divendres, 4 de juliol del 2008

61è post

Fa 11 mesos
El Jueves, la revista que té l'obligació de mirar on cauen els límits de la llibertat d'expressió

En aquest cas hi ha quatre coses a dir:

1. Que la llibertat d'expressió (per llei) acaba on acaba el dret d'imatge i a la intimitat.

2. Que tot i que pugui semblar una injuria a la Casa Reial (i per tant, pot ser penat), aquesta portada no és l'única (el rebombori la portat Tele 5 ensenyant-lo en el Tomate).

3. Que la democràcia comporta la llibertat d'expressió, i també el respecte. La teva llibertat acaba on comença la de l'altre. Sinó és una llibertat mal entesa.

4. Que tot i que sembli de mal gust, la portada és genial i no és excusa per fer-ne tota aquesta publicitat. Que el jutje del Olmo s'ha passat de la ratlla segrestant la revista i tencant la pàgina web, i que la població li ha recordat vells temps no tan demòcratics com aquests.

5. Que la Casa Reial no s'ha queixat pas, i que quan vol ja ho fa personalment al director de la revista.

6. Que més que un debat sobre on estan els límits de la llibertat d'expressió, el debat és Monarquia o República? Ja que aquests drets que tenen (són intocables) vulneren la igualtat entre ciutadans. Bé, és que el principi monàrquic cap en una democràcia en calçador i pels honors que ha fet el Joan Carles I, d'aquí que hi hagi més joan carlistes que monàrquics.

7. Que si s'encausa aquesta injuria por comportar 2 anys de pressó, i això per a qualsevol fa una mica de vergonya amb els problemes seriosos que tenim.

8. Que qualsevol anunci sobrepassa els límits del respecte molt més que la portada del Jueves.

9. Que tot i que no s'hauria d'haver portat a judici, crec que la població no li ha de fer cap gràcia una postura sexual que es pot ser considerada "sexista" pel meu gust.

10. Que els límits de la llibertat d'expressió (els drets d'imatge, etc.) han d'estar clars, i no a recepta de la moral de cadascú.

21 visites |

New_Noise, fa 11 mesos
Saps que El Jueves, més que res, es una revista? setmanal. Saps que un diari es una publicació que surt cada dia? per tant, no atorguis a El Jueves el nom de diari.

Si no has estudiat regim juridic de la informació, no parlis de dret de la imatge ni de l'intimitat. No saps de que parles.

Jgo, ara seriosament, si vols escriure sobre un tema, abans documenta't una mica sobre el que parles. Més que res per no posar la pota. Seria bo que llegissis més llibres i opinions per aprendre a opinar.

jgo, fa 11 mesos
Merci pel teu comentari.

Aquest cop respectuós.

New_Noise, fa 11 mesos
"Que el jutge del Olmo s'ha passat de la ratlla segrestant el diari i tancant la pàgina web" diari?

Jgo sempre et respecto. No t'insulto gairebé mai, i si ho faig, es en clau i dins del fòrum. No et conec prou com per odiar-te ni tenir-te mania. La patata es un entreteniment, i tu ho poses fàcil al fòrum.

jgo, fa 11 mesos
Em sap greu per lo del diari, esper no tornar-m'he a equivocar XD

jgo, fa 11 mesos
Nusé, però a mi això dels persontages del forum no em mola XD