divendres, 4 de juliol del 2008

Carta de Jordi Bonvehí a la CUP Manresa

Aquesta carta està contextualitzada en la demanda de la CUP Manresa perquè la Sala Ciutat s'usi com un espai cultural i que no s'oblidi.

Sembla mentida, una ciutat de més de 75.000 habitants i capital de comarca, encara no tingui una Sala Polivalent, per realitzar actes alternatius com concerts i xerrades. Altres ciutats, fins i tot pobles molt petits, ja disposen d'un local o una equipació polivalent per realitzar aquests actes.


Manresa es una ciutat estranya... hem tingut més de 20 anys abandonat un teatre com el Kursaal, un Conservatori en estat lamentable i una Sala Ciutat, a les Escodines en procés de deixades total, per esmentar els casos més clars.

Sembla que la regidoria de cultura d'aquesta ciutat (en mans d'ERC) "tiri llargues" aquesta iniciativa.

Crec que una sala polivalent trencaria aquest nefast caire, necessitem realment un lloc on es pugui generar acció critica davant la societat, un centre on debatre mitjançant assemblees, concerts, xerrades, exposicions... Avui en dia fa molta falta, davant d'un individualisme cada cop més aferrat a la societat en general.

Realment penso que Manresa es una ciutat poc preparada encara per aquest tipus de local, però dono suport total a la vostra candidatura i a la resta de col.lectius que us recolzen!!

Nota: opinió rebuda mitjançant el correu electrònic de la CUP [extreta de la web del Jordi Bonvehí]

Ja fa temps que segueixo la nostra CUP a la manresana. Ho dic així perquè cada CUP és un món, n'hi ha de freakys, de gent amb empenta i il·lusió, gent desenganyada, dropos, (...) de tot. I ho sé de fonts molt properes. Però a Manresa sembla que ho estiguin fent bé. Semblen els papis sensats dels Maulets, de l'AJM i el SEPC Manresa - és broma - sobretot aquests últims juntament amb l'AJM (CAJEI) són gent molt treballadora.

1. Critiquen l'augment dels sous dels regidors des del primer dia.
2. Exposen els problemes medi ambientals que viu la ciutat així com al contaminació que es pateix als nostres carrers.
3. Intenta ser el partit proper al poble, i amic de l'associacionisme tot i que amb la Plaça Milcententari van tenir problemes amb les Associacions de veíns que s'estimaven més pagar per aparcar - Àrea blava - que un parc com volia la CUP - Àrea Verda - tot i que calen més arbres, eh ICV Manresa?
4. Diuen que el Kursaal està bé però que la Sala Ciutat cal usar-la també o sinó això de fer un nou kursaal és una trampa (trèiem una cosa, posem una altra).
5. I moltes coses més, són molt actius certament; realment fan les coses molt bé.

Moltes felicitats, i si us voleu presentat al Parlament - se senten rumors (des de fa molt de temps) - endavant!

Notícies sobre la Plaça Milcentenari extretes del Jordi Masdeu: http://manresa.cup.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=231&Itemid=1
http://www.regio7.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008061500_4_13902__
MANRESA-Comerciants-vens-front-comu-perqu-plaa-Milcentenari-sigui-encara-zona-verda
http://manresa.cup.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=233&Itemid=1

El meu bloc manresà: http://manresa.blocsciutadans.net/Joan_Gil

5 comentaris:

Jordi Masdeu ha dit...

Gràcies per la part que em toca (sóc militant de la CUP). Fem el que podem, però de vegades no arribem a tot arreu. En el tema del Milcentenari, és veritat que els comerciants i alguns veïns hi estaven en contra, però d'altres veïns i la gent del CAE i d'el Casalot ens donaven suport. Hi ha cops en que no es pot acontentar tothom.
Nosaltres seguirem treballant per fer una Manresa millor, una ciutat on es pugi viure i treballar en millors condicions.

Jordi Bonvehí i Castanyer ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Joan G. ha dit...

Em pensava que l'havies extret de la web de la CUP. Ok ara canvio el teu nom. Jo celebro la coherència i l'estil i el compromís de la CUP Manresa. Evidentment Jordi Bonvehí, no em cauran els anells per dir-ho com a altres si els caurien els anells per valorar positivament la pressió que ha fet EUiA de Manresa perquè els d'ICV es baixessin els sous de regidors després d'haver-se'ls pujat anteriorment. Continuo dient però que els de la EI si haguéssiu de triar entre independència o socialisme triaríeu independència, i al revés passaria amb l'Esquerra transformadora. Bé, és igual, com exposa Jordi Masdeu, no es pot tenir content a tothom.

Jordi Bonvehí i Castanyer ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jordi Masdeu ha dit...

estic d'acord amb el que dius, Joan, excepte en una cosa; quan dius que "els de la EI si haguéssiu de triar entre independència o socialisme triaríeu independència". Aquesta suposada tria és falsa, perquè una cosa no exclou (sinó tot el contrari) l'altra. Evidentment, jo prefereixo aconseguir només la independència, o només el socialisme, que quedar-me com ara. Però la meva lluita és per la independència I el socialisme. La falsa dicotomia independentisme-esquerra és un invent dels enemics d'una cosa i de l'altra, que volen enfrontar els que lluitem per canviar les coses. Em sembla que l'esforç de la CUP de Manresa demostra que les dues lluites poden anar, i de fet van, del bracet.