dijous, 21 de febrer del 2008

Sala-i-Martín i algunes cosetes seves

Ell és el gran neo liberal més prestigiós. I és català. No és que sigui mala persona o tingui males intencions és que no té respecte per Marx. Tampoc per tots els moviments anti-sistema i alternatius com Fòrum Social Català o els ex-comunistes o social demòcrates radicals. Ell té la veritat absoluta, i aquí s'equivoca. Potser tots ens equivoquem d'idees i ideologia. El que compta és la intenció i el futur. Així com els resultats verídics i materials.

Quina intenció tenia Marx per mentir? En tot s'equivocaria d'anàlisi. Mai mentiria un home dedicat a la causa obrera a no ser que ho fes per reconeixement social o fama.

Fa molta manipulació en els seus llibres. Es cansa com Pío Moa o Carme Chacón i Iceta de crear por, justificar allò injustificable i sortir valerós (tot i les diferències entre els esmentats personatges). El terme de globalització és el mateix per ell i pels antiglobalització. No obstant, hi ha un error en el seu discurs. Diu que no existeix globalització en el Tercer Món perquè pràcticament no ha arribat. Fals: existeix globalització en el Tercer Món si entenem com a globalització també l'actuació de les multinacionals i mercats financers (el deute extern que engrandeixen dia a dia). Naltros posem l'incís en els que ens manen (200 empreses) i ell en la "llibertat". En un llibre recordo que deia que la llibertat estava mal vista, sobretot el terme liberalisme, i no pas el de comunisme. Cal dir que espero que fos una conyeta de les seves.

El millor de tot com sempre, és el que un obvia. El terrorisme d'estat per exemple (a no ser que hagi escrit sobre això i encara no ho sàpiga).

Diu coses però que com a persona crítica i que m'agrada llegir "l'adversari polític" crec que són bones. Una: la imatge radical dels alterglobalització, dos: la falta de proposta o alternativa conjunta de tots els alterglobalització econòmica, etc. Cal apuntar els detalls de la seva crítica per millorar-nos a nosaltres mateixos. Es pot aprendre de la Dreta.

Ara tenim quelcom que ens uneix: la passió pel Barça i pel futbol!