Se'ns considera quatre il·luminats, però no obstant això també és el que intentaven subtilment fer els MM.CC. amb els ecologistes, de forma que desacreditant-los, no rebessin suport per radicals, il·luminats, catastrofistes, etc. Els que anem en contra de Bolonya veiem el perill que això suposa. Com també ho pensaven i ho pensen ara els ecologistes. Ells han aconseguit posar a l'agenda política el tema i als MM.CC., nosaltres no, només sortim amb merders amb la policia i molts menys minuts que el nu de la Carla Bruni o perquè el Ronaldinho no rutlla.
No tenim el vent a favor. Tenim llibertat d'expressió a la universitat, molta més de la que ens trobarem en la realitat neo liberal del sector privat; però no obstant ens creem enemics i problemes allà on hauríem de crear contactes, endolls, i simpaties amb el professorat que ens avalua.
L'altre dia a Batxillerat el professor neoclàssic d'Economia va preguntar que havien de fer la gent del Primer Món per solucionar el Tercer Món - parlant de la pobresa, la explotació de les multinacionals, etc. i dirgint-se a la classe. La pregunta tenia trampa i me germana la va saber contestar molt bé: "Aquesta no és la pregunta, sinó perquè no han de solucionar-ho aquells qui en són culpables, els més rics, nosaltres som obrers o classe mitjana, no podem solucionar el tema molt, però ells si que tenen poder i diners tot i que no tenen consciència obrera o valors cap a ells"
I el professor li contesta que no han de ser els rics com diu ella els que solucionin el problema sinó nosaltres ja que ells segur que no ho faran.
Me germana, suposant que el professor (un professor de Borsa) acceptava les regles capitalistes li va dir "posar sous mínims, regular els preus però amb la poca regulació del mercat i aquesta liberalització..." Li he dit que no ho torni a dir ja que no el canviarà de punt de vista, que estigui alerta a les seves explicacions i trampes de preguntes (donant per suposat coses) que aquest és el bon anàlisi però que com que puntuar un examen és força subjectiu no és creí enemics i calli per quan pugui arribar al poder canviar les coses.
Smartwatch Xiaomi mi band
Fa 8 anys
2 comentaris:
Hola Joan!
M'agradaria fer-te dos comentaris respecte aquest post:
En primer lloc, no veig per què has de voler amagar les teves opinions davant d'altres persones, ni que sigui professors. Estic segur, que en aquest cas, el del professor que t'avalua, serà més receptiu i li desperataràs més simpaties si veu que tens una ment desperta i visió crítica respecte el món, sempre i quan li argumentis raonadament, clar.
En segon lloc, no entenc aquest pànic al liberalisme, francament, a mi em fa molta més por el comunisme.
Vinga, una abraçada!
Perquè els professors tenen ideologia i quan puntuen puntuen de forma semi-objectiva. N'hi ha que els influencia això, ni a que no; però l'espèciea humana tipus, té tendència a això, a contabilitzar la simpatia pel professor.
El liberalisme polític tal com el va entendre la Esquerra va ser llibertats civils. El liberalisme econòmic es basa en robar els beneficis del treball a l'obrer (la plusvàlua) i portat a l'extrem del segle XIX comporta explotació, i ara comportarà monopolis.
El comunisme no em fa por, em fan por alguns comunistes que poc saben sobre l'ideari comunista basat en la llibertat, la igualtat, els drets col·lectius, la millora de la condició de vida del treballador/a, etc. A mi m'aporta més que el liberalisme, i més sabent qui ha posat en pràctica el liberalisme, i amb quines intencions (FMI, anarcocapitalistes, etc.)
Una abraçada a tu company! T'agrego a blocs.
Publica un comentari a l'entrada