dimarts, 24 de març del 2009

El divendres va acabar el termini legal per presentar llistes electorals

A les 6:30h tancaven Gestió Acadèmica. Era divendres. Només hi havia la llista electoral de la EPA/PEF per sorpresa de tots i totes però sobretot dels companys de la EPA. Podíem haver presentat llista electoral independent de la PEF. Una de les raons per unir-nos -al meu entendre- a la llista de la PEF va ser no dividir el vot entre dues candidatures que voldrien fer feina a la Junta de Facultat i de retruc fer guanyar la llista de la Assemblea. Que en aquesta facultat és quasi el mateix que dir: SEPC i un independent. I és quasi el mateix que dir política de cadires buides, tant es reconegui teòricament com a la pràctica.

Ara només hi haurà una llista electoral sense cap mena d'altra opció i això no és gens positiu per la facultat. Hi haurà participació a la baixa dels estudiants de la facultat. Molt segurament.
Les eleccions i la campanya no seran competides. Amb un vot per cada membre de la llista ja està. Per tant, el debat i la discussió es poden diluir així com una campanya electoral que podia haver estat interessant.

No obstant, membres de la Assemblea han anat a parlar amb el Degà perquè diuen que se'ls havia passat el dia, i que es volen presentar igualment tot i saber que és una irregularitat. Jo he criticat la irregularitat de la degana de Lletres; per tant no em penso estar callat davant aquesta altre irregularitat. Seria un fals o un hipòcrita. I si el Degà els deixa fer, per molt bones intencions que tingui, tenint en compte el seu respecte per les normes i la institució; hauria de donar exemple i no deixar presentar la Assemblea a les eleccions a Junta de Facultat.
Molt segurament si això passés ja tindrien la "excusa de la repressió estudiantil"
i amb molta probabilitat el Deganat cedeixi; però no podia estar de no explicar-ho perquè ara encara s'està coent el tema. Per una banda, millor, així es tornaria a veure el suport popular electoral que té cada candidatura electoral. I per tant, qui té legitimitat democràtica.