dissabte, 11 d’octubre del 2008

Tarragona plena de neofeixistes

Aquesta és una opinió que fa temps que penso, i que segurament no canviaré mai perquè la tinc molt arrelada i me la crec molt, tot i que moltes de les persones que m'han sentit exposar la meva opinió sobre el feixisme no els agradarà gens. Tot i això, aviso, no s'ha d'entendre malament les meves paraules. Com em va preguntar un professor, tu li donaries la llibertat d'expressió als que van en contra de la llibertat d'expressió? S'han de poder presentar els que no creuen en la democràcia? Els anti-valors s'han de combatre amb la censura?

Si. Si. No. Molta gent opina que gràcies a això Hitler va arribar al poder. Però jo els exposo que això és no creure en el poble i la seva cultura i racionalitat, i humanisme. Això és no creure que els teus arguments en contra dels anti-valors feixistes són més potents. Això és no creure en la humanitat.

Si censures tens por. Evident, són un perill. Però d'entrada no els puc deixar que no pensin (impossible per altra banda). Tampoc crec que els haig de censurar als feixistes i neofeixistes perquè no puc atacar-los amb la mateixa moneda. No puc usar el seu anti-valor (censura) i aplicar-lis a elles i ells. No. Crec que la argumentació els pot deixar pitjor. Viuen del conflicte. Si es fa una concentració antifeixista s'embolicarà la troca i és el que volen.
Tampoc vull dir que els deixem opinar lliurement dient bestieses. I nosaltres tranquils a casa sense fer-hi res. Cal actuar en conseqüència davant l'augment d'aquests grupusculs. No se'ls ha de donar la importància que no tenen, però.

No hem de caure en el parany de fer notícia important del dia que quatre imbècils es manifestin. No. Estratègicament això no serveix per res sinó per donar-los veu.

Poden pensar, poden opinar en l'àmbit privat i el públic (el públic no els pot promocionar ni donar-los la importància que no tenen) però no poden actuar. Perquè si actuen segons els seus anti-valors (picaran immigrants, etc.) això és il·legal, il·legítim i delicte i cal aturar-ho.

Manifestar-se i opinar. Ser que fa ràbia veure com es passejen tenint en compte les nostres penúries familiars que varem tenir que viure per aquests imbècils (pels seus antepassats).
Tot i això, sempre hi haurà rucs. El que cal és que madurin i siguin racionals.

Un cop de puny no serveix de res. Encara pijtor, els alimenta.

1 comentari:

Anònim ha dit...

crec que és molt encertat aquest raonament que fas sobre la legalitat o no dels grups neofeixistes dins la societat. El comparteixo totalment. Està molt bé que el facis perquè és un tema aquest el que en general domina una visió que és políticament correcte com la resposta a la pregunta podem deixar que els enemics de la democràcia formin part del sistema democràtic? No Podem. sona molt bé. ( però aquesta resposta és un contra sentit perquè estem parlant de sistema democràtic). En el moment que neguem el dret a existir a uns ideals, per contraris que siguin a la nostra moral, si ho fem estem erosionant la democràcia, que de fet és el motiu que usem per demanar que no tinguin dret a participar del sistema determinats col.lectius. No podem pretendre protegir la democràcia amb valors antidemocràtics, és massa incoherent. Amb la millor de les intencions que seria evitar que ningú posi en perill la democràcia, sense volguer s'estaria aplanant el camí a aquells que no creuen en la democràcia( com aquests grups neofeixistes). Per dur que sigui haver de cedir espais col.lectius a grups d'aquest caire per desenvolupar la seva activitat política, no hi ha altre remei, s'ha de permetre; mentrestant nosaltres seguim sent exemple de tolerància mentre ells(neofeixistes) esgoten els seus arguments davant d'una societat que es troba molt lluny dels seus plantajaments i que és molt més madura del que creuen. S'obliden que els temps han canviat molt.

Tòfol.