divendres, 25 d’abril del 2008

Huguet és d'esquerres. Visca Manresa!

Extret del Periódico de Catalunya

Huguet defensa que l'alumne s'hipotequi per estudiar un màster

  1. El conseller d'Universitats reclama preus pròxims al cost en els postgraus
  2. "La gent demana un préstec per al pis, però no ho fa per formar-se", lamenta
JORDI CASABELLA
BARCELONA

La transformació del sistema universitari provocada per la posada en marxa de l'espai europeu d'educació superior el 2010, una mudança per al món universitari equiparable a la que va comportar la creació de l'euro per al mercat econòmic, ha reobert el debat sobre el preu de les carreres de grau (equivalents a les actuals diplomatures i llicenciatures) i postgrau, els màsters. El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, aposta per recórrer als préstecs o crèdits salari per finançar almenys determinats màsters, pels quals considera que s'ha de demanar "un preu que s'ha d'aproximar al seu cost", segons ha declarat a aquest diari.
Huguet recorda que els preus universitaris "els marcarà el ministeri", però defensa que, en les carreres de grau, els bons estudiants amb dificultats econòmiques rebin beques generoses, mentre que en els màsters, "que garanteixen l'ocupació laboral i no és necessari que tothom els faci", es recorri a la via del crèdit salari.

PROPOSTA
"Els préstecs que concedia el Ministeri d'Educació no s'esgoten", denuncia, "perquè la gent està acostumada a demanar un préstec per al pis, però no es vol hipotecar per obtenir una formació". "La cultura del país ha de canviar", reclama, "perquè el cost de la formació és una inversió, no una despesa". I anuncia que per promoure la demanda dels crèdits existents --"si hi ha uns diners disponibles a Madrid els hem d'anar a buscar, en cas contrari no val queixar-se"-- té la intenció de concedir una prima econòmica a aquells que accedeixin a un préstec ministerial.
Huguet diu que comparteix la preocupació dels que exigeixen que l'aplicació del procés de convergència universitària dissenyat a Bolonya garanteixi que ningú es quedi sense poder anar a la universitat per raons econòmiques, però també considera que és necessari introduir canvis perquè "l'estudiant de classe alta que va repetint cursos pagui". Admet, no obstant, no tenir "la solució màgica" perquè aquells que compaginen estudis i feina ho puguin continuar fent, perquè "és molt difícil exigir un nivell alt i no dedicar-hi hores".

4 comentaris:

Apolavage ha dit...

el que més gràcia em fa d'aquest home és que a més es creu que realment volem estudiar i treballar a l'hora!! no se, diu unes burrades a vegades que jo ja no entenc ni com gosa sortir al carrer!!

*Butterfly* ha dit...

ei Joan...acabo de descobrir el teu blog x la bagesfera XDD M'aniré passant x aki. veig k tens el meu link posat, ja et posaré en el meu blog. Inga petons!!

Joan G. ha dit...

Merci Aida!

Si tens raó Marc.

Jordi Bonvehí i Castanyer ha dit...

L'Huguet es un personatge sinistre, quina llàstima que sigui de la mateixa ciutat que tots nosaltres.

En fi... espero que com a polític li arribi el dia de jubilar-se rapidament.

No sap on pixa!

Salutacions!!! Joan