dilluns, 30 de juny del 2008

53è post

Fa 12 mesos
Debat de la Nació: Discurs del president del Govern

El president del Govern, José Luis Rodriguez Zapatero, més conegut com a ZP, i desgraciadament per molts sectors com a zETAp, avui ha explicat el que ha fet durant aquests tres anys. Per tant, avui tocava escoltar-lo.

Us resumiré a la meva manera el que ha dit, i allò al qual se li pot fer crítica:

1. Llei pel Treball Fixe. Ha aconseguit fer de 3000 treballs temporals a indefinits.
Al meu entendre això no és un èxit, són molt pocs. A més, el que s'olbida de dir són les subvencions que reben les empreses perquè això passi.

2. Llei per a la Igualtat. Paritat en les llistes electorals. Disminució de les discriminacions per raons de sexe.
Al meu entendre, la llei estrella del govern. Tot i això no s'ha reduït els casos de violència o terrorisme de gènere. Val a dir, que aquí hi té motl ha dir la societat, no tot serà culpa del govern.

3. Llei i accions de govern contra el Tabac. Drets dels fumadors passius. No es pot fumar en un local tancat ni a la feina.
Al meu entendre, un bon intent, però mal fet. Primer es va dir que els locals (bars, etc.) fessin parets per separar fumadors de no fumadors, i ara al veure que tots els locals s'han agafat la llicència de posar el cartell de "aquí si es pot fumar", prohibeix a tots els locals petits el fum; per tant, la paret no serveix, això si, ja està pagada.
A vegades, s'ha de ser més valent.

4. Acció de govern contra la sinistralitat laboral.
Per mi encara hi ha molt què fer, i més pressió que posar cap a l'empresari, el culpable.

5. Carnet per punts. S'ha reduït els accidents de trànsit mortals i de lesions, per tant, tot un èxit; però falta molt a fer ja que hi ha diferents legislacions a totes les CCAA. A Madrid, per exemple, es passen la llei pel "forro" (bé, la senyora Aguirre tot s'ho passa per allí..)

6. Diàleg amb ETA. Un intent més, però un deure moral.
Res més a dir, era la seva obligació. Qui té les armes és el culpable de tot l'enrenou.

7. Relacions exteriors. Ha explicat els acords amb el Govern de Marroc, Gàmbia, Gami, etc. per acabar amb la vinguda massiva d'immigrants.

8 Immigració. ha recordat les 4 regularizacions portades pel Govern amb Majoria absoluta de José Maria Aznar, i la seva gran regularització que ha legalitzat a milers d'immigrants que no cotitzaven. Un èxit, amb matissos. Això ha estat un efecte vinguda.

9. Habitatge. Aquí no hi ha excuses. La senyora Trujillo no ha treballat com cal. El senyor Zapatero s'ha dedicat a numerar els pisos socials que s'han fet, pocs i insuficients. A sobre també ha explicat la liberalització del sòl estatal, un perill pel medi ambient, que ha donat a les CCAA i ajuntaments perquè fessin socials; passant el problema a les CCAA, com sempre fa el govern central. Un desastre.

10. Exèrcit. Més drets. Sota la ONU. Amb la aprovació del Congrès de Diputats i amb tota la legitimitat democràtica. ha recordat els bascos i catalans morts al Iemen per un atac d'Alqaeda.

11. Institucions democràtiques. Ha recordat que volia fer una reforma de la Constitució espanyola però que sense el suport del PP i perquè així s'ha de fer, no pot ésser. Val a dir, que ha cedit massa amb el PP..
Ha recordat les reunions amb el PP, amb els governs de les CCAA, les preguntes contestades al Senat espanyol, etc. Molt important i que el senyor Aznar amb Majoria absoluta va obviar. No va anar cap cop al Senat. Tot ho feia per decret-llei. A part de la seva mala relació amb el Rei ("ell era el Rei!...")

12. ETC. ETC.

Avui a la tarda frec a frec amb els altres Grups parlamentaris. La part més emocionant però més de discurs i "poc" fons.

Ja veurem què tal està.

JOANGIL

31 visites |

6 comentaris publicats

figueras, fa 12 mesos [Eliminar comentari]
Per mi totes les accions d'en ZP venen marcades per una falta de valentia i fermesa, segurament deguda a la por per la repercussió que pot tenir...
Per exemple la sinistralitat a les carreteres; a mi Estats Units no m'atrau gaire pel que fa a política, però allà la gent sap que si passa la velocitat o fa alguna infracció greu el detenen i si toca, al calabós. Després ja veurem que en fem.
No dic que haguem d'imitar països que tinguin tocs autoritaris, però amb bones intencions no es va gaire lluny...
brta, fa 12 mesos [Eliminar comentari]
doncs jo no hi estic d'acord. no sóc socialista però crec que és el millor al que podem aspirar perquè mani al govern central. és millor anar amb bones intencions que invadint països, o no?
jgo, fa 12 mesos [Eliminar comentari]
Tots dos teniu raño, es depèn amb quin punt de mira es vulgui veure i en quins temes poseu ènfasis. (ja semblo el PSOE, que vull acontentar a tothom... jeje)
icon_confused.gif
jgo, fa 12 mesos [Eliminar comentari]
raó*
figueras, fa 12 mesos [Eliminar comentari]
brta, no dic que no sigui la millor opció de govern a Espanya, però haver-se de conformar am un mentider que tapa les mentides amb bones intencions x no tenir-ne un altre que no les tapa és realment trist... per sort la meva meta no és que millori aquesta situació (la qual cosa veig impossible), si no que un dia ja no ens afecti...
brta, fa 11 mesos [Eliminar comentari]
ara sí, totalment d'acord amb tu! icon_wink.gif