dilluns, 17 de març del 2008

Solucions per a ICV

No ha estat un fracàs tenint en compte el bipartidisme electoral el resultat del millor polític que ha tingut ICV-EUiA a les seves files (per quan a Catalunya?)

No obstant, per poc, ha perdut un escó, i per tant, ha de reflexionar. Tota ICV s'ha de plantejar quin és el camí a seguir al haver-se "imposat" el bipartidisme; almenys en relació al Congrés de diputats.

Alguns; com sempre, i des de ja fa anys pensen en una adhesió al projecte del PSC com a una coalició més gran: PSC-ICV-EUiA. Alguns socialistes que han volgut acabar amb el projecte realment d'esquerres, que és el projecte verd i roig d'ICV, estarien molt contents. Sobretot la patronal espanyola. Sobretot els social demòcrates moderats d'ICV i EUiA.

Altres però, creuen que el vot jove i el vot radical s'ha perdut i que per tant, cal recuperar-lo. Cal tornar a les bases (com passarà amb ERC) perquè són les que movilitzen els votants dels partits polítics. Que sindicalistes de CCOO votin ICV, i firmin un manifest a favor d'ICV no significa que ICV representi el moviment obrer.

Precissament la imatge de "quatre il·luminats utòpics, demagògs i rics, hipòcrites i fatxendes" és la que s'ha de posar fi, també entre les seves files (alts càrrecs).

El discurs coherent i sensat d'Herrera és el camí. Tot i això, cal més vincle amb la lluita obrera i els moviment socials. Així com unir tots els partits de la Nova Esquerra, i aconseguir un nombrós nombre de votants del PACMA.

En aquest video se'n parla de tot això a "Comentarios": http://uk.youtube.com/watch?v=MSRbeY0gCd4#frkFD1KGwic

També cal fer un debat intern sobre el tema de proposar-nos (tot i el projecte integrador) si la independència és la única sortida. El federalisme no vindrà pas del PSOE, i IU no té pes (li desitgem el millor). Cal doncs, una relació més forta amb la Esquerra d'ERC?