divendres, 4 de juliol del 2008

58è post - Jo abans pensava diferent que ara? - Canvien els contextos, canvien els posicionaments -

Fa 12 mesos
Convergència i Unió o la gran mentida?

Potser que el que vaig a dir ara sigui pura demagògia, però d'això viuen tots els analistes polítics, i per tant, "al ruedo!" com han dit avui a Navarra amb el tercer "encierro".

CiU és un partit de govern, format la govern i que per tant, no està acostumat a la oposició. Com molt bé diuen alguns "quan tot va bé, tot bé, i quan no, no". Amb això volen dir que una cosa porta a l'altre, i exactament, s'ha notat. CDC és una cosa i UCD és una altra. UCD té un plantejament de futur degut al poder inmens guanyat pel PSC al seu terreny, per tant, volen aconseguir-lo al seu com ja varen intentar en el Pacte ZP-Mas. Artur Mas però vol primer que Zapatero prometi que qui guanyi les eleccions governi a Catalunya. No vol més tripartits, ni enteses.

Trias sap perdre, és un dels grans personatges de CiU i em cau bé, i d'aquest no dubto el seu esperit de país.

Tot i això, les accions de CiU em sembla que van encaminades per fer-nos entendre que el primer és governar i el país vindrà després, però que entenen per ells el país? Un mercat on les seves empreses comerciïn? Un lloc per privatitzar?

No ens oblidem que es defineixen nacionalistes però també és defineixen de centredreta. Tot i que els agradi més dir-se de Dretes.

La gran mentida és el nacionalisme que actualment professen, però potser és fer demagògia hi ha que n'hi ha de molts tipus. Com el del Carod-Rovira que ara sembla més federal que independentista després de declarar que el SI a l'Estatut era la seva opció. I ens quedarà el dubte de quina papereta va posar a la urna?

La gran mentida és el nacionalisme de CiU, una excusa perquè la gent voti Dretes. hi ha que diuen que no és ni de Dretes ni d'Esquerres i això ho vol dir que no saben on tenen el Nord o que són lerrouxismes. Hi ha que diuen "és un partit de país i punt".

Doncs perquè CDC i UCD estan separats al Parlament Europeu en grups parlamentaris, però units ja que cap dels dos, tot i presentant-se com a Galeuska aquí, van amb l'Aliança Lliure Europa, que són els nacionalismes europeus. Què és més important el país o la Dreta? O aquí s'és nacionalista i allí dretà? (en el cas de CDC reformista liberal demòcrata). És un xic fer demagògia, perquè estiguis al partit que estiguis sempre pots mirar pel país.

Però és una observació que calia ressaltar.

I parlant d'Europa, el gran repte, i on hi posa totes les esperances Imaz per crear Euskal Herria com a "euro regió" i Maragall per rellançar el projecte de Bayrou i Prodi; va dir que el 2009 entrarà en vigor el Tractat de reforma. Un nou tractat més que desespera els federalistes europeus com jo i que és una trampa perquè el Regne unit continuí jugant al doble joc (UE, al G8, amb EUA, amb el mercat comú europeu, i amb la Commontwealth). El govern polonès el deixem a part. No duraran gaire. A les pròximes eleccions cauran segur. O això esperen els GLBT.

21 visites |