dilluns, 30 de juny del 2008

22è post del patatabrava

Fa 1 any
El somiatruitisme

Perdoneu per l'expressió, m'estic referint al independentisme, vaja, coneguts popularment com a "somia truites" (jeje). En part és cert, però valoro la iniciativa de Sobirania per recullir firmes per (no per aconseguir la independència pq és impossible, encara que podriem fer "tancament de caixes", és una opció, la única bona) donar veus als que considerem que les retallades són legals però un xic "passades de rosca". A més dels insults que ha rebut el país, ens trobem amb la incrompensió d'uns quants i amb la còpia d'articles d'uns altres. No sabria que dri-vos però no crec que funcioni: Catalunya Acció, el CUP, Catalunya 2017, etc. ja han fracassat.
Jo que em considero, i per fi em definiré, ecologista (b això no és nou) però si, hereu del republicanisme federal, del cantonalisme, de les vegueries, de l'ecologisme, intentant ser igualitari o feminista com se li vulgui dir. Per això crec, i definit-m'he com a un dels únics que encara defensaa els preceptes del republicanisme federal que la indepnedència no ajudarà a l'armonia social de Catalunya, tampoc les autonomies que es una via massa llarga i poc profitosa cap a l'Estat federal.
Què en penseu vosaltres?

21 visites |

10 comentaris publicats

figueras, fa 1 any [Eliminar comentari]
Això de referir-se als indepententistes com somiatruites no ho veig molt clar, doncs Espanya està demostrant cada cop més que l'única manera de tenir unes condicions... diguem-li justes i raonables és recorre a la independència (ho sento, però a mi la birria d'estatut aquest, si és que surt, no em convenç de que se'ns tracta justament.. suposo que dec ser un radical i que una persona normal s'hi hauria de conformar..).
I no se que és més utòpic, fer catalunya sostenible o independent ara per ara...
jgo, fa 1 any [Eliminar comentari]
no és un radical per pensar així xò si un "idealista". X altra banda sense idealistes i somnis el món no hagués progressat XD
figueras, fa 1 any [Eliminar comentari]
Tinc la sensació que és un pèl contradictori el que exposes...
'critiques' el somiatruitisme i després dius que sense ell no hagués progressat el món... si és una cosa práctica la gent que ho pensa no deu ser somiatruites...
Idealista... o racional... no trobo tan difícil o extranya la relació tracte no just - queixar-se.
Entenc que pensis així.. bé, de fet no, però com tu son el 90% dels catalans que accepten el q digui la resta de l'estat per por a 'represàlies'.
No cal pas ser independentista per demanar rebre el que ens correspon, i si tinguessim una mica més de dignitat ho aconseguiriem fàcilment, passa que últimament d'això anem mancats. Es reuneixen 1 milió de persones a Barcelona reivindicant un estatut bo i just, tal com surti del parlament de catalunya i ja veuries si ens feien més cas... passa q la birria de polítics que tenim no ajuden gaire...
jgo, fa 1 any [Eliminar comentari]
jo em queixo però també dic que el que passa és legal, com també dic que el Tribunal tot i ser legal dista motl d'una separació de poders real, també dic que Catalunya es merexi més inversions, i també dic que NO VULL la independència del meu país icon_lol.gif encara que si el poble fa grans manifestacions a favor jo no dubtaré en donar suport al moviment independentista icon_mrgreen.gificon_biggrin.gif
anniii, fa 1 any [Eliminar comentari]
però com t'atreveixes a dir que és impossible aconseguir la independència?
Que errat que vas noi. La independència no és un privilegi, és un dret, i per tal dret es pot aconseguir, entera-te'n!
Goalkeeper13, fa 1 any [Eliminar comentari]
L' independència és un dret?? Jo diria que és l' autodeterminació (que no és lo mateix)... El que no es pot pretendre, o jo crec que és una incoherència del independentisme català i potser també del nacionalisme polític català, és pretendre independitzar-se de la resta d' Espanya, però pretendre crear de Catalunya una província única (evidentment centralitzada a Barcelona), sense tenir en compte els fets diferencials d' altres províncies... L' homogeneïtzació de la llengua al català estandar, destruïnt la riquesa dels dialèctes és un dels majors problemes que s' enfronta el malanomenat patriotisme català... Que passaria si això ho fes el Castellà? que de fet ja ho va fer durant amplis periodes de l' història... No us n' adoneu que feu el mateix que els castellans però en el vostre territori?? Això no és una mica hipòcrita???? Plantejeu-vos-ho... no podríeu imaginar una Catalunya confederada??? Us cou tant als "indepes" de Barcelona??? Me'n he anat una mica de mare, però si, autodeterminació sí i independència també, però per a tothom!!! Visca Tarragona lliure i confederal!!!
figueras, fa 1 any [Eliminar comentari]
No entenc bona part del text...
Esque no se d'on treus això de que la gen vol una Catalunya centralitzada a Barcelona.
No ho dic en un to recriminatiu, si no que no m'ho havia plantejat mai així i no conec ningú que tingui aquesta imatge d'una catalunya lliure.
Suposo que també nava per aqui això de indepes de Barcelona...
indepe si, però de Barna no, i centralista menys.
Sempre m'he decantat per un model socialista (no el del PSOE, evidentment), però el federalisme també és un bon sistema i més factible.
jgo, fa 1 any [Eliminar comentari]
no al centralisme de BCN jo també ho crec icon_lol.gif
Goalkeeper13, fa 1 any [Eliminar comentari]
Perdó per el retarda de la resposta. Un dels principis del catalanisme polític, remuntant-me a Valentí Almirall és la província única de Catalunya, que si més no gràcies a la actual Constitució Espanyola no s' ha aconseguit dur a terme, però és i segueix sent un dels objectius dels partits nacionalistes catalans, si no mireu-ho en qualsevol ideari polític d' un partit nacionalista català.
jgo, fa 1 any [Eliminar comentari]
Ben cert icon_mrgreen.gif