dilluns, 30 de juny del 2008

11è post del patatabrava

Fa 1 any
El tema de la Defensa estatal

Tota Nació, tot Imperi, tot estat necessita i es dota d'un exèrcit. O almenys això creiem alguns?
És cert que la òptica d'un ciutadà normal sense responsabilitats en el si d'un govern és diferent que qui ha de governar tot un país. Aquest últim no s'està per romansos. El país s'ha de defensar. Però com a "pacifista" que es pot fer a part de comdemnar aquest òrgan tant antic en el sí de la humanitat formada en Imperis o Estats-Nació?
IU ja no interpela al govern de ZP la intervenció a cetrts llocs, axiò si, sota vigilància de la ONU. O aquest no és tema important per a IU o han canviat la opinió vers el tema?
És espinós, és cert. Tothom et pot dir i raonar que "ve ens hem de defensar" pertò actualment hi ha més "atac preventiu", "defensa de nosquines llibertats i de la democràcia", etc. Iraq, Vietnam, etc.
Mentres uns s'armen fent-se els "xulus" (com l'Iran o Corea del Nord), altres com els manifestanrts a Manresa crittiquen la intervenció militar de ZP a l'Afganistan.
No hem de cruere que la millor arma per la pau és la ONU i la UE? Doncs perquè el món en comptes dedesarmear-se s'arma i els EEUU ia litats europeus ataquen päisos passant de la ONU com van fer amb la Societat de Nacions fa ja un temps? Potser perquè s'entrecreuen altres criteris i aspectes..... com els diners, la opció política xò recordme que Blair era d'esquerres), la trradició l'aliança anglosaxona), etc.
És cert que quan la diplomàcia no funciona cal posar remei d'altri formes, xò quina necessitat hi ha en defendre'ns si el que estem fent és atacar per defendre'ns del eix del mal"?
La pobresa no és un aspecte clau per l'auge del terrorisme (no l'essencial xò clau)? Perquè que es destinen tants diners per la guerra? I perque no hi van els "seus a al guerra"? El tema de la Defensa estatal és un tema prou important, què en penseu?

20 visites |

4 comentaris publicats

anniii, fa 1 any [Eliminar comentari]
El problema és que la ONU no fot res. EEUU se la passa per allà on pot, ves. La UE xddd, deixem-la.
Si que és un tema important, sí. Tot això de la diplomàcia no acaba de funcionar, més que res que hi ha els que no volen ser manats, les super-potencies que sempre volen fer el que els hi dóna la real, i així anem tirant. Fotut, de moment. Aghh!
anniii, fa 1 any [Eliminar comentari]
osti, perdó. Borra'n un! Està mal montat això, no puc ni tirar enderrera xdd
figueras, fa 1 any [Eliminar comentari]
Això és un problema al qual no li veig sol·lució.
Sembla lògic que per evitar una catàstrofe nuclear el q s'hauria de fer es desarmar les nacions més poderoses, però, lluny de passar, el que fan es armar-se cada cop més.
Com es desarma als EEUU..?
L'única manera que veig és posar-li una pistola al cap al Bush i obligar-lo a que faci explotar totes les bombes al mig de l'atlàntic o les desarmi, ja que l'altra seria un bombardeig (o atac preventiu que diuen) que acabaria amb la 3a guerra mundial, cosa que amb l'armament actual ningu desitja...
O potser s'acaba la carrera quan Estats Units ja no tingui més 'silos' per guardar les armes, cosa no gaire bona per les noves generacions...
Goalkeeper13, fa 1 any [Eliminar comentari]
El que està clar és que l' estat s' ha de defensar contra un enemic exterior i per aquest motiu usa l' exercit. Això ja vé de temps molt antics, i seguirà per secula seculorum. El problema actual és un peix que es mossega la cua... per tal de tenir més pes especific com a potencia regional o per a ferme valer en les meves propostes desenvolupo la bomba nuclear, (per un costat), com t' armes i això no és bo pels meus aliats de la zona ja que perdrien pés especific (joc de suma 0) t' ataco o porto a les NNUU una proposta per a que se't sancioni econòmicament si no refuses a l' armament atòmic (per l' altre costat). Per tant, solució? cap. Bé, sí una d' utòpica, que s' arribès a un govern mundial sota direcció de l' ONU... pro només de pensar-ho em fa riure... simplement pels "lobbies" existents...