema, l'acció humana individual és important.

Ens prenen el pèl amb promeses que saben que no estan en les seves mans, perquè no volen. Perquè no volen. Perquè no s'enfronten al poder econòmic. A l'Estat espanyol mana Botín i tothom ho sap. Nosaltres votarem el que volguem que qui té la paella pel mànec és Botín.

Com a Itàlia, amb el neofexista Govern de Berlusconi en contra dels immigrants, dels comunistes, gitanos romanesos, GLBT, etc. Això si, no en contra de la màfia. La empresa més gran d'Itàlia.

Allà també mana qui no està votat. Zapatero és un mentider, en algun aspecte s'avança "legalment" com en l'Estatut, però sense inversió ni projectes ja poden cantar missa - a part de que és un Estatut retallat, de que van fer fora el Maragall, etc. Va prometre que derogaria la LOU d'Aznar i no ho ha fet, en comptes d'eliminar el Claustre, cada cop té menys pes. La "Esquera oficialista", neoliberal però a poc a poc, subtil, però igualment dretana al cap i a la fi. Aznar però amb talante: tot amb diàleg social, amb una estètica jove, valenta i feminista com la Chacón, etc.

Tot de cara a la galeria. Ens prenen el pèl, Rectors i polítics.

I a la classe treballadora catalana més. Per catalana, i per treballadora. La crisis econòmica vol dir: menys finançament per Catalunya i per polítiques socials. Visca les excuses barates!

Nova Cultura de l'Aigua ICV i ecologisme Mayol: destrossar Collserola i fer transvasaments.

Que no es presentin si no han de fer res. Torno a demanar Compromís Social Continu. O ara demanem això, o d'aquí uns quants anys la societat "trobarà normal" masses coses.