divendres, 4 de juliol del 2008

48è post del Blog de jgo - el que jo pensava abans -

Fa 12 mesos
Remodelació del Govern de Zapatero a vuit mesos de les eleccions

Si. Zapatero remodela el seu gabinet a vuit mesos de les eleccions generals i ho fa mantenint els seus pessos pessats (de la Vega, Rubalcaba, Pedro Solbes i Jesús Caldera). Això si, entra una altra catalana a part del ministre d'Indústria, Joan Clos; la Carme Chacón. I dos persones molt prestigioses del món civil, no relacionat directament amb el PSOE: Bernat Soria i Molina, investigador amb cèl·lules mare i president del Institut Cervantes respectivament.

Chacón agafa la cartera de Vivenda, per tant, un repte però també un "regal enverinat".
Soria agafa la cartera de Sanitat, i Salgado, ex ministra de Sanitat passa a dirigir el Ministeri d' Administracions públiques.
Molina serà ministre de Cultura i per tant, la ex ministra que va portar els primers papers expoliats durant la Guerra Civil és substituida per un personatge potent, de la cultura espanyola.

Jordi Sevilla, segons explica el diari El Mundo (i per tant, no en fem molt de cas) no té gran poder al partit dels socialistes valencians, i se'n va del Ministeri d'Adm.públiques per posar odre al PSV-PSOE, un partit que va perdre les eleccions davant una Majoria absoluta del PP.

Desenganyem-nos, a vuit mesos de les eleccions i amb el precendent del 2500 euros per fill o filla, és una altra mesura electorista que esperem que aparti del debat del PP sobre ETA, i per tant, que poguem valorar millor el Govern progressista de Zapatero.

Tot i això, amb vuit mesos es poden fer moltes coses en un Govern, esperem les primeres mesures de la Chacón, i esperem que recordi que ella també és una jove, "acomodada", però jove. I que actui contra l'especulació, tot i que les majors competències en vivenda les tenen les CCAA i els ajuntaments. I més després que ZP traspassés sòl urbanitzable del Estat als ajuntaments.

Però ens podrem fiar dels ajuntaments? Amb la corrupció que hi ha. Una cosa són les idees municipalistes i l'altre la realitat corrupte que és viu en moltes localitats del estat espanyol.

Jo no em fio. I tu?

33 visites |