divendres, 6 de març del 2009

Firmes perquè Feldman doni la assignatura a la seva manera

Un grup d'estudiants de la assignatura de Política Comparada estan recollint firmes perquè el professor Feldman doni la assignatura a la seva manera. Li enviaran al Degà.

Ho han enviat pel Campus Virtual i avui ja hem recollit les primeres firmes.

El missatge és el següent:

"Hola a tots, pels que no hagueu assistit avui a la classe de Política Comparada I, dir-vos que hem decidit fer una recollida de signatures a favor del programa alternatiu que ens va proposar el professor Feldman el primer dia de classe i que vàrem votar per majoria.

El full estarà penjat demà dia 6 de març a l'aula 4 a les 9:00h i es recollirà el dilluns 9 de març a les 13:00h per entregar-lo al degà i fer-li saber la nostra opinió sobre el tema.

Ivette Torrent Montané."

Alguns reivindiquen la llibertat de càtedra però la llibertat de càtedra es defineix d'una altra manera:

"La llibertat de càtedra assegura a cada professor la màxima independència de criteri i expressió científics en el compliment de la funció docent. Aquesta llibertat tindrà com a límit el dret de l’alumne a ser informat amb rigor científic sobre aquelles tesis o teories que el professor declara no compartir." (Universitat d'Elx)

Tot això ha passat després de diversos debats en els quals se'm preguntava a mi si sabia qui havia enviat la queixa al Deganat i després dels rumors que posaven al David Heredia com al que s'ha queixat tot i que ja ho ha repetit mil cops que ell no ha estat i ens l'hem de creure.

Ahir es va parlar durant la classe. Però fa temps que intento fer entendre que allò no era una votació democràtica perquè allò no es basava en cap reglament o llei. No es pot fer decidir com s'orienta una assignatura (si es tracta del temari) en votació "democràtica" (no té cap garantia ni llei que l'avali) a classe (és un ens col·lectiu ara la classe per temes acadèmics?).
Només allò que no està reglamentat. Per exemple, quan fer l'examen entre unes quantes dates ja estipulades pel calendari d'exàmens oficial. És legítim i legal fer una consulta al grup classe que està present a l'aula.

Ja he fet entendre que jo estic a favor de fer-li saber al Degà que el programa podria canviar (ser més flexible) i ser més profund i per això també ho he firmat, però també hem d'entendre que el programa i la definició de la assignatura en la matriculació és la que és. Si el professor Feldman no va canviar el programa en reunió de Departament, ara no es pot saltar la legalitat. La legalitat, en aquest cas, per sobre d'una votació a classe.

El grup del facebook ja hi ha quatre membres debatent el tema: "Volem fer el món de les idees! No al temari antic de Política Comparada"