dijous, 10 de juliol del 2008

La Vanguardia obvia informació essencial

Avui m'he comprat la Vanguardia, diari conservador, proper a CiU, basat en el que els interessa als empresaris afins al Grup Godó, propers al catalanisme més ranci i incoherent tot i que el diari estigui escrit en castellà per qüestions de lògica empresarial. Ho sigui, de rendibilitat econòmica, d'obtenir més beneficis. En resum, de fer d'empresari.
Doncs en el número d'avui han obviat el que els ha dit el BCE a tots els grans empresaris espanyols - els quals en part, forma part el Grup Godó. Per primer cop el BCE diu el que tots sabem, que la inflació no és deguda a augments salarials (més que res perquè no n'hi ha hagut, des d'aquí una abraçada als nostres representants com a classe treballadora) sinó a l'augment dels beneficis empresarials.

Doncs ves per on avui això no ho han esmentat, en canvi si han criticat el líder del LCR d'extrema esquerra de França que està desvancant el Partit Comunista Francés i que té més popularitat segons els diaris francesos que la pròpia Segolene Royal del Partit Socialista Francés. Com tants d'altres unionistes europeus de la extrema esquerra, el moviment alterglobalització, l'anticapitalisme i tots els moviments alienats; vol la unió i la cabuda de tots baix un Partit Anticapitalista francés.

Al cap i al fi un diari privat que no aconsegueix ser objectiu i independent és un diari al servei dels interessos de qui el financia.