divendres, 4 de juliol del 2008

Fa 12 mesos
Mirar pel país? Què vol dir aquesta expressió?

Si, a vegades no ens parem a reflexionar sobre allò que ens sembla evident, però que és per a tu "mirar pel país", mirant-ho des d'una perspectiva pública.

Què vol dir que un polític no mira pel país?

Que mira més pels seus interessos personals que pel benefici comú? Doncs, d'aquests n'hi ha tan al PP com a CiU, per posar exemples.

Ho dic perquè a vegades hi ha alguns "nacionalistes catalans" que expressen això quan critiquen al Partit Popular, al PSC, etc.
Mirar pel país és fer bones lleis?

O aquesta expressió va més destinada al tema nacionalista o de sentiment de pertinença. Per tant, no seria més correcte dir Per quin país mirés? O millor dit "Vols que traspassin competències?" I per afinar en el seu nacionalisme, hi ha de diversos graus, "en quina mesura?"

Però creieu que sempre és cert allò de com més competències cap aquí, millor va el país? Pot ser que ho porti un govern català nefast i que per tant, millor al govern central que aquí? O és que estem convençuts de que el govern central passa dels problemes del país?


XD

21 visites |

figueras, fa 12 mesos
Jo sempre ho he relacionat al fet de mirar més pel partit que per la resta de gent (tot i que els entenc, ja que, com a mínim a Espanya, la gent que vota només es llegeix el pamflet de les eleccions i escolta com es tiren els plats pel cap enlloc de repassar que han fet).
Pel que fa a això de les competències, per mi tot el que surti de l'autogovern son mancances que tenim (ja que la més important és la dels quartos, que sense ella no fem res i que evidentment no ens donaran).
Per cert, no has fet blog d'un tema que va portar cua... Les declaracions del Carod dient que no haurien d'haver dit que no a l'estatut... icon_rolleyes.gif

jgo, fa 12 mesos

A si! No he parlat sobre el tema icon_biggrin.gif Merci per comentar de tant en tant icon_razz.gificon_mrgreen.gificon_surprised.gif