dilluns, 30 de juny del 2008

15è post del patatabrava

Fa 1 any
PSOE ARA

El PSOE com tots els partits d'esquerres ha tingut la seva evolució.
Considerem que durant la transició va passar del marxisme a la socialdemocràcia. Ara podriem dir que és social demòcrata? O social liberal?

En política econòmica la diferència és poca. Rodr. Rato i Pedro Solves (els més moderats dels dos partits)´són liberals i defensen el lliure mercat 100% (bé el tema de les OPES és un altre tema en el qual influeixen i tal, xò en general i en la teoria estan pel mateix). Per això el PP està ben tranquil amb el Solves (és un incompetent per ells però no és un perill pels seus negocis i pel sistema capitalista extrem). No hi ha alternatives en economia. L'esquerra després de deixar el marxisme (alguns encara el proposen) no té cap diferència econòmica notable ambel PP. Això és bo? Pot ser si... així no hi ha grans canvis en el sí del govern... però ens interessen aquestes polítiques. El PSOE acabarà acceptant els polítiques mé extremes del liberalisme i el capitalisme extrem. Em pregunto si algún dia dirà que l'Estat social liberal democràtic a de deixar pas a un de NEOliberal?
Acceptarà el neroliberalisme?

Val a dir a part que són moltes preguntes en una, que si que hi ha diferències com per exemple a on destinen els impostos (a les polítiques socials o a l'empresa) i que la secretaria de Política Económica y Empleo del PSOE Inmaculada Rodríguez-Piñero a fet una llei per promocionar el Treball fixe, epr tant, la Dreta més empresarial està força enfadada pq no està disposada a mantenir el nivell de drets socials.

Però a grans trets, quines altre diferències trobeu entre PP i Psoe en matèria econòmica, jo cap més?

18 visites |

1 comentari publicat

Goalkeeper13, fa 1 any [Eliminar comentari]
Un grup socialista que es precï, no entrarà en el neoliberalisme en el significat més americà de la paraula. Que adopti unes mesures clares cap a la adopció de solucions de mercat, és possible, però mai deixarà un Estat del Benestar model europeu, com fóra possible que fes el PP, més "atlantista" en les seves polítiques. Per tant, 1, el PSOE no és un partit socialista "whig", amos ni de conya...
2 Socialdemocrata pot ser
3La O del PS_E se li va caure ja fa molt...

Recomanació: Llibre molt bo de'n Bobbio, "Derecha y Izquierda".