dilluns, 30 de juny del 2008

21è post

Fa 1 any
PSC-PSOE

Creieu que actualment mana l'espanyolisme en el partit, vull dir en el nucli dur del partit, en els que acaben decidint. Evidentemnt que sempre desde la transició han coexisitit espanyolistes, catalanistes, nacionalistes catalans republicans federals, no nacionalistes, etc.

Actualment però qui mana al partit federat del PSC?
El sector Hereu-Montilla, el sector Nadal-Tura-Ernest, el sector que fa que coexisteixin Castells-altres, etc.?
O tenen la mateixa força els dos?

Durant la transcició tots sabem (espero) que es van unir la Federació catalana (que no catalanista) del PSOE i el PSC (abans res a veure amb el PSOE). Durant el Felipisme i Alfonso Guerra and CIA, el PSC va veure que tenia dificultats per tirar endavant el projecte catalanista i guanyar les eleccions autonòmiques, però els dos sectors coexistien (secretari-president).

Qui mana ara? Els catalanistes o els espanyolistes? O dit d'una altra forma el socialisme catalanista dèbil o el maragallisme?

Clar, si van treure del govern al Maragall, podríem dir que el montillisme guanya, que la nova època va en depriment de l'altre? Però... llavors perq fan cas a Maragall i a canvi d'ell posen al seu germà? Clar que la Tura l'han apartat un xic però han posat a Saura (nacionalista de debò jeje), això és un signe del retorn a l'espanyolisme? Hereu és l'anti catalanisme? O tot és electoralisme i rumors d'ERC i de CiU?

I sinó pq s'explica que Montilla passés de Zapatero i formés govern amb ERC? (després Esquerra els hi ha agraït el gest amb la brometa la independència)

I una altra pregunta. Us comença a fer ràbia la política d'alguns polítics/ques?

Val a dir que PSC no té grup propi al Congrès i vota com el PSOE i no fa bloc amb els catalanistes (csa que Pasqual maragall sempre no li ha agradat) xò això ens ha salvat de Bono pq els del PSC va nfer pinya en votar Zapatero i no Bono? I com tots sabem amb aquest ENCARA hagués estat pitjor!!

18 visites |

4 comentaris publicats

Markus [CAT], fa 1 any [Eliminar comentari]
Jo només puc respondre (perquè la pregunta principal en desconec la resposta) que jo sempre he estat un gran entusiasta de la política però sembla que vulguin que ens desenganyem, ho fan cada dia i no ho entenc, no se suposa que volen els meus vots?? jaja M'ha agradat el teu tema ;)
figueras, fa 1 any [Eliminar comentari]
Crec que el fet de posar a en Montilla cap de de llista del PSC ja denota que de l'antic d'intel·lectuals catalans només en queda el nom i el PSOE ja l'ha retocat al seu gust.
Molta gent que va votar al PSC (en bona part al 'cinturón rojo') ho feien associant PSC amb el PSOE espanyol, doncs no crec que aquests votants fossin semblants als que ho feien a l'antic PSC de fa molts anys.
Goalkeeper13, fa 1 any [Eliminar comentari]
Evidentment que al PSC hi va haver un "cop d' estat" en el moment de fer-li el llit a en Maragall... Des de llavors els PS_E catalans que estan manats pel sector "espanyolista" per seguir amb la teva nomenclatura. Per cert, en Antoni Castells si no recordo malament ja estava amb Convergència i s' ha mantingut en el càrrec... El fet que estigui el germà de'n Maragall al govern és anecdòtic, un simple acte de cara a la galería, pq donar una imatge de fractura de partit en un temps pre-electoral no dona bons resultats, podria haver estat més notable el descens del PSC. El fet que Montilla pactés amb ERC i hi hagués de nou un govern de bloc d' "esquerres" només s' enten en la "treperia" d' en Montilla. A veure, que s' espera d' un senyor que lo únic que ha fet es medrar en el Partit. Ha hagut d' aguantar tota la vida la cartera a un altre, i quan ha vist que podia arribar a que li portèssin la cartera a ell no s' ha esperat, i pactar amb CIU l' hagues deixat sense la Presidència, per tant, la qüestió és arribar a la cadira. Un grup parlamentari propi per al PSC??? de què serviria, si són el mateix, no ens enganyem... PSC no té directiva pròpia, depen 100% del PS_E (em resisteixo a posar-li la "O", no es pot considerar obrer, és un insult). Electoralisme sempre hi ha, hagi o no campanya electoral, i darrerament la única fòrmula que funciona és la de "voteume a mi que si no guanyaran els altres...", els programes electorals de les municipals ho deixen molt clar...
A la darrera pregunta, sí, sempre m' han tret de pollaguera l' hipocresia que hi ha en les polítiques a nivell tant espanyol com català, tot i que a Catalunya espero que seguim amb la política de "Pactes Nacionals" que sembla que donen bastant profit... tot i això segueixo amb les meves reivindicacions... AIXÒ NO ÉS EUROPA!!!
jgo, fa 1 any [Eliminar comentari]
oh! gràcies pels vostres comentaris, mentrestant hi hagi gent com vosaltres amb opinió, els polítics s'haurn d'esforçar més i no anar a com molt bé ha dit el company coonfederalista a "les raons de tipus budells" XD ja m'enteneu