dimarts, 29 de juliol del 2008

Comentari d'un post de Kaos en la Red

Del post de Kaos en la Red sobre les declaracions de Saura criticant l'estalinisme: Algunas lecciones sobre las declaraciones de Saura

Els meus dos comentaris:

Dues coses (1 i 2) de Joan Gil Oliveras [2008-07-29 17:48:52]

D'entrada aquells que diuen que Kaos no ha de permetre que aquest home opini em donen vergonya aliena. Són aquells que parlen de llibertat d'expressió quan aquesta s'acota a la seva manera d'entendre les formes de comunicació i expressió, el seu llenguatge i la seva "ètica". De cap manera, aquest col·laborador pot ser censurat. La seva opinió dona pluralitat a Kaos en la Red.

La meva opinió, que al cap i a la fi és del que es tracta, de debatre, i no de posar verd al que opina; (ho dic per experiència personal), estic bastant d'acord amb tot el que diu l'anònim "No traicionar".

És cert, que si es critica Stalin. Que per mi, amb totes les violacions de Drets Humans que va fer no em pot mereixer la meva acceptació, respecte i gratitud ja que gràcies a ell el <<>>, i per tant, un comunisme a més llarg terminino va funcionar. Massa mala consciència al darrere com per dur un projecte "semi-comunista", com l'estalinista (que per mi és estatalisme, i capitalisme burocràtic), a l'èxit. D'entrada, els DD.HH. ja confirmen que Stalin no l'hem de valagloriar. I després perquè la URSS no va entendre que hi havia diversos procesos socialistas (Europa tal com va dir Gramsci - aquest si que era un crack - era diferent a la URSS per com copiar el mateix model de revolució i de model d'estat no nacional, almenys a curt termini).

No obstant, fins i tot de Stalin, es poden extreure grans conquestes com la idea dels plans quinquennals o d'altres, tot i que en el seu context.

Ah! I estic bastant cansat dels trostkistes, que després es passen a l'altre banda, dels independentistes radicals que després els veus a CiU i de tota aquesta tropa que no vol un debat realment plural al si de la Esquerra. Sobretot, d'aquests últims.

El Manual del Bon Revolucionari ja cansa.