dimecres, 9 d’abril del 2008

Avui a classe;

li he dit al professor que la externalització de serveis públics era dolent pels drets laborals perquè és subcontractació i ell em parlava d'aspectes positius com l'eficàcia i el preu dels serveis. Ell es fixava amb el usuari o client, el consumidor (visió consumista), jo amb el nivell de vida del treballador (visió marxista, laboral). Són dos punts de vista diferents. Marxisme o liberalisme. La social democràcia no té model, i es fixa també en la eficiència del mercat i el servei.

Hem passat a ser treballadors (no ens necessita el sistema, hi ha màquines) a consumistes, per tal de tenir un nivell de vida mitjà i per moure el Capital.

Jo sóc realista, i la retòrica capitalista - marxista la tinc perquè és la realitat. Tenim capitalisme a tot arreu. No obstant el comunisme no és tan la lluita contra el capitalisme com la evolució, el "comundins" (comunisme en polítiques concretes a poc a poc dins el sistema capitalista), és millorar la humanitat en valors que es perden com l'esforç, les ganes, la cooperació, l'estima, etc.

Anar més enllà, aquest és el missatge que hem de donar.

Per cert, a que espera EUiA per donar suport als 2 dies?