dijous, 12 de febrer del 2009

Informo: demà Jornades de Docència a la facultat

Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Des del curs 2004-05 la nostra Facultat ha endegat una prova pilot per tal d’introduir els crèdits- hora- estudiant a la Llicenciatura de Ciència Política i de l’Administració i a la Llicenciatura de Sociologia. A les Jornades de Reflexió sobre la Docència de 2009 ens proposem revisar aquest procés a través d’un seguit de discussions obertes a tot l’alumnat, el professorat i el personal d’administració i serveis.

En aquest primer anunci presentem un recull de totes les iniciatives de difusió i d’avaluació que hem dut a terme fins ara, les quals han generat la documentació de base per al debat. Tots els membres de la comunitat universitària de la Facultat podeu consultar aquesta informació a la carpeta de la Comissió d’Ordenació Acadèmica a l’Espai Comú del Campus Virtual.
La llista inclou les activitats següents:

• Els coordinadors de les dues titulacions han elaborat un informe anual sobre l’aplicació de la prova pilot, que han transmès al Rectorat, han presentat davant l’Equip de Govern i han discutit amb el professorat dels cursos on començaven a aplicar-se els nous mètodes de docència.

• Durant els darrers mesos del 2006 es va finalitzar un estudi, coordinat des de l’Equip de Govern mitjançant els coordinadors de les titulacions en Sociologia i en Ciències Polítiques. L’estudi es va centrar en tres grups de discussió, composats per cinc a vuit persones, [entre aquest jo i la Núria de la PEF] dels tres primers cursos de les dues llicenciatures. El van dur a terme dues estudiants de doctorat per tal de facilitar la lliure expressió dels participants en els grups.

• Els cursos 2006-07 i 2007-08 la Facultat ha participat al Pla de Dinamització dels Locals d’Estudiants de la UAB. Aquesta iniciativa consistia en una convocatòria de beques adreçades a estudiants per tal que perfeccionessin els canals d’informació i organitzessin discussions públiques sobre els canvis pedagògics.

Entre altres accions el Pla va dur les següents a terme:

o A la Sala d’Actes es va organitzar una sessió oberta al segon semestre del curs 2006-07, i dues més al maig de 2008 [presents tots: Assemblea i PEF].

o Es va obrir també l’Espai Comú de la Facultat al Campus Virtual a fi de difondre la informació a tothom. En aquest espai virtual podeu consultar tots els documents generats al llarg d’aquest procés, en especial, els projectes dels nous graus de ciència política i de sociologia, els informes de relatoria de les sessions públiques de maig de 2008, i un fòrum de discussió en què han participat membres de l’Equip de Govern i alguns representants estudiantils [bàsicament he deixat anar les meves opinions].

• Diversos membres de l’Equip de Govern també han demanat permís al professorat de primer curs per reunir-se amb els seus estudiants i recollir les seves principals preocupacions.

• Al segon semestre del curs 2007-08 es va demanar als estudiants que donessin una informació exhaustiva del calendari de les activitats d’avaluació del seu curs [el fulletons d'avaluació en que es posava la carrega lectiva i d'estudi de cada assignatura: treballs, etc. Es descuida les avaluacions al PDI i les assignatures].

• A l’octubre de 2008 han començat les trobades de la Comissió d’Ordenació Acadèmica, que s’ha tornat a convocar amb la participació d’estudiants després de les eleccions a la Junta de Facultat del mes de maig de 2008. La proposta de la Jornada oberta de Reflexió sobre la Docència ha sorgit al llarg d’aquest procés. Properament rebreu un correu electrònic amb una informació més detallada.

Podeu seguir el procés a través del Campus Virtual
Signat: Xavier Rambla
Vicedegà d’Ordenació Acadèmica
Dimarts, 2 de desembre de 2008