dimecres, 23 d’abril del 2008

Una mica del meu pas històric ideològic

Avui amb un company del sindicat m'he sincerat, si, jo recolzava el "partit de la majoria", els liberals burgesos amb vessant social, la burgesia catalana republicana federalista provinent d'Izquierda Republicana - fa poc vaig saber que el meu avi hi va militar - si. Jo, com sempre, a contra-corrent, era anti-Gonzalista perquè la corrupció, els GAL, les reformes laborals, la LOAPA, etc:; tot just començava a entendre de política i vaig dir "si, tots són iguals". Però no, n'hi havia de pitjors, després d'aquesta reflexió, vaig conscienciar-me i el primer any PP i CiU van ser anys en que em vaig posicionar a la Esquerra d'on mai crec que surti. Per no re-interpretar la vida he d'explicar-vos que la meva família, part de tendència maragallista i socialista, el Maragall tot i ser de dretes econòmicament parlant (Tercera Via de Blair), és un polític honest, valent, personalista, poc protocol·lari, proper, catalanista, compromès, etc. i per això el tenim com el nostre emblema. També perquè vaig anar a una Escola religiosa i perquè el meu pare militava a les JOC, el cristianisme social va entrar al meu discurs ètic, moral i religiós (d'àmbit privat i social, i que també influeix en decisions polítiques en temes concrets, i per això al Batxillerat em consideraven "catòlic conservador", gens estrany, tothom que no em coneix molt bé o no té un vincle fort amb mi segurament algun cop ha pensat que era de CiU). Tradicionalista i catalanista integrador, tot i que el federalisme ara és de cor, ja que el PSOE (amb molts més temes: socials, socialistes, moviment obrer, laborals, educatius, relacions amb el PSC i fer fora el Maragall) m'ha decebut molt. Jo era dels "concentreu el vot!" i tot i caurem bé els d'ICV i d'altres creia que era el moment d'acabar amb l'Aznar que en la segona etapa em va dur a posicionar-me com a social demòcrata radical, tot i que mai he cregut en etiquetes, símbols i dogmes tancats. Si amb compromís, treball, acció col·lectiva, reflexió, debat, proselitisme i portar a terme (si cal en la pròpia vida, molts ideals m'han portat a ser "coherent però imbècil", en tot, podia tenir la vida fàcil i vaig triar el camí dificil, tot i això m'ha anat força i molt bé).

Després de que el Zapatero em decepcionés, pensava en ICV perquè el meu tiet és regidor, després per estar al davant d'una Secció de les JERC com l'ecologista. Però no sé, jo crec que estratègia i certs elements ideològics han de variar segons context (no pas formes o principis morals).

Crec molt això si, i sempre, en la fe, la pluralitat, la cooperació, la ajuda mútua, la llibertat d'expressió i el respecte (o almenys; això últim ho intento).

3 comentaris:

Apolavage ha dit...

entenc la teva postura davant del SEPC, no la comparteixo del tot i el dia que pensi que el SEPC (o qualsevol altre sindicat) controla al 100% un assemblea en la que jo formi part la deixare, principalment perque no la podre considerar assemblea.

Ara bé, el SEPC pot ser més radical, si t'ho reconec, poden haver fet passos erroni, també, però divendres, davant la lluita i els problemes i eren. I a vegades això es molt més important que expresar-te malament.

Si vols que et digui la veritat encara no he aconseguit entendre com es que divendres no hi havia cap membre de la AEP al consell de govern si signaven la protesta. Suposo que també t'escric perquè se que em pots ajudar a entendre-ho.

Joan G. ha dit...

Tan penós com que els que van dir que hi anirien es van adormir (Aitor i dos noies). Si no, no s'hagués entrar per la finestra fent d'heroi, lo qual es penós i desprestigia el moviment.

Apolavage ha dit...

em sap greu però jo no vaig entrar per la finestra. Vaig entrar per la porta com una persona civilitzada (si més no la gravació de tv3 ho pot demostrar molt clarament) però també seré jo qui seré expedientat. I realment entenc el que podries sentir amb el comunicat del SEPC, perquè qualificar l'acte de divendres com a penós i desprestigiador del moviment es molt greu per a la trentena de persones que hi erem, i penso realment que és penos que siguem trenta perquè la resta s'ha "adormit" (no ho dic només per els 3 de l'AEP sinó per els altres que la formen, per tot el colectiu del SEPC i per tota la gent que per nar a decidir a una assemblea molt bé però per donar la cara no ho fan, això es penos, perquè si es així com hem de parar Bolonya ja et dic jo que no ho farem pas)