dilluns, 21 d’abril del 2008

Comentari personal del conte escrit per mi: "La vida fàcil"

En primer terme els personatges són Marx i Engels, i alguns dels exemples posats són part de la seva vida. Defenso la Filosofia i la Escola com a llocs importants del coneixement tot i que la majoria de personatges tal com passa avui ho considerin una simple acumulació de títols per tenir millor sou. El títol és la vida fàcil perquè si haguessin seguit el camí correcte del capitalisme com al final fa Slegne i Engels, no haguessin tingut tants problemes tot i no seguir amb els seus principis morals i ideològics. Com si ho fa Xavier Sala i Martín, una bona persona com molts liberals però que segueix el capitalisme i per això té èxit, sense preocupar-se està clar, de les desigualtats del capitalisme, infonent l'egoïsme com a valor universal, útil i positiu pel context.


A l'inici faig una crítica a la Escola pública d'Europa on hi ha poca mobilitat social al arribar al mercat laboral i al final contra aquells que no estan en contra de la EEES tal i com s'està aplicant actualment, i a favor de la lluita dels becàris/es de col·laboració de la UAB en vaga indefinida.


Hi ha moltes més coses a les quals faig referència com que una filla de classe obrera serà una obrera si la seva familia ho és tot i que el sistema els faci podé salvar de la fam: l'Estat del Benestar.


Una història inventada molt real que critica l'anàlisi "normal de les coses"!