dilluns, 30 de juny del 2008

23è post del meu bloc al patatabrava.com

Fa 1 any
Sarkozy

Nicolas Sarcozy. Si, les enquestes i els sondeijos ja ho preveien. Royal ha perdut.

El president de la VI República francesa és per a cinc anys el candidat de la Unió per un Moviment popular (UMP).
Sarkozy, ex Ministre d'Interior de França, ha guanyat a la candidata del PS. Com no hi ha cap Cap d'estat que el precedeixi i pugui nomenar-lo, s'autoproclama Cap d'estat de França i Copríncep d'Andorra.

A mi, personal, em desagrada, i molt. Ha estat un dels caps amb Mitterand de la lluita policial als carrers plens de cotxes i escoles cremades. Ha sigut un dels que ha propiciat amb els seus insults i el seu discurs proper a la xenofòbia, a crear aquest ambient amb la immigració, amb les terceres i quartes generacions d'argelians.

Succeix a Shirack, el seu "instructor" polític, el que el va portar a on estar ara, a l'Elisse.
Val a dir que Sarkozy el va traïr i es va posar al costat del seu competidor per ser elegit president de la República de França.

A la Catalunya Nord (el Roselló, Perpinyà) també ha guanyat el líder dretà.

Sarkozy ha guanyat perquè els ultra dretans no han fet cas a Lepin que els demanava la abstenció, ni als centristes (on Royal volia treure la major part dels vots per desbancar el rival, d'aquí que fés un debat amb el líder centrista i li sugerís donar-li un càrrec) de Francois Bayrou.

La participació en la segona volta ha estat també molt alta, un clar exemple de la bona salut democràtica de França.

Allò que caracteritza el nou president és la fermesa, la duresa (antiavalots contra la immigraicó i els natius els dies de la crema de cotxes), la idea de deixar de banda el Maig de 1968, diu que baixarà els impostos (mesura de Dretes), i que és el símbol de la França de la autoritat i el ordre (lemes de la Dreta). Vol ser el president "de tots els francesos", però si el líder conservador no vaira el seu discurs li costarà força.

Ara si, hem de respectar la decisió democràtica dels francesos que amb una altíssima participació han legitimat amb escreix el sistema democràtic representatiu i el candidat conservador.

Val a dir que voldrà crear un "Ministeri de Immigració i Identitat Nacional", com si el problema identitari fos causa directa i única de la immigració, no m'agrada que relacioni els dos termes.

Amb un 73,01% escrutat de la 2a volta de les eleccions presidencials franceses del 6 de maig de 2007, Nicolas Sarkozy (Unió per un Moviment Popular) té uns 53,28% provisionals i Ségolène Royal (Partit Socialista) un 46,72%.
La participació pot ser igual d'alta com en la primera ronda: 84;60%.

Què en penseu vosaltres?

de JOANGIL XD

17 visites |

4 comentaris publicats

Andrew15, fa 1 any [Eliminar comentari]
Soy francés nene y creeme que lo que dices puede tener algo de verdad pero mucha mentira. Te has informado bien?
Saludos
Buddy Amor, fa 1 any [Eliminar comentari]
Igualmente opino como Andrew. No tiene nada que ver la politica española con la francesa. Informate mas bien pallasin. Una cosa "Shirack" te quieres referir a Chirac, no?
jgo, fa 1 any [Eliminar comentari]
Bé jo volia fer un discurs força resumit i per això hi deu haver algun tòpic o he generalitzat però crec que el tema l'he tocat força bé, donant la meva opinió en aquest text.
Si, em referia a Chirac icon_mrgreen.gificon_razz.gif
Goalkeeper13, fa 1 any [Eliminar comentari]
Sarko --> La fè del convers és la més forta (i la més perillosa). Que Déu ajudi als francesos, pq si han d' esperar que ho faci el seu president...