dilluns, 30 de juny del 2008

34è post (el més visitat)

Fa 1 any
La consciència d'Occident

L'Imperialisme i el colonialisme l'estem patint ara un dels Regnes menys imperialistes del món: Espanya.

Occident s'ha dedicat a expropiar recursos, a robar or i metalls preciosos, a destruïr civilitzacions antigues com els maies i a conquerir territori per aconseguir l'hegemonia (primer europea i després mundial). A convertit a poblacions d'indígenes en esclaus negres, africans, sud americans; pel benefici d'uns quants. Mentrestant aquests pirates i senyors de la guerra s'apropiaven del món durant segles, durant el segle XIX ells obrers patiem els conseqüències de la Industralització. Els mateixos capitalistes que usaven esclaus com a m'a d'obra gratuïta per les seves explotacions, no tenien cap escúpul en usar la mà d'obra barata del seu país.

Durant aquest temps Occident es va menjar a Orient, EEUU va armar als que ara prediquen la Yhad (la guerra santa), un terme usat en algunes colònies durant els segles XVIII i XIX per aconseguir voluntàris o allistar àrabs en les colònies africanes i asiàtiques per tal de que els reclutats negres lluitessin en una guerra que no era la seva: la lluita per l'Imperialisme.

Tots coneixem el neo imperialisme dels EEUU i el control d'aquest estat sobre l'ordre internacional.

La seva influència imposada a Llatinoamèrica, els atacs al pobre del Golf Pèrsic, etc. Una lluita que no finalitza amb Ricee al capdavant. Fins i tot intenten que les dos Corees no es reunifiquin; tot pels interessos econòmics d'una gran potència que predica quelcom i fa una altra cosa.

Un clar exemple és Fiji (una illa del Pacífic) en que els japonesos s'emporten la majoria del peix pescat, i sobreexploten aquella àrea amb la crítica dels habitants. Aquests es divideixen en dos comunitats, els de sempre i els indús que van arribar com a esclaus dels Imperis ja deconstruïts. Actualment el negoci dels capitalistes extremes els hi surt rodó ja que no menjen peix, menjen productes cars importats: carn d'Occident. Una vergonya des de tots els punts de vista. I això passa actualment (informació extreta d'un documental de viatges de la BBC anglesa)

De què a servit la descolonització? Perquè no aixequen ja el deute extern? Perquè els únics que copsen les consciències d'Occident són alguens associacions juvenils i ONG's?

Em pregunto perquè li hem fet això al 3r Món...

40 visites |

4 comentaris publicats

Goalkeeper13, fa 1 any [Eliminar comentari]
No acabo d' entendre el que vols dir... icon_confused.gif
jgo, fa 1 any [Eliminar comentari]
tranki, és propi de mi... icon_mrgreen.gif
Steelpayne, fa 1 any [Eliminar comentari]
"Em pregunto perquè li hem fet això al 3r Món..."

Per la mateixa raó per la qual els azteques que vam arrassar, ho feien amb els seus veïns i sacrificaven milers a alguns dels seus deus.
Davinia, fa 1 any [Eliminar comentari]
Molt bona observació. Llàstima que puguem fer tan i tan poc per a canviar les coses.
33