dilluns, 30 de juny del 2008

14è post del patatabrava

Fa 1 any
PCE

Ara fa trenta anys...
1. de la mort de Francisco Franco Bahamonde, cabdill del Regne de España
2. de la proclamació de Joan Carles com a Rei d'Espanya
3. dels inicis del govern provisional de Suárez
4. de la fi del Franquisme i l'inici de la transició
5. De la LEGALITZACIÓ DEL PCE

Durant la Setmana Santa Suárez, qui havia promés als franquistes més ferms i als no tan que el PCE no es legalitzaria, degut a les pressions de Carrillo i a les seves declaracions en premsa i ràdio acaba cedint i legalitza el PCE. Gràcies Suárez!!

Trenta anys més tard els postulats del PCE de llavors no són els majoritaris en la esquerra, però uns quants del partit avui han presentat una proposata per portar a un Tribunal a José Maria Aznar per crims de guerra (per portar-nos a una guerra il·legal). Que hi hagi sort, però necessiten la firma del president del govern i va dir a TVE1 que no la donaria.

Què en penseu vosaltres de tot plegat? Val a dir que la proposta ja fa temps que va sortir en els periòdics.

19 visites |

3 comentaris publicats

figueras, fa 1 any [Eliminar comentari]
És una proposta que crec que tindrà un bon ressò, ja que la gent està molt conscienciada pel que fa a la guerra.
No crec que gaires militants ni simpatitzants del PP s'hi adhereixin, però fora bo que la gent, i sobretot els polítics, veguéssin que la guerra és un joc molt perillós i que participar-hi, més si és sense motiu ni permís de la ONU (q tinc els meus dubtes que serveixi de res...), té conseqüències apart de l'animadversió de gran part del poble.
Goalkeeper13, fa 1 any [Eliminar comentari]
Estic plenament d' acord amb el plantejament d' aquesta qüestió, però no crec que ajudes molt amb el clima que hi ha actualment en la societat, amb l' enfront "Patriotas" vs. "rojoseparatistas" parlant en termes de la cope... per tant dono per bona la resposta que va donar el President del govern a TVE1. Resultant= El sistema jurídic internacional està mal muntat, una vegada has reconegut el TPI o el TEJ t' has de sotmetre a la seva jurisdicció, no crec que hagi de ser necessaria la firma del President del govern per a portar a una persona davant qualsevol d' aquests tribunals... no?
jgo, fa 1 any [Eliminar comentari]
Em sembla que és necessari ... icon_neutral.gif