divendres, 4 de juliol del 2008

60è post!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fa 11 mesos
Rajoy torna a fer política de veritat?

Després d'atacar Catalunya en tots els temes, de mentir sobre el 11-M i les armes de destrucció massiva, d'usar el tema terrorista per rèdit electoral, per dividir el país altre cop entre "salvadors de la pàtria" i els que són pro "ETA", després d'insultar als jutjes independents, a alts càrrecs institucionals, d'usar el tema d'ETA com a únic en el seu discurs trencant així amb el Pacte Antiterrorista i per les Llibertats, després de recolzar boicots contra empreses i contra la llibertat d'expressió (Cas PRISA). Després de tot això torna a parlar d'allò important, de la política de cada dia. Mentrestant les files populars mostraven que calia acabar amb el tema d'ETA ja que no donava cap rèdit electoral i que la COPE s'oposés als últims actes populars, i que Rajoy surtís molt mal parat del debat de la Nació (o de política general, com se li vulgui dir). Torna a parlar del programa polític, allò que interessa, i que el pot fer guanyar les eleccions (a part de la crispació per tal de moure el seu electorat més feixista i radical). Vés per on que fa poc va tornar Rato a Espanya. Vés per on que Zapatero mostra amb la remodelació de govern que vol guanyar les eleccions. Rato torna, però també Bono. Els caps més visibles tornen, no tan per renovar el partit (cosa incoherent per la seva edat), sinó per reforçar-lo en allò que més rèdit electoral els ha donat. Al PP la economia. Al PSOE després de les crítiques d'IU sobre que no estem en la mitjana de pressupost social, posa gent jove i torna Bono (per agafar tot l'electorat per si falla Catalunya).

És així ja estem en pre campanya.

Per fi, podrem criticar les propostes polítiques del PP, perquè per fi en tindrà. La primera la ha dit en les típiques xerrades que fa el PP envoltat de grans dinars i grans empresaris, vaja "com si els demanés finançament pel partit", o per tranquilitzar-los per la crispació que xoca amb la tranquilitat que necessiten els negocis. Diu que vol baixar els impostos. Que populista que és això, que demagògic, i que de Dretes és. Però bé, millor això que no el rotllo sobre els nacionalismes "dolents.

Baixar els impostos vol dir menys diners per l'Estat, per tant, menys despesa social. Això si, a sobre, vol baixar els regressius, els directes. I els que tenen a veure amb els negocis i les empreses. Els vol fer desapareixer.

Els empresaris com menys impostos estatals millor.

El treballador "de carrer", el veí del costat, i la inmensa poblaxció d'Espanya, malament. Menys impostos, menys diners per polítiques socials, menys Estat social, menys Estat del Benestar. I menys repartiment de la renda. Com menys impostos directes, menys justament es reparteix la renda. Baixar els impostos directes beneficia als rics que com va dir IU al Cara a cara de CNN+ guanyen un 70% més de beneficis aquet any. Mentrestant els osus es congleen. Vaja el que sabem tots, que molt creixement econòmic, però tot va pels rics, perquè s'enriqueixin molt més.

Sense redistribució de la renda, més polarització entre rics i pobres. Això si, com ha dit un comentarista a Cuatro 2això ajuda a que vingui més capitla extranger en un món globla on les polítiques fiscals són claus per ocmpetir. I un altre li deia "i això crea feina!". I jo els hi diria "i perquè no cosntruim un país sense drets laborals? Vindria molt capital extranger! Ho asseguro! I si a més, no hi ha sindicats i vagues, encara vindran més empreses aquí!". Tant per tant, com ha dit un ciutadà, "eliminem els pactes de 1979, les reformes laborals" i tornem al Franquisme. Que és el que volen els conservadors, quedar-se com estan i no canviar, i quan cal "marxa enrere" a les polítiques del PSOE. Això en la rpiemra època d'Aznar va ser molt visible. Després, es van fer més visibles altres polítiques i altres característiques dels que mai s'oblidan dels seus líders històrics com Fraga i de la seva història (la dreta recolzant el cop).

Segur que a més apujarà els impostos indirectes, per compensar. Demagògia i lerrouxisme. Bé, més aviat populisme, la gent del carrer que li baixin els impostos li agrada molt. Li sembla d'esquerres. Degut sobretot, a que els sous no pujen.

El que han de fer és que tots siguem més rics, consumim més, invertim, i millorem entre tots el país. Però ni el PSOE ha pujat els sous. Li ha agrada més quedar bé amb tothom, amb les i els empresaris també.

Per tant, mentrestant a Catalunya es crea la finestreta única i la Agència Tributaria, en que totes les forces catalanistes han votat a favor (C's no, ells no són anti catalanistes) i s'han unit per desplegar l'Estatut, baix el mandat de Castells, els més catalanista i proper a Mas de tots. Mentrestant a Catalunya no es donin titulars per la premsa de Madrid, que ens tenia més informada que TV3 amb tant Carod i etc. etc. (sarcasme). Mentrestant molts fets i poques parualues, anirem tirant, com fan la resta de CCAA, callar i treballar. I com fa la Esperanza Aguirre. Si no s'entera el govern central millor.

27 visites |

figueras, fa 11 mesos [Eliminar comentari]
Fa res ha sortit un estudi on s'estimava els bens de tot l'estat, uns 4 bilions d'euros diria, però també donava una dada significativa, que Catalunya, que és on hi ha més inversions, està al capdevant gràcies a les inversions privades, no a les públiques.
Em temo que si baixen els impostos i s'han de retallar despeses, ja sabem cap a on apunten les tisores... si, si, les mateixes que les de l'estatut.
Em veig una cessió de rodalies sense més financiació o alguna cosa així...
Ara, els que es queixaran seran els del sud... per cada euro que donen en reben 3, mal negoci serà baixar impostos.