dilluns, 30 de juny del 2008

56è post

Fa 12 mesos
Maragall, reptes de futur

Ahir, Maragall va estar en la entrevista de la Mònica Terribas (La nit al dia) i va tornar a reafirmar segons fonts i predint que creu que el TC no retallarà més l'Estatut perquè creu que Espanya no és tan estúpida com per cometre aquest error. Però creieu que Espanya (com a subjecte polític referit sobretot al govern central) no ha comès ja molts errors?

També va parlar del Partit Democràtic Europeu, que ell i els socialistes italians de Prodi estan creant. Volen unir el Partit Socialista Europeu amb altres esquerres i partits progressistes, fent un partit de Centre-Esquerra en el que vol unir el PSC i el PSOE amb CiU, el qual ja va escoltar un Congrès del partit. Que la Unió europea és el futur no et tindria cap dubte, però cal copiar el model dels EUA de dos grans partits? (i alguns extrems)

Maragall és un dels únics polítics que admiro per la seva personalitat política i la seva manera d'encarar grans reptes i grans projectes com l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i els JJOO, que encara que siguem molt repetitius, va ser un abans i un després no només en la historia de la ciutat barcelonesa, sinó de tot Catalunya. Va aconseguir més capital social, més voluntaris, més fama, posar al mapa Barcelona, va suposar més turisme, més capital extranger, més innovació, una ciutat més moderna i reformada de cara a l'exterior; i va convertir la ciutat en el que actualment és: una porta oberta a Europa i al món. L' Estatut però no li ha sortit tan bé, però si, fer alternança de poder, ja que després de 23 anys ja tocava... pel bé de CiU també, ja que tenir el poder tan de temps semblava gratuït, i la gent s'ha de posar les piles... Jo estic d'acord amb ell amb que qui domina al Parlament Europeu és el Partit Popular Euroeu, està molt clar això. Però si ell uneix el Centre-Esquerra altres podem decidir-nos per muntar l'Esquerra-extrema esquerra unint el Partit Verd Europeu (European Greens), molt important perquè la UE faci conjuntament solucions eficaces al Canvi Climàtic (ja una realitat, ja no només els animals no humans ho noten, nosaltres també amb els raigos solars més aguts), junt amb els Nacionalistes europeus ja que fins que no hi hagi la Europa de les Nacions no tindriem les solucions perquè Escòcia, Flandes, PPCC o de parla catalana, Euskadi, Galiza, etc.; estiguim bé a Europa. Creieu que arribarà aquesta Unió?

21 visites |