dilluns, 28 de juliol del 2008

Chávez no vol problemes

Chávez mostra a TV la samarreta que li va regalar Joan Carles amb el "¡per què no calles!"

  1. "El Rei i jo som amics des del primer dia, així que el retrobament havia d'arribar", ha dit el president de Veneçuela
Hugo Chávez mostra la samarreta que li va regalar el Rei. Foto: REUTERS / PALAU DE MIRAFLORES
Hugo Chávez mostra la samarreta que li va regalar el Rei. Foto: REUTERS / PALAU DE MIRAFLORES
EFE
CARACAS

El president de Veneçuela, Hugo Chávez, ha mostrat, entre rialles, la samarreta que fa dos dies li va regalar el rei Joan Carles a Palma il·lustrada amb la ja famosa frase que li va dirigir a finals de l'any passat a Xile: "¿Per què no calles?".

Chávez va rebre durant la seva recent visita a Espanya, de mans del Rei, la samarreta que porta estampada la fotografia que recull el moment viscut a la cimera iberoamericana de Santiago de Xile.

"Vam fer broma una estona (divendres passat). El Rei i jo som amics des del primer dia, així que havia d'arribar el dia del retrobament després de l'incident que hi va haver a Santiago; un incident que va ser sobredimensionat" pels mitjans de comunicació, ha dit Chávez en el seu programa dominical ¡Aló, presidente!.

També entre rialles ha dit que el Rei li ha demanat no revelar de qui havia rebut la samarreta: "No diguis qui me la va donar a mi", ha dit que li va demanar el monarca, i ha explicat: "A ell l'hi va enviar un amic i em va dir que l'havia guardat perquè sabia que algun dia conversaríem".

Reunions molt bones

A la fotografia també hi figura el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el ministre espanyol d'Exteriors, Miguel Ángel Moratinos.

"Tots tres són bons amics i les reunions (que va mantenir amb ells a Espanya) van ser molt bones, en un clima extraordinari. Bé, llavors, vet aquí Veneçuela respectada al món", ha destacat.

"L'imperi i la seva maquinària mediàtica"

Chávez ha aprofitat aquesta referència per al·ludir després a les versions de premsa que van circular durant la seva gira sobre unes ja desmentides intencions russes d'instal·lar bases militars a Veneçuela i a Cuba.

"Sempre inventen alguna cosa. És clar, és l'imperi i la seva maquinària mediàtica. Que si Chávez va autoritzar la instal·lació d'una base russa a Veneçuela, que si a Cuba instal·laran una base russa per als bombarders estratègics. ¡És l'atac contra els nostres èxits!", ha exclamat.