divendres, 17 d’abril del 2009

Cal no oblidar

"La Sala d’Exposicions de la Biblioteca de Comunicació acull des del passat 30 de març fins el 24 d’abril l’exposició Camins de l’exili. El final de la guerra a Catalunya, la retirada i els camps d’internament (desembre 1938 – febrer 1939)." [notícia de l'Edifici d'Estudiants]

Gràcies a l'Alginet vaig poder anar a veure abans de començar Setmana Santa aquesta exposició sobre la guerra civil espanyola que està força bé sobretot per la documentació gràfica. La veritat és que tot l'arsenal que hi havia exposat no és que m'agradés ni fos gaire curiós per saber-ne les seves característiques. Crec que de la guerra; el més important són els relats personals perquè aquests són els millors descriptors de la agonia, la mort, la fam, la por, l'exili, la impotència; i tots aquells sentiments que acompanyen la història d'una guerra que més enllà d'estratègies militars hi ha tot un seguit d'emocions que si són rellevants.

No acostumo a posar una firma al bloc de firmes dels visitants però se'm va acudir posar una cosa semblant a això:

"Una història d'unes persones que van lluitar per la llibertat i que evidentment cal recordar. Espero que per aquí s'hi passi Pío Moa i aquests que volen canviar la història i suavitzar les bestieses del bàndol nacional i del franquisme".

3 comentaris:

Mochi ha dit...

Jo també vaig gaudir de l'exposició. Realment interessant. Pio Moa no cal ni comentar-ho. Com diu el gran Arcadi es l'imbecilitat personificada, un tio que va participar en el GRAPO i ser memebre del PC (els que tinc força respecte), va declarar amb tota la cara "Franco no aniquiló a los rojos, los escarmentó", o «el franquismo no destruyó a la democracia, sino a la revolución del Frente Popular. Libró a España de la II Guerra Mundial y de una nueva guerra civil, y dejó un país próspero y reconciliado, libre de los odios que acabaron con la II República». Impresentable!!!!

Mochi ha dit...

Tinc un llibre seu, i tinc guardades les seves declaracions per això ho tinc tant a mà les seves paraules específiques xD

Joan G. ha dit...

Deu ni do aquest Pío Moa; segurament hi ha problemes personals al darrere sinó no ho entenc.